مسجد جامع امام اصفهان، نشانی، ساعات و هزینه بازدید به همراه تصاویر
[ پنهان کردن ]
■ تاریخچه مسجد جامع اصفهان
■ معماری مسجد جامع اصفهان
■ بخشهای مختلف مسجد جامع اصفهان
■ راه دسترسی به مسجد جامع اصفهان
■ هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از مسجد جامع اصفهان
■ در نزدیکی مسجد جامع اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتلهایی در نزدیکی مسجد جامع اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستورانها و غذاخوریهایی نزدیک به مسجد جامع اصفهان هستند؟
اصفهان شهری است که از نظر آثار تاریخی و گردشگری در میان شهرهای دیگر ایران همانند مروارید است پس بهتر است در اولین فرصت برای تهیه بلیط هواپیما خود به شهری که از نظر تعداد آثار باستانی به نصف جهان تشبیه شده اقدام کنید. در اصفهان مساجد تاریخی بسیاری قرار دارد اما مسجدی که در چند قدمی میدان نقش جهان همانند نگین آبی رنگی میدرخشد و توجه هر گردشگری را به خود جذب میکند مسجد امام است. مسجد جامع اصفهان مسجدی تاریخی در انتهای بازار اصفهان واقع شده است و با نامهای مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز شناخته می شود. ساخت این مسجد چندین قرن طول کشیده و هر قسمت مربوط به هنر معماری دوران مختلف پس از اسلام است. همچنین به عنوان قدیمیترین بنای اصفهان نیز یاد می شود. نام مسجد جامع اصفهان در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران و در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.■ معماری مسجد جامع اصفهان
■ بخشهای مختلف مسجد جامع اصفهان
■ راه دسترسی به مسجد جامع اصفهان
■ هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از مسجد جامع اصفهان
■ در نزدیکی مسجد جامع اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتلهایی در نزدیکی مسجد جامع اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستورانها و غذاخوریهایی نزدیک به مسجد جامع اصفهان هستند؟
تاریخچه مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع اصفهان که در طول ۱۲ قرن ساخته و تکمیل شده برای فعالیتهای فرهنگی و مذهبی دوران آلبویه، سلجوقی، ایلخانان و تیموریان بوده است. حتی گفته می شود تاریخ ساخت این مسجد با ایجاد شهر اصفهان برابر است که به سبک خراسانی و بر روی بقایای یک آتشکده ساخته شد و مصالحش نیز خشت خام بوده است. به مرور میدان، بازارها، محلات و بناهای عمومی در کنار این مسجد ساخته شدند و مردم برای سکونت آنجا را انتخاب کردند.
سالها بعد در زمان حکومت عباسیان دستور تخریب مسجد صادرشد و بنایی بزرگتر با شیوه خراسانی ساخته شد که کتابخانه و کلاس های درس نیز به این مجموعه اضافه گردید. این بار دیوارها از جنس کاهگل و سرخ رنگ بودند. در زمان آل بویه نیز ستونهای آجری با نقش و نگار به ساختمان افزوده شدند. در دوران سلجوقیان نیز بیشترین تحول برای مسجد جامع اصفهان انجام گرفت، طوری که شبستان به ایوان تبدیل شد و گنبد نظامالملک و تاج الملک هم در این زمان ساخته شدند.
ایوانها در ۴ طرف ساخته شدند و مسجد جامع به مسجدی چهارایوانی تغییر یافت. البته سال ها بعد در زمان اسماعیلیان به خاطر اعتراض به پادشاه، مسجد جامع به آتش کشیده شد و همه صومعهها، مخازن و کتابخانه بزرگ مسجد از بین رفتند. اما دوباره در همان سال بنای مسجد از نو ساخته شد و ایوانهای چهارگانه، شبستانها و چهلستونهایی ساخته شدند. مسجد جامع اصفهان در دوره ایلخانان دارای زیباترین محراب گچبری بود. سپس در دوران آققویونلوها نیز تغییرات زیادی انجام گرفت و در دوره صفویان نیز نورگیرهایی اضافه شد، اما در دوره قاجار باز مورد بیتوجهی قرار گرفت اما در دوره پهلوی به ثبت ملی رسید و قسمت های تخریب شده مورد مرمت قرار گرفت و پس از انقلاب اسلامی ایران نگهداری های لازم انجام گرفت و اکنون می توانید همه زیبایی ها را در این مسجد ببینید.
