search
menu

نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

[ پنهان کردن ]
نقشه مترو تهران
انواع کارت مترو و نحوه پرداخت هزینه مترو تهران
ایستگاه های فعال مترو تهران
نقشه خطوط مترو تهران
خطوط انشعابی مترو تهران
ساعت حرکت قطارها در مترو تهران
ساعت کاری خطوط مترو تهران
روش های ارتباطی با مترو تهران (معرفی سایت مترو)
سؤالات متداول
مترو تهران را می‌توان شلوغ‌ترین وسیله‌ی نقلیه‌ی عمومی در کشور دانست؛ تهران پرجمعیت‌ترین شهر ایران است و دومین کلان‌شهر خاورمیانه محسوب می‌شود و به همین دلیل روزانه هزاران نفر در این شهر با استفاده از متروی تهران به مقصد موردنظرشان می‌رسند.
نقشه مترو تهران در سال‌های اخیر رشد کرده و چندین خط به خطوط مترو تهران اضافه شده‌اند؛ چه قصد داشته باشید به محل کارتان بروید و چه قصد داشته باشید از مکان‌های گردشگری و تفریحی در سطح شهر دیدن کنید، شناخت نقشه مترو تهران برای شما ضروری خواهد بود.
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران
مترو تهران یکی از بهترین راه‌ها برای تردد در این شهر شلوغ است و به شما کمک می‌کند بدون تلف کردن وقت در ترافیک، خود را سریع‌تر به مقصد برسانید. علاوه بر این، هزینه‌های مربوط به تردد و رفت‌وآمد شما هم کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.
مترو تهران، بسیار پیشرفته بوده و روز به روز در حال توسعه است. خطوط جدیدی نیز در حال راه‌اندازی هستند که به لطف آن‌ها، تقریباً در تمامی سطح شهر به یکی از ایستگاه های مترو تهران دسترسی دارید. البته برای این که بتوانید بدون دغدغه از این وسیله نقلیه عمومی استفاده کنید، می‌بایست با ساعت کار، نقشه مترو، ایستگاه‌ها و تمام مطالب مربوط به مترو آشنایی داشته باشید.
در این مقاله به معرفی خطوط مختلف مترو، شرح نقشه مترو تهران و ایستگاه‌های آن خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید!
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

نقشه مترو تهران


مشاهده نقشه مترو تهران به شما کمک می‌کند که بهتر مسیریابی کنید و بتوانید نزدیکترین راه به مقصد موردنظر خود را انتخاب کنید. این نقشه را می‌توانید در زیر مشاهده کنید. البته این نقشه در تمامی ایستگاه‌ها نصب شده و در اغلب واگن‌ها نیز می‌توانید آن را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که در برخی از نقشه‌های نصب شده در مترو، ایستگاه‌های جدید، اضافه نشده‌اند.
همان‌طور که در نقشه مشاهده می‌کنید، تمرکز ایستگاه‌ها و خطوط مترو در بخش مرکزی بیشتر است. این تمرکز به این دلیل است که بیشتر ترددها به این نقطه از شهر مربوط می‌شود. اغلب مردمی که هر روز از مترو تهران استفاده می‌کنند، از مسیرهای مشخصی رفت‌وآمد می‌کنند و الگویی تکراری دارند. بیشتر ساکنان تهران، برای رسیدن به محل کار از مترو استفاده می‌کنند.

انواع کارت مترو و نحوه پرداخت هزینه مترو تهران


از زمانی که اولین خط مترو تهران در ایستگاه صادقیه افتتاح شد،از بلیط مترو برای رفت‌وآمد استفاده می‌شود. این بلیط‌ها در سال‌های اخیر دچار تغییرات بسیار زیادی شده‌اند. اولین بلیط‌ها کارت‌های کاغذی ۱۵۰۰ ریالی بودند که مسافران می‌توانستند تا زمانی که از مترو خارج نشده‌اند از آن در تمامی ایستگاه‌ها استفاده کنند. پس از آن، بلیط‌های کارتی و اعتباری مدت‌دار در مترو عرضه شد.
نسل قبلی بلیط‌هایی که اکنون مورداستفاده قرار می‌گیرند، بلیط‌های تک سفره و یا دو سفره بودند که به صورت مغناطیسی عرضه شده بودند و مسافران می توانستند روزانه از آنها استفاده کنند.
در سال‌های اخیر بلیط‌های هوشمند به صورت کارت در مترو عرضه شده‌اند. این کارت‌ها باید در جای مخصوص بر روی گیت قرار بگیرند تا درب‌های آن باز شود. این بلیط‌ها قابلیت شارژ مجدد دارند و پس از هربار استفاده مقداری از شارژ آن کم می‌شود. از این بلیط‌ها می‌توان برای اتوبوس‌های درون‌شهری و بی آر تی نیز استفاده کرد. اخیراً کارت‌های مترو ایزی پی نیز عرضه شده‌اند که ابعاد کوچکی دارند، اما کارایی آنها کاملاً شبیه به کارت‌های هوشمند است.
کارت‌های هوشمند و ایزی پی را می‌توانید به کمک متصدیان و کارکنان مترو شارژ کنید و یا به کمک دستگاه‌هایی که داخل مترو وجود دارند، کارت بلیط خود را از طریق کارت عابر بانک شارژ کنید. در این روش نمی‌توانید از هیچ گونه پول نقدی استفاده کنید.
درحال‌حاضر بلیط‌های QR-Code که توسط دستگاه‌های پوز به مسافران داده می‌شوند نیز داخل مترو رواج دارند. این بلیط‌ها از جنس کاغذ است و به راحتی تولید می‌شود. درحال‌حاضر تنها نوع تک سفره این بلیط‌ها عرضه می‌شود.
پیش از استفاده از مترو باید یکی از بلیط‌های هوشمند، ایزی پی و یا QR-Code را تهیه کنید. اگر روزانه از مترو استفاده می‌کنید بهتر است یکی از بلیط‌های هوشمند را انتخاب کنید. با پرداخت یک ورودی ۱۵۰۰ تومانی می‌توانید از مترو تهران استفاده کنید و در هر ایستگاهی که مد نظر دارید توقف کنید. لازم به ذکر است که بلیط‌های هوشمند و ایزی پی، در باجه‌های مترو به فروش می‌رسند. تهیه این بلیط‌ها هزینه جداگانه دارد، اما پس از خرید آنها می‌توانید تا هر میزانی که مایل هستید آن را شارژ کنید.
بلیت تک‌سفره و حومه (QR): این بلیط مخصوص استفاده در ایستگاه‌های خط 5 مترو است (به‌غیراز ایستگاه صادقیه و ارم سبز) که مسافران محترم با این نوع بلیت می‌توانند بدون محدودیت در طی کردن مسافت، از مبدأ یا به مقصد ایستگاه‌های ذکر شده در خطوط مختلف مترو سفر کنند.
بلیت تک‌سفره ایستگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی: (QR) مسافران ایستگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی (هشتگرد) با خرید این نوع بلیت می‌توانند بدون محدودیت مسافت طی شده از مبدأ یا به مقصد ایستگاه هشتگرد از خطوط مختلف ثبت شده بر نقشه مترو تهران استفاده کنند.
بلیت تک‌سفره ایستگاه شهر پرند (QR): این بلیط برای مسافرینی در نظر گرفته شده است که از مبدأ یا به مقصد فرودگاه امام خمینی (ره) یا شهر پرند در این خط مترو تهران مسافرت نمایند.
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

خرید حضوری کارت مترو


برای خرید بلیط هوشمند مترو تهران، با مراجعه به یکی از باجه‌های فروش بلیط خط مترو تهران یا اتوبوس بی‌آرتی در سطح شهر تهران، می‌توانید بلیط هوشمند مترو تهران را تهیه کنید. در همین باجه‌ها، امکان شارژ اولیه و شارژ مجدد بلیط هوشمند وجود دارد.
بر روی این بلیط، هیچ‌گونه مشخصاتی ثبت نمی‌شود، بنابراین نیازی به همراه داشتن و ارائه مدرک شناسایی وجود ندارد. هزینۀ دریافت بلیت هوشمند اعم از ثبت شده با نام شخص یا بدون نام، در سال 1403 به مبلغ 15 هزار تومان (یک‌صد و پنجاه هزار ریال) تعیین شده است.

خرید غیرحضوری کارت مترو


اگر قشر خاصی از افراد همچون جانبازانِ بالای 25 درصد، معلولین، دانشجویان، دانش‌آموزان یا سالمندان قصد تهیه بلیط متروی تخفیف‌دار را داشته باشند، بایستی در مرحله اول به سایت register.eticket.tehran.ir مراجعه کنند. بعد از وارد کردن اطلاعات درخواست شده و بارگذاری مدارک شناسایی شخص موردنظر، نزدیکترین مرکز پست یا ایستگاه مترو را برای دریافت کارت متروی خود، انتخاب می‌کنند.

شارژ کارت مترو به‌صورت غیرحضوری


برای شارژ مجدد کارت‌های بلیط متروی تهران می‌توانید به‌صورت غیرحضوری نیز اقدام کنید. در این روش، نیاز هست که شمارۀ سریال مربوط به کارت بلیت خود را در اختیار داشته باشید. این شمارۀ سریال، بر روی خود کارت درج شده است. درصورتی‌که سریال بلیت شما محو شده باشد، با مراجعه و کمک‌گرفتن از دستگاه‌های مستقر در ایستگاه‌های مترو، می‌توانید شماره سریال بلیت خود را دریافت کنید.

ایستگاه های فعال مترو تهران


مترو تهران گستردگی زیادی دارد. این شبکه روزبه‌روز در حال توسعه و پیشرفت است. دلیل گستردگی شبکه مترو، وسعت تهران است. با وجود خطوط پیشرفته مترو در تهران، هنوز هم در بسیاری از نقاط کمبود ایستگاه های مترو احساس می‌شود. به همین دلیل، این شبکه در حال توسعه است.
به کمک این وسیله نقلیه می‌توانید به حومه تهران هم چون کرج نیز سفر کنید. تعداد زیادی از ایستگاه‌های مترو فعال نشده‌اند و به بهره‌برداری نرسیده‌اند. موقعیت بسیاری از ایستگاه‌ها مشخص شده است. بسیاری از آنها ساخته شده‌اند اما هنوز قابل استفاده نیستند. برخی دیگر از ایستگاه‌ها نیز در شرف افتتاح شدن هستند. نقشه‌ای که پیش تر آن را مشاهده کردید، نقشه کلی خطوط مترو است.

نقشه خطوط مترو تهران



نقشه خط ۱ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۱ - تجریش - کهریزک
این خط از متروی تهران، طولانی‌ترین خطر متروی درون شهری است که تاکنون افتتاح شده است. درون نقشه، خط یک مترو با رنگ قرمز مشخص شده است. ۲۹ ایستگاه فعال بر روی این خط قرار گرفته‌اند. این خط شمال و جنوب تهران را به هم متصل می‌کند. فاصله زمانی ایستگاه اول خط یک مترو تا پایان آن ۷۱ دقیقه است. این مسافت معادل ۳۷.۵ کیلومتر است.
خط یک از ساعت ۵:۳۰ فعالیت خود را آغاز می‌کند و ساعت ۲۲:۳۰ نیز به فعالیت خود پایان می‌دهد. به دلیل شیوع بیماری کرونا، تمامی خطوط مترو تهران تا ساعت ۲۲ مجاز به فعالیت هستند.
ایستگاه های زیر خط یک مترو تهران را تشکیل داده‌اند.
1. تجریش (ضلع جنوب غربی میدان قدس)
2. قیطریه (خیابان شریعتی، قبل از پل رومی)
3. شهید صدر (خیابان شریعتی، بالاتر از پل صدر)
4. قلهک (خیابان شریعتی، نرسیده به خیابان دولت، نبش خیابان شهید کدویی)
5. دکتر شریعتی (خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد)
6. میرداماد (بلوار میرداماد، جنب پمپ بنزین)
7. شهید حقانی (بزرگراه شهید حقانی، نرسیده به بزرگراه مدرس)
8. شهید همت (بزرگراه شهید همت، جنب سازمان تبلیغات اسلامی)
9. مصلی امام خمینی (بزرگراه شهید سلیمانی، ضلع شمالی مصلی امام خمینی)
10. شهید بهشتی (خیابان شهید بهشتی، تقاطع خیابان مفتح شمالی)
11. شهید مفتح (تقاطع خیابان‌های شهید مفتح و شهید مطهری)
12. شهدای هفتم تیر (ضلع جنوبی میدان شهدای هفتم تیر)
13. طالقانی (خیابان شهید مفتح جنوبی، جنب خیابان طالقانی)
14. دروازه دولت (خیابان انقلاب اسلامی، تقاطع خیابان‌های مفتح و سعدی)
15. سعدی (خیابان سعدی، چهارراه مخبرالدوله)
16. امام خمینی (میدان امام خمینی)
17. پانزده خرداد (خیابان پانزده خرداد، چهارراه گلوبندک)
18. خیام (خیابان خیام، نرسیده به امامزاده ناصرالدین)
19. میدان محمدیه (میدان محمدیه، تقاطع خیابان‌های خیام و مولوی)
20. شوش (خیابان شوش، تقاطع خیابان خیام)
21. پایانه جنوب (ضلع غربی پایانه جنوب)
22. شهید بخارایی (خزانه، خیابان شهید همدانی)
23. علی‌آباد (بلوار شهید دستواره، خیابان ابریشم)
24. جوانمرد قصاب (بلوار شهید دستواره، بین میدان‌های مادر و نماز)
25. شهر ری (شهر ری، میدان شهید غیبی، خیابان برادران داسار)
26. پالایشگاه (جاده قدیم قم، سه‌راه خیرآباد)
27. شاهد - باقرشهر (تقاطع بزرگراه‌های شهید هاشمی و علامه عسگری، روبروی درب شمالی بهشت‌زهرا)
28. حرم امام خمینی (بلوار شهدا، بلوار سلام، ضلع شرقی حرم امام خمینی)
29. کهریزک (جاده قدیم قم، بعد از درب قدیم بهشت‌زهرا، جنب پارک لاله کهریزک)

خط یک مترو تهران از مکان‌های دیدنی و گردشگری زیادی می‌گذرد. به کمک این خط می‌توانید به دیدن مکان‌های زیر بروید.
مقبره جوانمرد قصاب در ایستگاه جوانمرد قصاب، پارک شهر، بازار بزرگ تهران، موزه های پست، ارتباطات، عبرت، ملک و موزه سکه، سردر باغ ملی در نزدیکی ایستگاه امام خمینی، موزه بانک مرکزی و جواهرات ملی در نزدیکی ایستگاه سعدی، کاخ موزه گلستان در ایستگاه ۱۵ خرداد، موزه دفاع مقدس، مصلی، پارک آب و آتش، باغ کتاب، پل طبیعت در نزدیکی ایستگاه شهید حقانی، پارک هنرمندان در نزدیکی ایستگاه طالقانی، بوستان قیطریه و امام زاده علی اکبر در نزدیکی ایستگاه قیطریه، حسینیه ارشاد ایستگاه ارشاد،کاخ موزه سعید آباد، کاخ موزه نیاوران، امام زاده صالح، موزه دکتر حسابی، باغ فردوس و موزه سینما، موزه موسیقی، پارک ملت و باغ ایرانی در ایستگاه تجریش
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

نقشه خط ۲ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۲ - خط صادقیه – فرهنگسرا
پرترددترین خط متروی تهران این خط است. خط ۲ با رنگ آبی تیره بر روی نقشه ظاهر شده است. ۲۲ ایستگاه فعال این خط را تشکیل داده است. خط ۲ مترو تهران از شرق به غرب کشیده شده است. این مسیر تقریباً مسافتی معادل ۲۲ کیلومتر دارد و ساعت کاری آن همانند خط ۱ است. از ابتدا تا انتهای این خط با مترو ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.
ایستگاه‌های زیر خط دو مترو تهران را تشکیل داده‌اند.
1. صادقیه (بزرگراه محمدعلی جناح، فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس)
2. طرشت (بزرگراه شیخ فضل‌الله نوری، بلوار شهید چوب‌تراش)
3. دانشگاه شریف (خیابان دکتر حبیب‌الله، تقاطع خیابان شهید تیموری)
4. شادمان (خیابان آزادی، تقاطع خیابان‌های شادمهر و جیحون، آزادی)
5. شهید نواب صفوی (تقاطع بزرگراه شهید نواب صفوی و خیابان آذربایجان)
6. میدان حر (میدان پاستور، خیابان دانشگاه جنگ)
7. دانشگاه امام علی (خیابان امام خمینی، روبروی ساختمان قدیم مجلس، خط ۳، مجلس)
8. حسن‌آباد (خیابان امام خمینی، میدان حسن‌آباد)
9. امام خمینی (میدان امام خمینی)
10. ملت (خیابان اکباتان، سه‌راه ملت)
11. بهارستان (خیابان بهارستان، بالاتر از میدان بهارستان، روبروی ساختمان مجلس)
12. دروازه شمیران (خیابان بهارستان، میدان ابن سینا)
13. امام حسین (میدان امام حسین، تقاطع خیابان‌های شهید مدنی و انقلاب)
14. شهید مدنی (خیابان شهید مدنی، روبروی مجتمع تیراژه)
15. سبلان (خیابان شهید مدنی، تقاطع خیابان سبلان، چهارراه نظام آباد)
16. فدک (خیابان شهید مدنی، تقاطع خیابان شهید بزرگیان، نظام آباد)
17. جانبازان (خیابان شهید مدنی، بالاتر از چهارراه جانبازان، گلبرگ)
18. سرسبز (بزرگراه شهید سلیمانی، تقاطع خیابان شهید دکتر آیت، چهارراه سرسبز و ۹)
19. دانشگاه علم و صنعت (بزرگراه شهید سلیمانی، تقاطع خیابان دردشت)
20. شهید باقری (بزرگراه شهید سلیمانی، تقاطع بزرگراه شهید باقری)
21. تهرانپارس (بزرگراه شهید سلیمانی، بعد از چهارراه تیرانداز، نبش خیابان اخوت)
22. فرهنگسرا (خیابان جشنواره، روبه‌روی فرهنگسرای اشراق)

به کمک خط دو مترو تهران می‌توان از مکان‌های گردشگری و دیدنی زیر بازدید کرد.
پارک جنگلی سرخه حصار از طریق ایستگاه تهران پارس، عمارت مسعودیه و موزه هنرهای ملی در نزدیکی ایستگاه ملت، موزه مینیاتوری و پارک تمدن در نزدیکی ایستگاه جانبازان، باغ نگارستان در نزدیکی مترو بهارستان.
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

نقشه خط ۳ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۳ - قائم – آزادگان
این خط از ۲۵ ایستگاه تشکیل شده است که برخی از آنها در حال تکمیل است. این خط در مسیر شمال تا جنوب قرار گرفته است. این خط از مترو، با رنگ آبی کم رنگ بر روی نقشه مشخص شده است. این خط مسافتی معادل ۳۳.۷ کیلومتر دارد و مدت زمانی که طول می‌کشد این خط را با مترو طی کنید، معادل ۶۰ دقیقه است. ساعت کاری این خط نیز همانند سایر خط‌های مترو است.
ایستگاه های زیر خط سه مترو تهران را تشکیل داده اند.
1. قائم (میدان اول شهرک قائم)
2. شهید محلاتی (بزرگراه ارتش، تقاطع خیابان شاهد)
3. اقدسیه (خیابان موحد دانش، نبش خیابان ندا)
4. نوبنیاد (میدان نوبنیاد)
5. حسین‌آباد (میدان حسین‌آباد)
6. میدان هروی (بزرگراه صیاد شیرازی، تقاطع خیابان جمالی)
7. شهید زین‌الدین (خیابان شهید عراقی، خیابان گیلان غربی)
8. خواجه عبدالله انصاری (تقاطع خیابان‌های بنی‌هاشم و خواجه عبدالله انصاری)
9. شهید صیاد شیرازی (بزرگراه صیاد شیرازی، ابتدای خیابان مسیل باختر)
10. شهید قدوسی (چهارراه قصر، ابتدای خیابان شهید بهشتی)
11. سهروردی (خیابان بهشتی، تقاطع خیابان سهروردی)
12. شهید بهشتی (خیابان بهشتی، تقاطع خیابان مفتح شمالی)
13. میرزای شیرازی (خیابان بهشتی، بین میرزای شیرازی و قائم‌مقام فراهانی)
14. میدان جهاد (خیابان ولیعصر، نبش خیابان دکتر فاطمی)
15. میدان حضرت ولیعصر (عج) (میدان ولیعصر)
16. تئاتر شهر (چهارراه ولیعصر، جنب تئاتر شهر)
17. منیریه (میدان منیریه)
18. مهدیه (تقاطع خیابان‌های ولیعصر و مولوی)
19. راه‌آهن (میدان راه‌آهن)
20. جوادیه (حدفاصل پل جوادیه و خیابان رباط کریم)
21. زمزم (بزرگراه چراغی، نرسیده به خیابان زمزم)
22. شهرک شریعتی (بزرگراه چراغی، نبش خیابان مهران)
23. عبدل‌آباد (بزرگراه چراغی، ابتدای خیابان ورزش)
24. نعمت‌آباد (بزرگراه آیت‌الله سعیدی، نبش خیابان سهیل)
25. آزادگان (بزرگراه آیت‌الله سعیدی، نرسیده به بزرگراه آزادگان، نبش خیابان حیدری)

به کمک خط سه مترو تهران می‌توان از مکان‌های گردشگری و دیدنی زیر بازدید کرد.
موزه رضا عباسی در نزدیکی ایستگاه شهید قدوسی و بوستان لویزان در نزدیکی ایستگاه شهید زین الدین.

نقشه خط ۴ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۴ - شهید کلاهدوز – ارم سبز
خط چهار مترو از ۱۹ ایستگاه تشکیل شده است. این خط نیز در دسته خطوط پرتردد قرار می گیرد. خط کلاهدوز ارم سبز، بر روی نقشه با رنگ زرد مشخص شده است. این خط مسافتی معادل ۲۱ کیلومتر دارد و سفر از ابتدا تا انتهای آن حدود ۴۲ دقیقه زمان می‌برد. خط ۴ مترو از ساعت ۵:۳۰ فعالیت خود را آغاز و در ساعت ۲۲:۳۰ فعالیت خود را پایان می‌دهد.
ایستگاه‌های زیر خط چهار مترو تهران را تشکیل داده‌اند.
1. شهید کلاهدوز (ابتدای بزرگراه دوران)
2. نیروی هوایی (خیابان پیروزی، ابتدای خیابان پنجم نیروی هوایی)
3. نبرد (خیابان پیروزی، چهارراه کوکاکولا)
4. پیروزی (خیابان پیروزی، نبش خیابان پورمند)
5. ابن سینا (خیابان پیروزی، تقاطع بزرگراه امام علی)
6. میدان شهدا (میدان شهدا)
7. دروازه شمیران (خیابان بهارستان، میدان ابن سینا)
8. دروازه دولت (خیابان انقلاب اسلامی، تقاطع خیابان‌های مفتح و سعدی)
9. فردوسی (میدان فردوسی)
10. تئاتر شهر (چهارراه ولیعصر، جنب تئاتر شهر)
11. میدان انقلاب اسلامی (میدان انقلاب اسلامی)
12. توحید (خیابان آزادی، ابتدای خیابان توحید)
13. شادمان (خیابان آزادی، بین خیابان‌های بهبودی و شادمان)
14. دکتر حبیب‌الله (خیابان آزادی، نرسیده به خیابان دکتر حبیب‌الله)
15. استاد معین (خیابان آزادی، تقاطع خیابان استاد معین)
16. میدان آزادی (میدان آزادی، ابتدای بزرگراه لشگری)
17. بیمه (بزرگراه لشگری، نبش خیابان بیمه دوم)
18. شهرک اکباتان (شهرک اکباتان، فاز ۲)
19. ارم سبز (ضلع جنوبی پارک ارم)
20. علامه جعفری (تقاطع خیابان پروانه با بزرگراه علامه جعفری)

به کمک خط چهار مترو تهران می‌توان از مکان‌های گردشگری و دیدنی زیر بازدید کرد.
خانه هنرمندان در نزدیکی ایستگاه فردوسی، تئاتر شهر و تالار وحدت در نزدیکی ایستگاه تئاتر شهر، برج، موزه و میدان آزادی در نزدیکی ایستگاه میدان آزادی، پارک لاله در نزدیکی ایستگاه انقلاب اسلامی.
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

نقشه خط ۵ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۵ - گلشهر – صادقیه (تهران)
این خط نیز با رنگ سبز مشخص شده است و تنها از ۱۱ ایستگاه تشکیل شده است. این خط، دو نقطه گلشهر و صادقیه تهران را به هم متصل می کند و به کمک آن می‌توان به شهر کرج نیز سفر کرد.
این خط مسافتی معادل ۴۲ کیلومتر دارد و ۵۷ دقیقه طول می‌کشد اگر بخواهید با مترو از ابتدا تا انتهای این خط را طی کنید. ساعت کاری خط ۵ مترو تهران از ساعت ۵ صبح آغاز می‌شود و در ساعت ۲۲:۳۰ به پایان می‌رسد.
ایستگاه‌های زیر خط پنج مترو تهران را تشکیل داده‌اند.
1. گلشهر (کرج، ۴۵ متری گلشهر، خیابان اختر غربی)
2. محمد شهر (کرج، پایانه شهید کلانتری)
3. کرج (کرج، پل شهید سلطانی (پل فردیس)، ابتدای جاده ملارد)
4. اتمسفر (کیلومتر ۲۷ آزادراه تهران - کرج، کارخانه اتمسفر)
5. گرم دره (کیلومتر ۲۳ آزادراه تهران - کرج، جنب اردوگاه آموزشی قدس)
6. وردآورد (کیلومتر ۱۶ آزادراه تهران - کرج، خیابان داروپخش)
7. ایران خودرو (کیلومتر ۱۴ آزادراه تهران - کرج، شهرک پیکان‌شهر)
8. چیتگر (کیلومتر ۸ آزادراه تهران - کرج، بلوار کوهک)
9. ورزشگاه آزادی (ضلع جنوبی مجموعه ورزشی آزادی)
10. ارم سبز (ضلع جنوبی پارک ارم)
11. تهران (صادقیه) (بزرگراه محمدعلی جناح، خیابان سازمان آب)

به کمک خط پنج مترو تهران می‌توان از مکان‌های گردشگری و دیدنی زیر بازدید کرد.
پارک و دریاچه چیتگر و مجتمع تجاری و تفریحی بام لند در نزدیکی ایستگاه چیتگر، استادیوم آزادی در نزدیکی ایستگاه آزادی، شهربازی، باغ وحش و پارک ارم در نزدیکی ایستگاه ارم سبز.

نقشه خط ۶ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۶ - دولت آباد – امام حسین و خط شهید ستاری – دانشگاه تربیت مدرس
یکی از خطوط تازه تاسیس مترو تهران، خط ۶ است. این خط با رنگ صورتی بر روی نقشه مشخص شده است. خط ۶ متروی تهران، با ۱۷ ایستگاه و ۲۷ کیلومتر مسیر از محدوده دولت‌آباد تا بزرگراه شهید ستاری به‌صورت یکپارچه در حال خدمت‌رسانی است.
تعدادی ایستگاه در این خط در حال ساخته شدن هستند و کل خط در حال توسعه به سمت غرب تهران است. فاصله حرکت قطارها در خط ۶، هر ۱۵ دقیقه یکبار است.
ایستگاه‌های زیر خط شش مترو تهران را تشکیل داده‌اند:
1. شهدای دولت‌آباد (شهرک دولت‌آباد، انتهای بلوار قدس)
2. کیان شهر (کیان‌شهر، تقاطع خیابان‌های صالحی و عزیزخانی)
3. بعثت (انتهای خیابان هفده شهریور، بزرگراه بعثت)
4. شهید رضایی (خیابان هفده شهریور، بالاتر از خیابان شهید رضایی)
5. امیرکبیر (خیابان هفده شهریور، تقاطع تونل امیرکبیر)
6. میدان شهدا (میدان شهدا)
7. امام حسین (میدان امام حسین، تقاطع مدنی و انقلاب)
8. شهدای هفتم تیر (میدان هفت‌تیر)
9. میدان حضرت ولیعصر (عج) (میدان حضرت ولیعصر، ابتدای بلوار کشاورز)
10. بوستان لاله (بلوار کشاورز، ضلع جنوب شرقی بوستان لاله)
11. کارگر (تقاطع فاطمی و کارگر)
12. دانشگاه تربیت مدرس (بزرگراه جلال آل‌احمد، محدوده گیشا)
13. شهرک آزمایش (بزرگراه شیخ فضل‌الله نوری، پل آزمایش)
14. مرزداران (بلوار مرزداران، تقاطع خیابان سرسبز)
15. یادگار امام (بلوار مرزداران، تقاطع بزرگراه یادگار امام)
16. شهید اشرفی اصفهانی (بزرگراه اشرفی اصفهانی، تقاطع خیابان پیامبر)
17. شهید ستاری (تقاطع بزرگراه حکیم و خیابان پیامبر مرکزی)
18. شهر زیبا (در مجاورت بزرگراه شهید باکری در میدان کودک شهر زیبا)
19. شهران (شهران جنوبی، ضلع شمالی بزرگراه همت، بین جنوب بلوار شهران و جنوب بلوار کوهسار)
20. شهید آرمان علی‌وردی (کوهسار) (شهران شمالی، شمال بلوار کوهسار)

نقشه خط ۷ متروی تهران و معرفی آن


• خط ۷ - بسیج – میدان صنعت
خط هفت نیز یکی از خطوط تازه تاسیس در شبکه مترو تهران است. این خط با رنگ بنفش بر روی نقشه قرار گرفته است و با ۲۳ کیلومتر و ۲۰ ایستگاه در حال فعالیت است. فاصله حرکت قطارها در خط ۷، هر ۱۲ دقیقه یکبار است.
ایستگاه‌های زیر خط هفت مترو تهران را تشکیل داده‌اند.
1. میدان کتاب (خیابان سرو غربی، میدان کتاب)
2. شهید دادمان (خیابان شهید پاکنژاد، تقاطع بلوار شهید دادمان)
3. میدان صنعت (ضلع شمال غربی میدان صنعت)
4. برج میلاد تهران (ضلع شرقی برج میلاد تهران)
5. بوستان گفتگو (بزرگراه شهید چمران، بوستان گفتگو)
6. دانشگاه تربیت مدرس (بزرگراه شهید چمران، تقاطع بزرگراه جلال آل‌احمد)
7. مدافعان سلامت (ابتدای بزرگراه شهید چمران، نبش خیابان باقرخان)
8. توحید (خیابان آزادی، ابتدای خیابان توحید)
9. شهید نواب صفوی (بزرگراه شهید نواب صفوی، خیابان آذربایجان)
10. رودکی (بزرگراه شهید نواب صفوی، تقاطع خیابان امام خمینی)
11. کمیل (بزرگراه شهید نواب صفوی، تقاطع خیابان کمیل)
12. بریانک (بزرگراه شهید نواب صفوی، تقاطع خیابان قزوین)
13. هلال‌احمر (خیابان هلال احمر)
14. مهدیه (تقاطع خیابان‌های مولوی و ولیعصر)
15. میدان محمدیه (میدان محمدیه)
16. مولوی (چهارراه مولوی)
17. میدان قیام (میدان قیام)
18. شهدای هفده شهریور (خیابان هفده شهریور، تقاطع بلوار قیام)
19. چهل‌تن دولاب (خیابان آل آقا، جنب بوستان آبان)
20. آهنگ (بزرگراه شهید محلاتی، تقاطع خیابان شاه‌آبادی)
21. بسیج (بزرگراه بسیج، ابتدای بزرگراه محلاتی)

به کمک خط هفت مترو تهران می‌توان از مکان‌های گردشگری و دیدنی زیر بازدید کرد.
موزه حیات وحش و هفت چنار در نزدیکی ایستگاه بریانک و برج میلاد در ایستگاه برج میلاد تهران
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

خطوط انشعابی مترو تهران


مترو تهران دارای خطوط انشعابی بسیار زیادی است که در نقشه قابل مشاهده هستند. این خطوط جز ایستگاه های اصلی نیستند. در ادامه به این خطوط انشعابی نیز اشاره خواهیم کرد.
• خط انشعابی فرودگاه امام خمینی (خط شاهد – فرودگاه امام خمینی)
این خط، یک انشعاب از خط ۱ (تجریش - کهریزک) است. به طور کلی قطارهای این خط، مسافتی معادل ۳۰ کیلومتر را در عرض ۴۰ دقیقه طی می‌کنند. ساعت کاری این خط از ۷ صبح آغاز می‌شود و در ساعت ۱۹:۲۰ پایان می‌پذیرد.
ایستگاه‌های زیر این خط انشعابی را تشکیل داده‌اند.
۱. شاهد – باقر شهر
۲. نمایشگاه شهر آفتاب
۳. فرودگاه امام خمینی

• خط انشعابی فرودگاه مهرآباد (خط بیمه – پایانه ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد)
این خط، یک انشعاب از خط چهار است و مسافتی معادل ۲ کیلومتر دارد. قطارهای خط، این مسافت را در زمان چهار دقیقه طی می‌کنند. ساعت کاری این خط از ۵:۳۰ آغاز و در ساعت ۲۲:۳۰ پایان می‌گیرد. (اگر می‌خواهید با پایانه های این فرودگاه بیشتر آشنا شوید حتما راهنمای پایانه‌های فرودگاه مهرآباد را مطالعه کنید.)
ایستگاه‌های زیر این خط انشعابی را تشکیل داده‌اند.
۱. بیمه
۲. پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد
۳. پایانه ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد

• خط انشعابی هشتگرد (خط گلشهر – شهید سپهبد قاسم سلیمانی)
این خط، از خط ۵ مترو تهران انشعاب گرفته است. قطارهای این خط مسافت ۲۶ کیلومتری را در ۴۰ دقیقه طی می‌کنند. ساعت کاری این خط از ۸ صبح الی ۱۵:۴۰ است.
ایستگاه های زیر این خط انشعابی را تشکیل داده‌اند.
1. گلشهر (کرج، ۴۵ متری گلشهر، خیابان اختر غربی)
2. شهید فخری‌زاده (ضلع جنوبی مجتمع صنعتی ماموت)
3. شهید سپهبد قاسم سلیمانی (شهر جدید هشتگرد، میدان فراجا)

ساعت حرکت قطارها در مترو تهران


در جدول زیر ساعت حرکت قطارهای هر یک از خطوط مترو تهران آمده است:
نقشه مترو تهران ۱۴۰۳؛ کاملترین راهنمای خطوط مترو تهران

ساعت کاری خطوط مترو تهران


ساعت شروع به کار تا تعطیلی متروی تهران در سال 1403 به این ترتیب اعلام شده است:
خطوط متروی تهران از شنبه تا پنجشنبه حدوداً از ساعت 4:30 تا 5:30 صبح شروع به فعالیت می‌کنند و ساعت 22 پایان ساعت کاری خطوط مترو اعلام شده است. این ساعات برای خطوط معمولی (غیر انشعابی) تعیین شده است. در ساعت 22 آخرین حرکت قطار ثبت می‌شود و ایستگاه ها تعطیل خواهند شد و قطار تا ساعت 23 و رسیدن به ایستگاه پایانی خط مترو تهران، به حرکت خود ادامه خواهد داد.

ساعت کاری متروی تهران در همه خطوط، به این صورت است:
• ساعت کاری متروی تهران در خط 1 از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 4:30 تا 22:00 است. در روزهای پنجشنبه خط 1 مترو، سی دقیقه دیرتر شروع به فعالیت می‌کند. جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 2 از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 4:30 تا 22:00 است. در روزهای پنجشنبه خط 2 مترو، سی دقیقه دیرتر شروع به فعالیت می‌کند. جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 3 شنبه تا پنجشنبه از ساعت 4:30 در ایستگاه آزادگان و از ساعت 5:40 در ایستگاه قائم شروع به کار می‌کند و تا ساعت 22:00 فعالیت می‌کند. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 4 از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 4:30 تا 22:00 است. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 5 شنبه تا پنجشنبه از ساعت 5:20 در ایستگاه گلشهر و از ساعت 5:30 در ایستگاه صادقیه (تهران) شروع به کار می‌کند و تا ساعت 22:00 فعالیت می‌کند. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 6 از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 4:30 تا 22:00 است. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• ساعت کاری متروی تهران در خط 7 از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 4:30 تا 22:00 است. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز فعالیت این خط از ساعت 6:00 صبح شروع می‌شود و تا ساعات 22:00 ادامه دارد.

• متروی تهران در خط پرند (فرودگاه امام خمینی) از مبدأ شاهد به باقرشهر از ساعت 5:30 تا 17:30 و از مبدأ پرند نیز از 6:30 تا 18:30 فعال است.

• متروی تهران در خط فرودگاه مهرآباد در ایستگاه بیمه از ساعت 5:37 تا 21:52 فعال است و در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، ساعت کاری این خط از 6:07 تا 21:52 است.

روش های ارتباطی با مترو تهران (معرفی سایت مترو)



• اطلاعات تماس


تهران – خیابان انقلاب اسلامی – تقاطع حافظ - شماره ۹۵۶
تلفن ارتباطات مردمي: ۶۶۷۱۲۲۱۶ (۲۱) ۹۸+
ایمیل: info.metro@tehran.ir
مترو تهران دارای یک سایت رسمی است که تمامی اخبار و اطلاعات مربوط به خطوط مترو را می توانید در آن مشاهده کنید.

• آدرس سایت مترو تهران


https://metro.tehran.ir
در سایت رسمی مترو تهران می توانید اطلاعات زیر را کسب کنید.
1. مشخصات ایستگاه ها
2. زمان بندی حرکت قطارها
3. ساعت کاری هر خط
4. نقشه های مترو
5. برنامه ریزی سفر
6. اطلاعات مربوط به بلیط
7. بخش مربوط به اشیا پیدا شده
8. اطلاعات مربوط به رزرو بنر، اجاره دکه و فروشگاه، تبلیغات داخل واگن و ...

سؤالات متداول


1. برای خرید بلیط خطوط نقشه متروی تهران، نیاز به ارائه مدرک شناسایی است؟
خیر. دریافت بلیط خط مترو تهران، بدون ارائه مدارک شناسایی انجام می‌شود. اما برای افراد خاصی که درخواست استفاده از کارت‌های منزلت را دارند (نظیر: معلولین، جانبازان بالای 25 درصد، دانش‌آموزان و دانشجویان، سالمندان) نیاز به ثبت اطلاعات شخصی و بارگذاری مدارک شناسایی در سایت register.eticket.tehran.ir است.

2. آیا مبلغ ثبت ورود و خروج مسافرین با بلیط‌های تک سفره یا دو سفره با بلیط‌های هوشمند خط متروی تهران تفاوتی دارد؟
بله. شهروندانی که با کارت متروی هوشمند اقدام به تردد در سطح شهر می‌کنند، نسبت به دارندگان بلیط‌های موقت (تک سفره یا دو سفره) شامل اعمال ضریب کاهشی ده درصد (10%) علاوه بر سایر ضرایب کاهشی می‌شوند.

3. آیا در ایستگاه‌های مترو برای مادرانی که با فرزندان خردسال خود اقدام به سفر درون‌شهری می‌کنند، فضای مناسبی در نظر گرفته شده است؟
شرکت بهره‌برداری مترو در راستای اقدامات خود در زمینه مسئولیت اجتماعی، حفظ شئونات اسلامی، ارتقای سلامت و بهداشت مادر و کودک و نظافت آنها، "اتاق‌های مادر و کودک" را در تعدادی از ایستگاه‌های مترو تعبیه کرده است.
در حال حاضر ایستگاه‌های زیر، دارای اتاق مادر و کودک هستند:
• پایانه جنوب
• حرم مطهر امام خمینی (ره)
• تجریش
• امام خمینی (ره)
• بهارستان
• تهرانپارس
• عبدل آباد
• میدان حضرت ولیعصر (عج)
• ایستگاه تئاتر شهر
• ایستگاه صادقیه (تهران)
• شهر آفتاب
• فرودگاه امام خمینی (ره)

4. علاوه بر دستگاه‌های شارژ کارت مترو، از طریق چه اپلیکیشن‌هایی می‌توان برای افزایش اعتبار کارت خط مترو تهران اقدام کرد؟
اپلیکیشن آپ (https://asanpardakht.ir/)
اپلیکیشن شهرزاد (https://metro.tehran.ir/)
ایزی پی (https://ezpay.ir/)

5. آیا خط مترو تهران، ایستگاه‌های مناسب‌سازی شده برای افراد نابینا دارد؟
بله. شهرداری تهران ایستگاه‌هایی را ویژه نابینایان مناسب‌سازی کرده است. در نقشه مترو تهران به‌ویژه در خط 1 و 2، ایستگاه‌های مناسب برای تردد نابینایان مشخص شده است.

6. کدام خطوط مترو امکانات مناسب ویلچر دارند؟
مترو تهران نقشه کاملی از تمام خطوط مربوط به ایستگاه‌های مناسب‌سازی شده برای افرادی که با ویلچر رفت‌وآمد می‌کنند، دارد. در حال حاضر ایستگاه‌های مناسب افراد با ویلچر در خطوط مترو تهران، محدود هستند. در نقشه مترو، خط 1 (20 ایستگاه) به همراه انشعاب خط 1، خط 2 (12 ایستگاه) ، خط 3 (1 ایستگاه)، خط 4 (2 ایستگاه)، خط 5 (11 ایستگاه)، خط 6 (4 ایستگاه)، خط 7 (2 ایستگاه) برای ویلچرنشین‌ها مناسب‌سازی شده‌اند.

7. آشنایی با خطوط مترو و امکانات مترو تهران، چگونه امکان‌پذیر است؟
خطوط مترو در نقشه مترو تهران، تمام ایستگاه‌ها و خطوط انشعابی، امکانات مربوط به افراد با ویلچر و نابینایان، علاوه بر سایت رسمی مترو و دیگر سایت‌های موجود در اینترنت، در نقشه مترو تهران ثبت شده است و به‌راحتی قابل‌تشخیص است.
مترو تهران نقشه کاملی را با تفکیک خطوط مترو توسط رنگ‌های مختلف و علائم راهنمایی، در تمام واگن‌ها و ایستگاه‌ها در اختیار مسافران قرار داده است تا نیاز آنها را برای آشنایی با مسیر سفر، پیداکردن ایستگاه موردنظر و امکانات موردنظر آنها برطرف کند.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است