search
menu

عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

[ پنهان کردن ]
معرفی باغ عمارت عین الدوله
عمارت عین الدوله کجاست؟
بخش های مختلف عمارت عین الدوله تهران
● باغ و محوطه عمارت عین الدوله
● نمای بیرونی عمارت عین الدوله
● ساختمان اصلی عمارت عین الدوله تهران
● تالارهای عمارت عین الدوله
● ایوان عمارت عین الدوله
● ستون های عمارت عین الدوله
● درب و پنجره های عین الدوله
● تزیینات باغ عمارت عین الدوله
● نگارخانه برگ باغ عین الدوله
مسیر رفتن به عمارت عین الدوله تهران
● مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با ماشین شخصی
● مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با مترو
● مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با اتوبوس
ساعت بازدید و بلیط عمارت عین الدوله
سخن پایانی
سوالات متداول

عمارت عین الدوله با قدمت دوران قاجار و فضای ۱۱۹ هزار مترمربع در محله پاسداران تهران قرار دارد. با ورود به این عمارت، حس فضای هنری و تاریخی آن شما را محصور می‌نماید. همچنین، بازدید از باغ عین الدوله شما را با تاریخ و معماری دوران قاجار آشنا می‌کند. اگر ساکن شهر تهران هستید یا با خرید بلیط هواپیما تهران یا بلیط قطار تهران قصد سفر به پایتخت را دارید، پیشنهاد می‌کنیم بازدید از عمارت را در برنامه خود قرار دهید.


معرفی باغ عمارت عین الدوله


عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

باغ عین الدوله یکی از جاهای دیدنی تهران است. این باغ دارای مساحتی بالغ بر ۱۱۹هزار مترمربع  و زیربنای ۸۰۰ متر مربع است و قدمت آن به دوران قاجار بر می‌گردد. عمارت عین الدوله تهران در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و یک بار نیز در سال ۱۳۸۶ توسط شهرداری تهران مرمت شده است.

باغ عین الدوله در ابتدا به نام «خانه اتحادیه و خانه امین‌السلطان» شناخته می‌شد و در زمان سلطنت ناصرالدین‌شاه، میرزا ابراهیم‌خان امین‌السلطان صدراعظم سه شاه قاجار، این باغ عمارت را ساخته است. بعد از آن، داماد مظفرالدین‌شاه یا رضاخان هروی بصیرالدوله این بنا را خریداری کرد و به همین دلیل عمارت به نام او شهرت یافت. در نهایت، این باغ به پسر وی نصرالله هروی به ارث رسید.

باغ عمارت عین الدوله تهران دارای درختان کهن‌سال، گل‌های رنگارنگ و حوض‌های زیبا است که حال‌وهوای دلنشینی ایجاد می‌کند. همچنین در فضای داخلی عمارت، نقاشی‌های دیواری، گچ‌بری‌ها و آینه‌کاری‌های زیبایی وجود دارد که نشان از ذوق و هنر بصیر الدوله دارد. این باغ زیبا در حال حاضر به نگارخانه برگ اختصاص‌یافته و یکی از معتبرترین نگارخانه‌های ایران محسوب می‌شود. امروزه باغ عین الدوله یکی از بهترین جاهای تفریحی تهران است که بازدید از آن خالی‌ازلطف نیست.


عمارت عین الدوله کجاست؟


عمارت عین الدوله تهران، در محله پاسداران و خیابان هروی واقع شده است. اگر به دنبال مکانی برای گشت‌وگذار روز جمعه در تهران هستید، این عمارت یکی از جاهای دیدنی تهران روز جمعه هست و روزهای تعطیل فرصت خوبی برای بازدید از آن است.

  • آدرس دقیق عمارت عین الدوله: تهران، پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان افتخاریان، کوچه جمالی، پلاک ۱۷

بخش های مختلف عمارت عین الدوله تهران


عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

عمارت و باغ عین الدوله نمونه‌ای از خانه‌های اعیانی دوره قاجار هست. باغ عین الدوله بخش‌های مختلفی دارد که در ادامه گفته‌ایم.


باغ و محوطه عمارت عین الدوله


باغ عین الدوله تهران به‌صورت مستطیلی شمالی-جنوبی طراحی شده و این باغ چهار ورودی دارد. درهای اصلی در شمال و جنوب عمارت و درب های فرعی در شرق و غرب واقع شده‌اند. ورودی شمالی، درب تشریفاتی اصلی به شمار می‌رود و اهمیت معماری این مجموعه را نشان می‌دهد.


نمای بیرونی عمارت عین الدوله


نمای بیرونی این عمارت، با الهام از معماری اروپایی طراحی شده است. ستون‌های بلند و سرستون‌های کورینتی، جلوه‌ای باشکوه به بنا می‌دهند. ایوان‌های بزرگ با سقف‌های بلند، در کنار درهای چوبی با شیشه‌های رنگی و نرده‌های فرفورژه جذابیت زیادی به این بنا می‌بخشد. در سردر عمارت گچ‌بری‌های پیچیده‌ای وجود دارد که هنر دست معماران آن دوره است.


ساختمان اصلی عمارت عین الدوله تهران


ساختمان اصلی عمارت را در دو طبقه ساخته‌اند که طبقه همکف شامل شاه‌نشینی با سقف آیینه‌کاری شده است. فضای داخلی با اتاق‌ها و تالارهای متعدد، میزبان رویداد‌های مهم تاریخی بود. طراحی و معماری ساختمان نشانگر ذوق هنری معماران دوره قاجار هستند.


تالارهای عمارت عین الدوله


تالارهای این عمارت با گچ‌بری‌های زیبا و آینه‌کاری هنرمندانه تزیین شده است. تالار اصلی، تالار آینه نامیده می‌شود و شهرت زیادی دارد. فضای تالار‌ها، احساس شکوه و مجلل بودن را به افراد منتقل می‌کند. با بازدید از این مکان می‌توانید با معماری تاریخ ایران بیشتر آشنا شوید.


ایوان عمارت عین الدوله


یکی از مهم‌ترین بخش‌های بنا، ایوان است. این فضا با چند پله از زمین جدا شده است و ستون‌های بلند و تزیینات هنری، زیبایی ایوان را دوچندان کرده‌اند. در سال 1322، جلسات مرتبط با نشست سران متفقین در این ایوان برگزار می‌شد. این نشست به میزبانی کنفرانس تهران، در دوران حاکمیت رضا پهلوی و جنگ جهانی دوم بود که جزو مهم‌ترین رویدادهای این عمارت به حساب می‌آید.


ستون های عمارت عین الدوله


ستون‌های عمارت عین الدوله تهران از مهم‌ترین عناصر معماری در ایوان طبقه اول و دوم هستند. این ستون‌ها بیش از ۸۰ سال قدمت دارند و دست‌نخورده باقی‌مانده‌اند. گچ‌بری‌های هنرمندانه و سرستون‌های کورینتی، شکوه خاصی به نمای بیرونی می‌دهند. طراحی و ساخت ستون‌ها نشان می‌دهد که معماری غربی بر سبک معماری دوره قاجار تاثیر زیادی داشته است.


درب و پنجره های عین الدوله


عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

درب‌ها و پنجره‌های عمارت عین الدوله، باهنر گره‌چینی و شیشه‌های رنگی تزیین شده‌اند. در زمان ساخت، پنجره‌ها به سبک مستطیل طراحی شدند. پس از بازسازی، فرم قوسی به آن‌ها داده شد که با سبک ایرانی هماهنگ‌تر است. شیشه‌های رنگی که در درب و پنجره‌ها استفاده شده علاوه بر زیبایی، نقش مهمی در تنظیم ورود نور به داخل ساختمان را دارد. این شیشه‌ها نور را فیلتر کرده و زیبایی خاصی با ساختمان می‌بخشد.


تزیینات باغ عمارت عین الدوله


در دوره‌های مختلف، تزیینات این بنا باتوجه‌به سلیقه صاحبان شامل تغییراتی شده است. اما به‌صورت کلی تزیینات شامل گچ‌بری‌ها و آینه‌کاری‌ها هستند. تزیینات عمارت، طراحی‌های پیچیده و منظم، هنر معماران ایرانی را به نمایش می‌گذارند.


نگارخانه برگ باغ عین الدوله


باغ عین الدوله همچنان در اختیار خانواده هروی بود تا اینکه در سال 1386 عمارت توسط شیرین هروی، نوه بصیرالدوله به شهرداری تهران واگذار شد. این خانه سال‌ها خالی بود و اوضاع ظاهری خوبی نداشت تا  شهرداری این بنا را در سال 1387 بازسازی نمود و نگارخانه برگ را احداث کرد. امروزه در حیاط آن مجسمه‌ها و سردیس‌های شخصیت‌های مختلف وجود دارد. همچنین، نگارخانه برگ محل برگزاری نمایشگاه‌های مختلف است. شما می‌توانید با رزرو تور تهران بازدید جذابی از عمارت عین الدوله تهران و نگارخانه برگ را تجربه کنید.


مسیر رفتن به عمارت عین الدوله تهران


عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

بعد از رسیدن به پایتخت می‌توانید از ماشین شخصی، مترو و اتوبوس برای رفتن به ساختمان عین الدوله استفاده کنید.


مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با ماشین شخصی


برای دسترسی به عمارت عین الدوله تهران با خودروی شخصی، ابتدا از اتوبان امام علی شمالی وارد اتوبان صیاد شیرازی شوید. در ادامه، به سمت خیابان پاسداران و بعد میدان هروی راهی شوید. بعد از رسیدن به میدان هروی، به خیابان وفامنش بپیچید. در نهایت، به کوچه جمالی رفته و در پلاک ۱۷ وارد عمارت شوید.


مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با مترو


نزدیک ترین ایستگاه مترو به عمارت عین الدوله در خط ۳ مترو سوار و ایستگاه حسین‌آباد است. بعد از خروج، تاکسی‌ها شما را به میدان هروی می‌رسانند. از میدان هروی به‌راحتی به خیابان وفامنش بروید. ادامه مسیر را به سمت کوچه جمالی طی کنید تا به عمارت برسید.


مسیر رفتن به عمارت عین الدوله با اتوبوس


برای استفاده از اتوبوس، می‌توانید از ایستگاه‌های مختلف به سمت میدان هروی حرکت کنید. پس از رسیدن به میدان هروی، تاکسی آنلاین بگیرید یا پیاده‌روی کنید. از خیابان وفا منش به خیابان جمالی بروید. با ورود به کوچه می‌توانید عمارت را ببینید.


ساعت بازدید و بلیط عمارت عین الدوله


عمارت عین الدوله تهران | بخش های مختلف و خرید بلیت

برای بازدید از خانه امین‌السلطان، می‌توانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ و در روزهای پنجشنبه، ساعات بازدید از ۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰ به این مکان مراجعه کنید. عمارت در روز‌های جمعه و تعطیلات رسمی، امکان بازدید ندارد.

برای خرید بلیط عمارت عین الدوله، باید به صورت حضوری مراجعه کنید. البته بازدید از محوطه بیرون رایگان و بازدید از داخل عمارت نیز در زمان برگزاری نمایشگاه‌ها امکان‌پذیر است.


سخن پایانی


از تاریخ غنی و هنر معماری باغ عمارت عین الدوله تهران تا فضای دلنشین باغ، همگی جذابیت زیادی برای بازدیدکنندگان دارند. این عمارت که درگذشته اقامتگاه ییلاقی صدراعظم مظفردین شاه بوده، امروزه به موزه و نگارخانه برگ تبدیل شده است. باتوجه‌به اطلاعات ارائه شده در مقاله و برنامه‌ریزی مناسب می‌توانید بازدیدی دل‌نشین از عمارت را تجربه کنید.


سوالات متداول


۱- ساعات بازدید از عمارت عین الدوله چه زمانی است؟

عمارت از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ و در پنجشنبه‌ها از ۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰ باز است.


۲- آدرس عمارت عین الدوله کجاست؟

تهران، پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، کوچه جمالی، شماره ۱۷


۳- آیا بازدید از محوطه بیرونی عمارت هزینه دارد؟

بازدید از محوطه بیرونی عمارت رایگان است.


۴- نگارخانه برگ در کجا قرار دارد؟

این مکان در ساختمان اصلی عمارت واقع شده است.


۵- آیا عمارت عین الدوله تهران ثبت ملی شده است؟

بله، در تاریخ ۴ تیر ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


۶- عمارت عین الدوله را چه کسی ساخت؟

میرزا ابراهیم‌خان امین‌السلطان صدراعظم سه شاه قاجار، این باغ عمارت را ساخته است.

فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است