معماری مسجد جامع اصفهان
سبکهای معماری مختلفی در مسجد جامع اصفهان به چشم می خورد. مسجد چهار ایوانی که به طرح مسجد ایرانی مشهور است. معماری چهارایوانی بیشتر مربوط به فضاهای داخلی است؛ فضاهایی مانند فضای روبروی محراب و گنبدخانه. معماری این مسجد سال ها نیز به عنوان الگو استفاده شد و مساجد دیگر نیز بدین سبک ساخته شدند. آجر به عنوان ماده اصلی به کار رفته در ساخت مسجد است؛ اما تکمیل بنای اصلی با خشت خام است. ستونهای آجری دوبخشی، سهبخشی و چهاربخشی، طاقهای چشمهای، ایوانهای چهارگانه، سردرهای دوگانه، تزیینات مختلف که همگی روشهای ابداعی برای این مسجد هستند.
بخشهای مختلف مسجد جامع اصفهان
همانطور که گفتیم مسجد جامع اصفهان بسیار وسیع است و دارای بخش های مختلفی است: صحن اصلی مسجد که دارای ۴ ایوان در چهار طرف، غرفههای دوطبقه و دو حوض مربع شکل و چندضلعی است. به هنگام ورود به مسجد، دو لوح مربعی در دو طرف خواهید دید که مقدس شمرده می شوند. در قرن ششم که بخشی از ستونها و دهانه شبستان تخریب شد، ایوان شمالی به جای آن ساخته شد که به نام صفه درویش نیز شناخته می شود. این ایوان دارای تزییناتی مانند گل بوته و خطوط کوفی است و با ظاهری ساده دارای تزئینات آجری و گچی در داخل و دو کتیبه گچبری در بالا و پایین است.
گنبد تاج الملک نیز گنبدی دوپوسته است و به سبک رازی ساخته شده است و شامل آجرها و تزیینات هندسی با نقوش زیبایی است. این گنبد از شکل چهارضلعی به هشتضلعی و سپس به شانزدهضلعی رسیده است. کتیبه این گنبد نیز به خط کوفی است. ساختمانهای اصلی مجموعه به سبک عربی و از خشت خام ساخته شده اند. ایوان جنوبی نیز به سبک معماری سلجوقیان با مقرنسهای درشت احداث شده است. این ایوان به نام صفه صاحب نیز شهرت دارد. منارههای اطراف ایوان جنوبی جدید الاحداث به نظر می رسند، به طوری که این منارهها ۳۵ متر ارتفاع دارند. در دو طرف گنبد جنوبی نیز دو چهلستون قرار دارد که جای چند چراغ گچی روی ستونها وجود دارد. چهلستون دیگری نیز در جنوب غربی مسجد با نام چهلستون شاه عباسی وجود دارد.
راه دسترسی به مسجد جامع اصفهان
اگر برای سفر به اصفهان راه هوایی را انتخاب کرده اید بهتر است نگاهی به سایت سفرمارکت و بلیط هواپیما ارزان اصفهان را خریداری کنید تا با کمترین هزینه به این شهرسفر کنید. پس از رسیدن به شهر زیبای اصفهان برای رفتن به این مسجد چندین روش وجود دارد: در روش اول می توانید از خیابان کمال وارد خیابان کمرزین شوید و تا ورودی مسجد پیاده بروید. حالت دوم چنین است که می توانید از خیابان مجلسی وارد خیابان ابن سینا شوید و حدودا ۱۰ دقیقه پیادهروی کنید. روش آخر نیز می توانید از طریق خیابان عبدالرزاق به پارکینگ سبزه میدان بروید، وارد بازار شده و در انتهای بازار به ورودی مسجد برسید.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از مسجد جامع اصفهان
همه روزه می توانید از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر و از ۱۴ ظهر تا ۱۶:۳۰ عصر با پرداخت هزینه از این مسجد بازدید کنید.
در نزدیکی مسجد جامع اصفهان از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
بازار اصفهان : در چند قدمی
میدان کهنه : ۲۸۰ متر
عصارخانه جماله : ۳۵۰ متر
مسجد هارونیه : ۵۰۰ متر
چه هتلهایی در نزدیکی مسجد جامع اصفهان برای اقامت وجود دارد؟
هتل هشت بهشت: ۴۵۰ متر
هتل عباسی اصفهان: کیلومتر
هتل صفوی: ۱.۲ کیلومتر
هتل ستاره اصفهان: ۱.۹ کیلومتر
چه رستورانها و غذاخوریهایی نزدیک به مسجد جامع اصفهان هستند؟
رستوران قدیمی بریانی حاج محمود شفاعت : ۲۴۰ متر
کافه نمکدان: ۲۶۰ متر
رستوران قصر منشی: ۷۰۰ متر
رستوران نقش جهان: ۱.۷ کیلومتر
رستوران شهرزاد: ۲.۷ کیلومتر
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات