عمارت مسعودیه تهران | سرگذشت عجیب خانه ظلالسلطان
[ پنهان کردن ]
■ چرا بازدید از عمارت مسعودیه تهران پیشنهاد میشود؟
■ تاریخچه عمارت مسعودیه تهران
■ معماری عمارت مسعودیه
■ قسمتهای مختلف عمارت مسعودیه تهران
■ زمان مناسب بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه زمانی است؟
■ هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه قدر است؟
■ چگونه به عمارت مسعودیه تهران برویم؟
■ در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتل هایی در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستوران هایی نزدیک عمارت مسعودیه تهران هستند؟
ایران همانند گنجینه ای است که آثار باستانی آن همانند نگینی در این گنجینه میدرخشند؛ از تخت جمشید شیراز گرفته تا منارجنبان اصفهان و پایتخت پرجمعیت این کشور. اما نمیتوان بناهای تهران را نادیده گرفت. شهری که زمانی پایتخت حکومت قدرتمندی بوده است و امروه از آن حکومت ها تنها آثار باشکوهی به جای مانده تا نماینده دوران خود باشد. اکنون وقت آن رسیده تا بلیط هواپیما تهران را رزرو کنیم و مستقیم به این شهر سفر کنیم و به خیابانی برویم که عمارت مجللی را در خود جای داده است. عمارتی که با زیبایی تمام کاشی کاری و گچ کاری شده است و در خیابان اکباتان تهران قرار گرفته و توجه هر رهگذر و گردشگری را به خود جلب میکند، خانهای که ظاهرش نشان دهنده قدمتی طولانی و تاریخ پرفراز و نشیب بیشماری است. ■ تاریخچه عمارت مسعودیه تهران
■ معماری عمارت مسعودیه
■ قسمتهای مختلف عمارت مسعودیه تهران
■ زمان مناسب بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه زمانی است؟
■ هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه قدر است؟
■ چگونه به عمارت مسعودیه تهران برویم؟
■ در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
■ چه هتل هایی در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران برای اقامت وجود دارد؟
■ چه رستوران هایی نزدیک عمارت مسعودیه تهران هستند؟

چرا بازدید از عمارت مسعودیه تهران پیشنهاد میشود؟
عمارتی با قدمت و اسرار تاریخی بسیار است.
عمارتی زیبا که نشان دهنده هنر و ذوق معماران ایرانی است.
دارای محوطه و ساختمان های چشم نواز که بهترین منظره را برای عکس های شما می سازد.
تاریخچه عمارت مسعودیه تهران
با گذشتن از سردر این خانه و وارد شدن به حیاط عمارت مسعودیه نمیتوان باور کرد که خانهای به این زیبایی و با وسعتی حدود چهار هزار متر مربع در دل پایتخت شلوغ ایران قرار گرفته است.

این خانه متعلق به یکی از فرزندان ناصرالدین شاه به نام ظل السلطان میباشد. ظل السلطان در زمان قاجاریه حاکم اصفهان بوده است و به تخریبگر بناهای تاریخی مشهور بود اما دستور دارده تا عمارتش را به زیباترین شکل ممکن بنا کنند. از این رو عمارت مسعودیه که نامش را از صاحب خود به ارث برده است درسال ۱۲۹۵ به دست استاد شعبان معمار باشی ساخته شد.
این عمارت ۱۰۵ ساله حوادث بسیاری را چشیده است. در پی اعتراضات مشروطه خواهان و ترور محمد علی شاه در نزدیکی این عمارت باعث شد شاه فرمان به توپ بستن مجلس و پایگاههای مشروطه خواهان را صادر کرد، از این رو عمارت مسعودیه و خانه ظهیرالدوله مورد آسیبهای جدی شد.
عمارت مسعودیه تنها یک عمارت با معماری و کاشیکاری زیبا نیست بلکه با وجود ساختمانهایی در آن یک مکان فرهنگی نیز محسوب میشود. جالب است بدانید اولین ساختمان فرهنگی کشور به نام کتابخانه و موزه ملی ایران در این عمارت ساخته شد. همچنین اتاقی با کاربری نگهداری اشیا ارزشمند تاریخی که از سراسر ایران گردآوری شده است، خود نقطهای برای ایجاد موزه شد.

در بین سالهای ۱۳۴۳ و ۱۳۴۲ شمسی این عمارت به عنوان دانشکده افسری کاربرد داشته است. ساختمان دیگری که در این عمارت قرار گرفته ساختمانی است در ۳ طبقه، که به شورای آموزش و پرورش اختصاص یافته بود اما امروزه در اختیار سازمان میراث فرهنگی میباشد. از ساختمانهای دیگر این عمارت میتوان به ساختمان یک طبقه ایواندار با کاربری عکاسی، بناهای جدید یک طبقهای و چاپخانهای در این فضا اشاره کرد که در قسمت شرق حیاط قرار گرفته است.

معماری عمارت مسعودیه
بعد از عبور از سردر این عمارت وارد فضای هشتی میشوید که مهمترین بخش در خانه و معماری ایرانی است. بعد از آن وارد حیاط کوچکی میشوید که حوض مستطیل شکل وسط آن به همراه باغچه هایی که در چهار طرف حوض قرار دارد هوا را برای اتاقهایی که در چهار طرف این حیاط قرار گرفته دلپذیرتر میکند. در قسمت جنوب شرقی حیاط اول توسط راهرویی باریک به حیاط دوم عمارت میرسید؛ حیاطی بزرگتر با حوض دایرهای شکل در وسط حیاط میرسید. حوضی که با انعکاس تصویر عمارتی که مزین به ستونهای بلند، پنجرههایی با شیشههای رنگی و گچکاریهای هنرمندانه است تا منظرهای تماشایی را برای بازدیدکنندگانش رقم بزند.
در انتها و قسمت جنوبی این حیاط عمارت دیگری به چشم میخورد که در فاصله ۱ متری از سطح زمین قرار گرفته که دارای تراسی زیبا با سقف چوبی است که ستونهای بلندی آن را نگه داشته اند همچنین دارای پنجرهی بزرگی میباشد که مزین به شیشه کاری رنگی است. پس از آن در بخش شرقی حیاط از میان طاقهای آجری زیبا حیاط دیگری به چشم میخورد، حیاطی بسیار بزرگتر و زیباتر از بخشهای دیگر عمارت که به طور کامل سنگ فرش شده است.

در مرکز این حیاط حوض بزرگ دایره شکلی وجود دارد که دورتادورآن را گلهای زیبای شمعدانی فراگرفته است. در این حیاط بنایی بزرگ همانند سردر کاخی باشکوه قرار گرفته که معماری آن برگرفته از معماری اروپایی و ایرانی است. درها و پنجرههایی به سبک معماری قدیم ایرانی و ستونهایی منقش مانند معماری اروپایی. در بالای این عمارت سردری زیبا از نقشواره دو فرشته زیبا قرار دارد که لوحی بر دست دارند که به جمله توانا بود هرکه دانا بود منقش است. این قسمت از عمارت به صورت زیبایی نورپردازی شده تا در شب هنگام منظره زیبایی از تهران قدیم را یادآوری کند. در روبهروی حوض بزرگ و اصلی عمارت راهی سنگ فرش شده وجود دارد که به سردر کالسکه رو میخورد که اکنون درب خروج از این مجموعه دیدنی است.

اما چیزی که در عمارت مسعودیه به چشم میخورد، بیتوجهی به تاریخ و قدمت این عمارت است. همچنین بیاعتنایی به قسمتهای بسیاری از پنجرههای این عمارت که مرمت شده بود باعث شده دوباره بر اثر باد و باران از بین برود و اکنون به حال خود رها شدهاند و به جای شیشهکاریهای زیبا، با پلاستیک پوشیده شدهاند. همچنین در سمت شرقی حیاط اصلی عمارت خرابههایی به چشم میخورد که در واقع همان قسمت اندرونی است که تقریبا چیزی از آن باقی نمانده است. اما مسئله دیگری که با حضور در این عمارت شما را از بیتوجهی به تاریخ ناراحت میکند، ساختمان سازیهایی است که در سمت شرقی این حیاط به چشم میخورد که کاملا به این عمارت مشرف هستند و صحنه ناخوشایندی را برای عمارت مسعودیه ایجاد کرده است.
قسمتهای مختلف عمارت مسعودیه تهران
عمارت مسعودیه نیز همانند عمارتهای دیگری چون قسمتهای اندرونی و بیرونی است؛ اما امروزه قسمت اندورنی عمارت مسعودیه قابل دیدن نیست زیرا تنها خرابهای از آن باقی مانده است. اما بخشهای باشکوه دیگری در این عمارت وجود دارد که نبود اندرونی در این عمارت را جبران میکند. در عمارت مسعودیه میتوانید از هفت بخش این عمارت مانند عمارت دیوان خانه، عمارت سفره خانه، حیاط سید جوادی، عمارت سید جوادی، حیاط مشیری، عمارت مشیرالدوله، عمارت حیاط خلوت عمارت سر در پیادهرو، عمارت سر در کالسکهرو، دیدن کنید که توسط حیاطهایی به هم راه دارند.
یکی از ویژگیهای این عمارت وجود ۷ کتیبه است که در جای جای این عمارت از جمله بالای سردر کالسکه رو، دو کتیبه در سردراصلی، دو کتیبه در عمارت مشیریه و دو کتیبه در عمارت ایوان قابل بازدید است.

زمان مناسب بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه زمانی است؟
از آنجایی که تهران خود به تنهایی شهری ۴ فصل است، میتوانید از عمارت مسعودیه در هر موقع از سال دیدن کنید؛ زیرا باغ این عمارت در هر فصل زیباییهای خاص خودش را دارد. همچنین در مناسبتهای خاصی چون شب یلدا نیز نورپردازیهای چشم نوازی دارد پس زمان را از دست ندهید و هرچه زودتر به دیدن این عمارت اسرار آمیز در میان جاهای دیدنی تهران بروید.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از عمارت مسعودیه تهران چه قدر است؟
برای ورود به این بنا باید بلیط تهیه کنید. همچنین زمان پیشنهادی برای بازدید از عمارت مسعودیه ۱- ۱:۳۰ میباشد.
چگونه به عمارت مسعودیه تهران برویم؟
اگر قصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی چون مترو را دارید بهتر است در ایستگاه ملت از مترو خارج شوید تا با اندکی پیاده روی به سردر عمارت مسعودیه برسید. همچنین از آنجایی که عمارت مسعودیه فاصله چندانی از میدان بهارستان ندارد، میتوانید با پیادهشدن از ایستگاه متروی بهارستان به این عمارت زیبا برسید.

اما اگر میخواهد از اتوبوس استفاده کنید پیشنهاد میکنیم در ایستگاه ملت از اتوبوس پیاده شوید، سپس پیاده روی در خیابان ملت را تا رسیدن به تقاطع خیابان اکباتان ادامه دهید تا سردر عمارت مسعودیه نمایان شود. همچنان میتوانید با رزرو تور داخلی به صورت گروهی از این بنای زیبای تاریخی دیدن کنید.
در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
از آنجایی که این عمارت در محله دولت و در نزدیکی میدان بهارستان قرار گرفته یعنی جایی که در زمان قاجاریه در محدوده شمال حصار شاه طهماسبی تهران قرار گرفته بود به آثار تاریخی بسیاری چون باغ نگارستان، باغ لالهزار و باغ امین السلطان نزدیک است. اگر راهنمای سفر به تهران را ببینید گزینههای مختلف دیگری هم پیش رویتان قرار میگیرد.
باغ نگارستان تهران: ۱۳ دقیقه پیاده روی
باغ امین السلطان تهران: ۹ دقیقه پیاده روی
خانه موزه استاد ابوالحسن صبا: ۸ دقیقه پیاده روی
موزه هنرهای ملی: ۱۱ دقیقه پیاده روی
چه هتل هایی در نزدیکی عمارت مسعودیه تهران برای اقامت وجود دارد؟
هتل بوتیک نظمیه تهران
هتل فیروزه تهران
هتل مهر تهران
هتل آرمان تهران
چه رستوران هایی نزدیک عمارت مسعودیه تهران هستند؟
کافه رستوران مس مس
رستوران شریفی
رستوران عادل
رستوران شاطر عباس
کافه رستوران شاندیز مشتاق
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات