کاخ های استانبول
[ پنهان کردن ]
■ اهمیت کاخ های استانبول از دید تاریخی و فرهنگی چیست
■ کاخ ییلدیز در بشیکتاش
■ کاخ توپکاپی در منطقه سلطان احمد
■ دلمه باغچه در بشیکتاش
■ کاخ مسلک
■ کاخ بیلربی در اسکودار
■ کاخ کوچوکسو در کاندیلی
■ کاخ ایهلامور در بشیکتاش
کاخ های استانبول بازمانده دوران شگفتانگیز و باشکوه امپراتوری عثمانی است. این کاخ ها بخشی از جاهای دیدنی ستانبول هستند و شما را به سفری در دل تاریخ میبرند. در این نوشته با بعضی از مشهورترین کاخ های استانبول آشنا میشویم:■ کاخ ییلدیز در بشیکتاش
■ کاخ توپکاپی در منطقه سلطان احمد
■ دلمه باغچه در بشیکتاش
■ کاخ مسلک
■ کاخ بیلربی در اسکودار
■ کاخ کوچوکسو در کاندیلی
■ کاخ ایهلامور در بشیکتاش
اهمیت کاخ های استانبول از دید تاریخی و فرهنگی چیست
کاخ های استانبول در دوران امپراتوری عثمانی ساخته شدهاند. این کاخ ها در زمان سلاطین گوناگون عثمانی و در شرایط سیاسی و تاریخی متفاوتی طراحی و ساخته شدهاند. به همین دلیل از معماری هر کدام از این کاخها میتوانید به تحولات تاریخی این کشور پی ببرید.
کاخ ییلدیز در بشیکتاش
کاخ ییلدیز Yildiz در منطقه بشیکتاش استانبول قرار گرفته و شامل مجموعهای از ویلاها و ساختمانهای سلطنتی با چشماندازی بر تنگه بسفر است. این مجموعه سلطنتی در زمان سلطان احمد اول شکل گرفت و سلاطین بعدی عثمانی مانند سلطان مراد چهارم، سلطان محمد دوم و سلطان سلیم سوم هم به این مجموعه افزودهاند. کاخ ییلدیز در میان کاخ های استانبول چهارمین مقر سلطنتی عثمانی در شهر استانبول است.
کاخ توپکاپی در منطقه سلطان احمد
کاخ توپکاپی Topkapi یکی از پربازدیدترین جاهای دیدنی استانبول است. کاخ توپکاپی در محل تقاطع بسفر و شاخ طلایی جای گرفته است. کاخ توپکاپی یکی از بزرگترین و شگفتانگیزترین مجموعههای تاریخی و معماری آسیایی است. از سال ۱۹۴۲ توپکاپی یک موزه برجسته و پرطرفدار را در خود دارد. این کاخ عظیم سه دروازه دارد و ساخت آن از دوران بیزانسی آغاز شده و در دوران عثمانی و به اوج شکوه و گستردگی خود رسیده است. کاخ توپکاپی به مدت ۳۵۰ سال تا آستانه سال ۱۸۵۰ محل استقرار سلاطین عثمانی بوده است.

دلمه باغچه در بشیکتاش
کاخ دلمه باغچه Dolmabahce از دیگر کاخ های استانبول است که در کنار تنگه بسفر در منطقه بشیکتاش قرار گرفته است. دلمه باغچه آخرین محل استقرار سلاطین عثمانی بوده و هم اکنون هم به عنوان یکی از جاهای دیدنی استانبول به شمار میرود. دلمه باغچه توسط سلطان عبدالمجید در سال ۱۸۵۰ ساخته شد و سبک معماری باروک اروپایی و نشان از گرایش امپراتوری عثمانی به عناصر فرهنگی اروپایی است. این ویژگی در بخشهای مختلف کاخ دلمه باغچه مثل طراحی نقش و نگارهای داخلی یا دیگر وسایل و دکوراسیون هم دیده میشود.
کاخ مسلک
کاخ مسلک Maslak در خیابان بیوکدره استانبول قرار دارد. کاخ مسلک از زیباترین کاخ های استانبول است و در منطقهای سرسبز و پردرخت قرار گرفته است. معماری قرن ۱۹ این مجموعه در کنار چشماندازی بر بسفر از ویژگیهای این کاخ است.
سلطان عبدالحمید دوم پیش از رسیدن به سلطنت در این مجموعه زندگی میکرد و تحصیل میکرد. این کاخ سلطنتی اکنون به عنوان یک جاذبه گردشگری استانبول به روی عموم گشوده شده است و برخی از کوشکهای آن به صورت کافه تغییر کاربری داده است. باغ اصلی این کاخ اکنون به نام پارک ملی سلطنتی شناخته میشود.
کاخ بیلربی در اسکودار
کاخ بیلربی Beylerbeyi در سمت آسیایی بسفر قرار گرفته است و دکوراسیون داخلی آن به رنگ سفید با باغی زیبا است. این منطقه از پیش از دوران عثمانی به عنوان منطقه ساحلی مهمی شناخته میشده ولی در دوره عثمانی تبدیل به باغی سلطنتی میشود. کاخ بیلربی هم از جمله کاخ های استانبول است که در زمان سلاطین مختلف به تدریج تکمیل شده و ساختمانهای جدید به آن افزوده شده است.

کاخ کوچوکسو در کاندیلی
کاخ کوچوکسو Kucuksu در نزدیکی دژ آنادولو از زیباترین کاخ های استانبول است. کاخ کوچوکسو در ساحل آسیایی بسفور جای گرفته و سابقه آن به دوران بیزانسی برمیگردد و در دوران عثمانی تبدیل به یک پارک سلطنتی شد. این کاخ برای اقامتهای موقتی و کوتاه مدت سلطان عثمانی در زمان شکار و گردش در جنگلهای اطراف ساخته شده است.
کاخ ایهلامور در بشیکتاش
کاخ ایهلامور Ihlamur یکی از کاخ های استانبول با معماری مربعی است و بخشی از مجموعه ساخت و سازهای سلطان عبدالمجید مثل کاخ دلمه باغچه و کوچوکسو است. لامارتین شاعر فرانسوی هم در خاطراتش از بازدیدش از این کاخ یاد کرده است.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات