کاخ هشت بهشت اصفهان
[ پنهان کردن ]
■ کاخ هشت بهشت اصفهان
■ چرا دیدن از کاخ هشت بهشت اصفهان پیشنهاد می شود؟
■ تاریخچه کاخ هشت بهشت اصفهان
■ معماری کاخ هشت بهشت اصفهان
■ چگونه می توان به کاخ هشت بهشت اصفهان دسترسی پیدا کرد؟
■ در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتل هایی در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک پ کاخ هشت بهشت اصفهان هستند؟
■ چرا دیدن از کاخ هشت بهشت اصفهان پیشنهاد می شود؟
■ تاریخچه کاخ هشت بهشت اصفهان
■ معماری کاخ هشت بهشت اصفهان
■ چگونه می توان به کاخ هشت بهشت اصفهان دسترسی پیدا کرد؟
■ در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتل هایی در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک پ کاخ هشت بهشت اصفهان هستند؟
کاخ هشت بهشت اصفهان
اصفهان یکی از مراکز حکومتی در زمان صفویان بوده است از این رو آثار ارزنده ای را در خود جای داده است. یکی از این آثار که در باغ بلبل اصفهان قرار گرفته است کاخ هشت بهشت نام دارد. کاخی زیبا که گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به اصفهان میکشاند تا قدرت وشکوه حکومت صفویان را به رخ بکشاند.
چرا دیدن از کاخ هشت بهشت اصفهان پیشنهاد می شود؟
این کاخ نشانه ای از دوران باشکوه صفویان میباشد که لقب زیباترین کاخ دنیا را در آن زمان نصیب خود کرده است.
دارای معماری بسیار چشم نواز که مورد توجه سیاحان از سراسر دنیا قرار گرفته است.
دارای محوطهای خوش آب و هوا به دلیل قرار گیری در وسط باغ بلبل میباشد.

تاریخچه کاخ هشت بهشت اصفهان
ساختمان کوشکی که در میان باغ بلبل دیده میشود و قدمت آن را به دوران حکومت صفویان بهشت در یکی از قدیمی ترین محله های اصفهان به نام چهارباغ قرار گرفته که متاسفانه تنها کاخ به جای مانده از آن دوران است وبا نامهای دیگری چون هشت به هشت و هشت در بهشت نیز خوانده می شود. این کاخ زیبا که متعلق به شاه سلیمان صفوی میباشد اما در دوران شاهان بسیاری از جمله شاه صفی، شاه عباس دوم مورد استفاده قرار گرفته. ساخت کاخ هشت بهشت در سال ۱۰۸۰ همزمان با سومین سال سلطنت شاه سلیمان صفوی به پایان رسید.

در زمان قاجاریه این باغ به بانوی اول به نام افتخارالدوله با شرط عدم تغییر در معماری عمارت واگذار شد اما بعد ها به دنبال فوت وی این باغ به وراث رسید و دستخوش تغییرات بسیاری شد. سر انجام در سال ۱۳۴۳ آ باغ تحت نظر وزارت فرهنگ و هنر درآمد و تبدیل به پارک شد همزمان اداره باستان شناسی از معماران و زبردستان ایرانی و ایتالیایی کمک خواست تا تزئینات زیبایی که در زیر گچکاری های دوران قاجاریه مدفون شده است را زنده کنند.
جالب است بدانید عدهای از تاریخدانان علت ساخت این عمارت را ساخت حرم سرایی برای اقامت هشت سوگلی پادشاه میدانند و معتقداند از این رو نام این کاخ را هشت بهشت گذاشته اند.
همچنین این کاخ چنان جلال و شکوهی داشت که نامش در کتاب سیاحان و اشعار شاعران بسیاری مانند میرزا محمد طاهر نصرآبادی به چشم میخورد. آن چیزی که امروز شما از کاخ هشت بهشت اصفهان میبینید بنایی است که طی دوران مختلف دست خوش تغییرات بسیاری شده اما با این وجود یکی از زیبا ترین کاخهای ایران است.

معماری کاخ هشت بهشت اصفهان
در میانه باغ بلبل که خود بخشی از باغ جهان نمای اصفهان است عمارتی دو طبقه قد علم کرده است. این عمارت در فاصله ۲ متری از سطح زمین بر روی سنگهای مرمرین تبریزی با ارتفاع ۳۰ متر ساخته شده تا نمایی بهتر از منظره باغ را به مهمانانش هدیه کند. از طریق ۲ پلکانی که در دو طرف ساختمان وجود دارد میتوان وارد ایوان های عمارت شد. ایوانهایی دارای ستونهای بلند چوبی است که مزين به گچکاریهای چشم نواز میباشد.
از این ایوانها میتوانید به بخش مرکزی عمارت برسید. در اینجا قسمت میتوانید استخر بزرگی را در رو به روی خود ببینید که اطراف آن با باغچههای گلکاری زیبا تزئین شده. همچنین با وجود کاجهای بلندی که در اطراف کوشک قرار دارد گویی در حصار سبزی محصور شده اید. این عمارت دارای اتاقهای متعددی است که هرکدام دارای ابزار و وسیلههایی است که در نوع خود بینظیر است همچنین اتاقهای مختلف دارای کاربردهای مختلفی نیز بوده است از جمله اتاقی برای پذیرایی از مهمانان و زنان در نظر گرفته شده. تمام این اتاقها با مهارت خاصی نقاشی و آینه کاری شده است علاوه بر این در ساختمان عمارت به هر طرف که نگاه کنید اثر هنرمندانهای میبینید.

اگر سر خود را بالا بیاورید موزائیک کاری و مقرنس های سقف ایوان شما را حیرت زده میکند. سقفهایی که با هنرمندی خاصی به آینه و شیشه کاری و همچنین نقاشی و طلاکاری مزین شده است. بد نیست نگاه دقیقتری به نقاشیهای عمارت بیندازیم در این عمارت دو تابلو به تصویر کشیدن فتحعلیشاه بر تخت به همراه فرزندانش خود نمایی میکند.
داخل بنا به گونهای طراحی شده که برای هر فضایی به طور جداگانه ای نورگیری در نظر گرفته شود.
معماری بنا از نوع باغهای مسطح ایرانی است و بیشباهت به باغهای بینظیری چون چهل ستون و عالیقاپو نیست. اگر خوب به نمای بیرونی ساختمان دقت کنید متوجه میشوید که سعی شده همانند ۸ ضلعی ساخته شود از این رو دارای ۴ نما میباشد. اگر چه نماها دارای شباهت هایی هستند اما به طور کلی با یکدیگر متفاوت ساخته شده است. اما در ضلعی که روبه روی آن استخر قرار گرفته است نمای اصلی ساختمان میباشد.

از آن جایی که نام این بنا کاخ هشت بهشت است بنابراین سعی شده از عدد هشت نیز در معماری این بنا استفاده شود از ین رو حوض مرمرینی که در وسط عمارت قرار گرفته دارای هشت ضلع میباشد همچنین نورگیر کوشک که به صورت گنبدی ساخته شده نیز دارای هشت پنجره میباشد. آب این حوض هشت ضلعی به آبراه کوچکی میریزد تا آب را به بیرون عمارت هدایت کند و به آب نمای بزرگیکه در مقابل ایوات شرقی عمارت قرار دارد بریزد.
آنچه از عکسها ونقاشیهای به جا مانده معلوم است نشان میدهد این عمارت دارای نردههای چوب زرنگار و قابها و جامهای بلور و آلتهای شیشهای رنگارنگ ظری بوده است که متاسفانه به دلیل تغیراتی که در ایام مختلف به خود دیده است اکنون اثری از آنها نیست.
چگونه می توان به کاخ هشت بهشت اصفهان دسترسی پیدا کرد؟
از آنجایی که این کاخ زیبا در خیابان چهار باغ قرار گرفته دسترسی به آن آسان است زیرا از یک شرق به خیابان متاخری و از جنوب به بازارچه هنر اصفهان منتهی میشود. بنابراین به راحتی بعد چند دقیقه پیاده روی بعد دیدن سیوسه پل میتوانید به کاخ هشت بهشت بروید.
در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
یکی از ویژگی های کاخ هشت بهشت نزدیک بودن به جاذبههای گردشگری بسیار است از این رو تنها در زمان کمی میتوانید از چندین اثر تاریخی بازدید کنید:
کاخ چهل ستون
میدا ن نقش جهان
کاخ عالی قاپو
مسجد شیخ لطف الله
چه هتل هایی در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
اصفهان شهری است در از جاذبههای دیدنی که هر فردی در طول عمر خود باید از این اماکن دیدن کند و از آنجایی که اصفهان را از نظر زیبایی و تعدد جاذبه های تاریخی و گردشگری همانند نصف جهان میدانند پس قطعا بازدید از این شهر باستانی نیازمند چند روز اقامت در اصفهان میباشد پس در زیر بهترین اقامتگاههای نزدیک به کاخ هشت بهشت را نام میبریم:
هتل شیخ بهائی: ۳ دقیقه پیاده روی
هتل ایران:۲ دقیقه پیاده روی
هتل عباسی: ۵ دقیقه پیاده روی
هتل سفیر: ۶ دقیقه پیاده روی
هتل ونوس:۱۰ دقیقه پیاده روی
هتل پارتیکان: ۱۵ دقیقه پیاده روی
هتل جام فیروزه: ۱۵ دقیقه پیاده روی
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک پ کاخ هشت بهشت اصفهان هستند؟
اگر بعد از گشتوگذار در این باغ نیاز به تجدید انرژی برای بازدید از جاذبههای دیگر را دارید پس بهتر است به رستوران و غذاخوریهای اطراف کاخ هشت بهشت نیز سری بزنید:
رستوران شهرزاد
رستوران سنتی هتل عباسی
کافه رستوران و فست فود باربد
کافه نمکدان
اکنون که به زیبایی این مکان حیرتانگیز پی بردید بهتر است در اولیت فرصت بلیط هواپیما اصفهان را خریداری کنید و به این شهر اعجاب انگیز سفر کنید.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات