search
menu

چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

[ پنهان کردن ]
 چند ساعت قبل از پرواز خارجی در فرودگاه باشیم؟
۱. زمان رسیدن به فرودگاه را در نظر بگیرید
۲. شلوغی فرودگاه و رد شدن از در ورودی
۴. بزرگ بودن فرودگاه
۵. تحویل بار و دریافت کارت پرواز
۶. مشکلات احتمالی بار و اضافه‌بار
۷. چک کردن پاسپورت و مدارک
۸. عبور از گیت امنیتی و ورود به سالن پرواز
۹. دریافت ارز مسافرتی
۱۰. عبور از گیت پرواز و رسیدن به هواپیما
چند ساعت قبل از پرواز داخلی در فرودگاه باشیم؟
۱. رسیدن به فرودگاه
۲. چک کردن ترمینال در فرودگاه مهرآباد
۳. رد شدن از گیت ورودی
۴. دریافت کارت پرواز
۵. ورود به سالن پرواز و رسیدن به هواپیما
آیا هواپیما منتظر مسافران می‌ماند؟
راهنمای چک کردن آنلاین وضعیت پرواز از سایت فرودگاه
اگر به‌موقع به فرودگاه نرسیدیم چکار کنیم؟
●  نکاتی برای سفر با هواپیما
سؤالات متداول

سفر با هواپیما اگرچه سریع است؛ اما هزینه و استرس‌ زیادی برای مسافران دارد. یکی بزرگ‌ترین ترس‌های مسافران دیر رسیدن به فرودگاه و جا ماندن از پرواز است. کابوسی که سؤال «کی بریم فرودگاه؟» را به یکی از پرتکرارترین پرسش‌ها تبدیل کرده است. این مقاله به شما در یافتن پاسخ این سؤال کمک می‌کند.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

 چند ساعت قبل از پرواز خارجی در فرودگاه باشیم؟


احتمالاً شنیده‌اید که باید سه یا چهار ساعت پیش از پرواز خارجی در فرودگاه حاضر باشید؛ ولی در واقعیت عوامل زیادی روی مدت‌زمان لازم برای انجام کارهای قبل از پرواز در فرودگاه پرواز تأثیر می‌گذارند. برای دانستن این که چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم، باید مواردی مثل ناآشنایی با فرودگاه، زمان رسیدن به فرودگاه، مدت‌زمان لازم برای تحویل بار و... را در نظر بگیریم.

این زمان حدوداً ۳ ساعته به عبور از مراحل مختلف در فرودگاه اختصاص دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:


۱. زمان رسیدن به فرودگاه را در نظر بگیرید


برای این که چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم، باید فاصله خود از فرودگاه و مسیر دسترسی به فرودگاه را در نظر بگیرید. بسیاری از فرودگاه‌های بین‌المللی مانند فرودگاه امام خمینی، خارج از شهر هستند. برای رسیدن به این فرودگاه‌ نسبت به فرودگاه مهرآباد باید زمان بیشتری صرف کنید؛ بنابراین برای صرفه‌جویی در وقت بهتر است پیش از حرکت، بهترین راه های رفتن به فرودگاه امام خمینی را شناسایی کنید.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۲. شلوغی فرودگاه و رد شدن از در ورودی


در بدو ورود به فرودگاه مسافران باید از گیت ورودی و بازرسی بدنی عبور کنند. در این مرحله چمدان‌ها و کیف‌ها از دستگاه اسکن رد می‌شوند. مدت زمانی که برای رد شدن از حراست ورودی فرودگاه لازم است به میزان شلوغی فرودگاه و مقدار بار مسافران بستگی دارد.

اگر تنها سفر کنید، بار کمی داشته باشید و فرودگاه هم خلوت باشد ممکن است عبور از گیت ورودی حداکثر ۵ دقیقه طول بکشد؛ ولی اگر مقدار بار مسافران زیاد باشد و فرودگاه خیلی شلوغ باشد ممکن است حتی ۳۰ دقیقه در صف بمانید. در چنین مواقعی لازم است چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم تا دچار مشکل نشویم.


۳. آشنا نبودن با فرودگاه


یکی از عواملی که تعیین می‌کند کی بریم فرودگاه، آشنایی یا عدم آشنایی با محیط فرودگاه است. اگر اولین‌بار است که وارد یک فرودگاه می‌شوید حدوداً به ۳۰ دقیقه زمان برای آشنایی با فضاها و سالن‌های فرودگاه نیاز دارید. اگر این مورد را در نظر گرفته باشید هنگام قرارگرفتن در محیط ناآشنای فرودگاه دچار سردرگمی و استرس نخواهید شد.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۴. بزرگ بودن فرودگاه


یکی از اصلی‌ترین دلایلی که در سفرهای خارجی باید دست‌کم دو یا چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم، بزرگ‌بودن فرودگاه‌هاست. برخی از فرودگاه‌ها مانند فرودگاه فرانکفورت سالن‌ها و پایانه‌های پرواز متعددی دارند و احتمال سردرگمی در آن‌ها وجود دارد. مسیرهایی که باید در فرودگاه‌های بزرگ طی کنید تا به پرواز خود برسید معمولاً طولانی هستند. پس به زمان لازم برای عبور از بخش‌های مختلف فرودگاه توجه کنید. حتماً به شماره یا حروف مربوط به پایانه پرواز که در بلیط شما ثبت شده است دقت کنید تا هنگام یافتن گیت پرواز خود دچار مشکل نشوید.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۵. تحویل بار و دریافت کارت پرواز


یکی از پرتکرارترین سؤالات افراد وقت‌‌شناس در سفر هوایی این است؛ «چقدر قبل پرواز برم فرودگاه؟» در جواب می‌توان گفت: «بستگی به این دارد که چمدانتان را چطور بسته باشید.»

در مرحله‌ی بعد باید به گیت‌های تحویل بار بروید تا چمدان‌هایتان را وزن کنید و تحویل بدهید. در این مرحله وسایل شما به دلیل مسائل امنیتی بازرسی می‌شوند. مدت زمان لازم برای عبور از این مرحله به مقدار بار مسافران، نوع چینش بار در چمدان و میزان شلوغی فرودگاه بستگی دارد.

پس از بازرسی بار باید بلیط و مدارک خود را به بازرس گیت نشان بدهید و کارت پروازتان را دریافت کنید. بسته به مدت‌زمان سفر، کشور مقصد و دفعات توقف هواپیما، ممکن است یک یا چند کارت پرواز دریافت کنید. کارت پرواز باید تا انتهای سفر همراه شما باشد پس به‌خوبی از آن مراقبت کنید.

به طور معمول برای تحویل بار در سفرهای خارجی به ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است. اما اگر کارت پرواز خود را به‌صورت اینترنتی دریافت کنید می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید. برخی از خطوط هواپیمایی، به مسافران امکان دریافت کارت پرواز را به‌صورت اینترنتی می‌دهند. کافی‌ست وارد وب‌سایت ایرلاینی که از آن بلیط هواپیما خارجی تهیه کرده‌اید شوید و به سامانه مربوط دریافت کارت پرواز مراجعه کنید


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۶. مشکلات احتمالی بار و اضافه‌بار


یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید محدودیت وزن بار است. شرکت‌های هواپیمایی مختلف، قوانین متفاوتی برای حمل بار دارند؛ اما اکثر این شرکت‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم وزن برای چمدان یا قسمت بار هواپیما و ۵ تا ۷ کیلوگرم وزن را برای بار دستی در کابین در نظر می‌گیرند. در صورت به‌همراه‌داشتن بار اضافه باید مبلغی را به‌عنوان خسارت اضافه‌بار بپردازید. با مطالعه مقاله هزینه اضافه بار پرواز داخلی و خارجی می‌توانید با این هزینه‌ها بیشتر آشنا شوید.

رعایت موارد زیر هنگام تحویل بار به حفظ سلامت وسایل شما کمک می‌کند:

  • اگر در چمدان خود اشیا شکستنی دارید، به متصدی تحویل بار اطلاع دهید تا برچسب‌ مخصوص حمل وسایل شکستنی را روی چمدان شما بچسباند.
  • وسایلی مانند لپ‌تاپ و تبلت را به گیت بار تحویل ندهید؛ زیرا ممکن است حین جابه‌جایی دچار آسیب شوند. این وسایل را در یک کوله‌پشتی امن به داخل کابین هواپیما ببرید.
  • برای راحتی خیال خود، اشیا گران‌قیمت را به قسمت بار تحویل ندهید. پول، طلا و جواهراتتان را در یک کیف دستی قرار بدهید و آن را با خود به داخل کابین ببرید.

علاوه بر موارد احتیاطی فوق، هر شرکت هواپیمایی دررابطه‌با تحویل بار ممنوعیت‌هایی دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. از مهم‌ترین وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مواد محترقه و اشتعال‌زا
  • اسلحه
  • اجسام نوک‌تیز
  • مواد مایع با حجم حداکثر ۱۰۰ میلی‌لیتر
  • مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • ترشیجات و مواد غذایی
  • برخی داروها

ممنوعیت وسایل در پروازهای خارجی نسبت به پروازهای داخلی متفاوت است و به قوانین کشور مقصد بستگی دارد. برای احترام به‌وقت خود و دیگر مسافران و تسهیل فرایند بازرسی، پیش از بستن چمدان، قوانین ایرلاین خود را مطالعه کنید و از به‌همراه‌داشتن وسایل ممنوعه خودداری کنید.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۷. چک کردن پاسپورت و مدارک


بعدازاین که کارت یا کارت‌های پرواز خود را دریافت کردید باید به محل کنترل پاسپورت مراجعه کنید. کارت پرواز و پاسپورت خود را به مأمور گیت تحویل دهید و چند لحظه منتظر بمانید. در صورت تأیید پاسپورت و مدارکتان، قادر به عبور از گیت خواهید بود. مدت‌زمان لازم برای کنترل پاسپورت به میزان شلوغی فرودگاه و تعداد گیت‌های بررسی پاسپورت بستگی دارد؛ اما اگر شرایط عادی باشد این مرحله بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

اگر چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم حتی در شلوغی زیاد نیز از پرواز جا نخواهیم ماند؛ بنابراین نباید در رفتن به فرودگاه تعلل کنیم.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۸. عبور از گیت امنیتی و ورود به سالن پرواز


بعدازاین که پاسپورتتان تأیید شد باید دوباره از یک گیت امنیتی دیگر عبور کنید تا به سالن پرواز برسید. در این گیت مجدد بازرسی بدنی انجام می‌شود و چمدان‌ها و کیف‌های دستی اسکن می‌شوند.

پس از عبور از گیت وارد سالن پرواز می‌شوید. در این سالن باید با بررسی کارت پروازتان ترمینال پرواز خود را پیدا کنید. شماره و حروف پرواز و اطلاعات مربوط به پایانه، روی کارت پرواز درج شده‌اند. شما باید در سالن پرواز اطلاعات کارت پرواز خود را با شماره و حروف تابلو پرواز تطبیق بدهید تا از وضعیت پرواز و گیتی که باید از طریق آن خود را به پایانه هواپیما برسانید مطلع شوید.

در سالن پرواز برخی از فرودگاه‌ها، دستگاه‌هایی وجود دارد که مسافران با وارد کردن اطلاعات خود در این دستگاه‌ها می‌توانند اطلاعات مربوط به وضعیت پرواز، پایانه و گیت پرواز را دریافت کنند. برای عبور از گیت امنیتی و ورود به سالن پرواز به حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید.


۹. دریافت ارز مسافرتی


طبق جدیدترین قوانین، دریافت ارز مسافرتی تنها توسط باجه‌های خودپرداز فرودگاه‌های بین‌المللی برای مسافران امکان‌پذیر است؛ بنابراین باید ابتدا حواله دریافت ارز را از بانک بگیرید. سپس در فرودگاه حواله دریافتی را به باجه ارزی ارائه دهید و ارز خارجی معادل هزینه‌ای که به بانک پرداخت کرده‌اید را دریافت کنید. دریافت ارز در فرودگاه بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۱۰. عبور از گیت پرواز و رسیدن به هواپیما


پس از این که در سالن پرواز به‌وسیله تابلوهای پرواز اطلاعات مربوط به پرواز خود را دریافت کرید به سمت گیت پرواز بروید و منتظر اعلام زمان حرکت باشید. حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از پرواز، از مسافران برای سوارشدن به هواپیما دعوت به عمل می‌آید. در این هنگام باید از گیت عبور کنید و با اتوبوس‌های مخصوص فرودگاه، به سمت هواپیما بروید و سوار شوید.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

چند ساعت قبل از پرواز داخلی در فرودگاه باشیم؟


معمولاً هر مسافری قبل از پرواز می‌پرسد: «چقدر قبل پرواز برم فرودگاه؟». جواب این سؤال به نوع مقصد بستگی دارد. اگر پروازتان داخلی‌ست تبریک می‌گوییم. پروازهای داخلی، بسیاری از دشواری‌ها و مقدمات پروازهای خارجی را ندارند. به همین دلیل اگر بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت پیش از ساعت پرواز در فرودگاه باشید احتمال ازدست‌دادن پرواز تقریباً صفر خواهد بود.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۱. رسیدن به فرودگاه


برای این که بدانیم چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم باید حتماً به مدت‌زمان لازم برای رسیدن به فرودگاه و فاصله فرودگاه تا موقعیت مکانی خود دقت کنیم. فرودگاه‌های پروازهای داخلی معمولاً داخل شهر هستند و دسترسی به آن‌ها دشوار نیست. بااین‌وجود برای رسیدن به فرودگاه‌هایی که داخل شهر هستند؛ مانند فرودگاه مهرآباد باید شلوغی پایتخت و ترافیک را هم در نظر بگیرید.


۲. چک کردن ترمینال در فرودگاه مهرآباد


برای این که بدانیم کی بریم فرودگاه، باید اول ترمینال هواپیمای خود را بشناسیم. اگر می‌خواهید هنگام حضور در فرودگاه دچار سردرگمی نشوید یا زمانتان هدر نرود بهتر است پیش از رفتن به فرودگاه از ترمینالی که هواپیمای شما در آن واقع است اطلاع پیدا کنید. پروازهای داخلی تهران از طریق فرودگاه مهرآباد انجام می‌شوند. دسترسی به اطلاعات پروازهای خروجی فرودگاه مهرآباد به شما در یافتن ترمینال پروازتان کمک می‌کند.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

۳. رد شدن از گیت ورودی


در بدو ورود به فرودگاه باید از گیت ورودی بگذرید. در این مرحله، بازرسی بدنی انجام می‌شود و بارها و چمدان‌ها اسکن می‌شوند. از آن جایی که پروازهای داخلی خلوت‌تر هستند و افراد وسایل زیادی با خود حمل نمی‌کنند این مرحله نسبت به پروازهای خارجی به زمان کمتری نیاز دارد. ردشدن از گیت ورودی در پرواز داخلی حداکثر ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.


۴. دریافت کارت پرواز


پس از ورود به فرودگاه باید به گیت‌های تحویل بار مراجعه کنید. پس از بازرسی بار و ارائه بلیط، کارت پرواز در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در پروازهای داخلی، نیازی به ارائه پاسپورت نیست؛ اما باید کارت شناسایی ملی به همراه داشته باشید. دریافت کارت پرواز و تحویل بار در پرواز داخلی حداکثر ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.


۵. ورود به سالن پرواز و رسیدن به هواپیما


پس از دریافت کارت پرواز باید وارد سالن پرواز شوید. اطلاعات پرواز خود را که در کارت پرواز درج شده است با تابلوهای پرواز مقایسه کنید و گیت پرواز را پیدا کنید. بسیاری از فرودگاه‌های داخلی، تعداد پایانه‌های کمی دارند؛ بنابراین یافتن گیت پرواز و رسیدن به هواپیما کار دشواری نیست. ورود به گیت پرواز و سوارشدن به هواپیما حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

آیا هواپیما منتظر مسافران می‌ماند؟


متأسفانه باید بگوییم هواپیما تقریباً در هیچ شرایطی منتظر مسافران نمی‌ماند. برای این که به‌موقع به پرواز برسیم باید چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم. اگر با وجود رعایت تمام موارد گفته شده به هر دلیلی از پرواز به‌ویژه پرواز خارجی جا ماندید، امیدوار نباشید که هواپیما منتظر شما بماند؛ چراکه تأخیر در سفر هوایی خسارت‌های زیادی دارد. پس بهتر است تمام تلاش خود را برای به‌موقع رسیدن به کار بگیرید.


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

راهنمای چک کردن آنلاین وضعیت پرواز از سایت فرودگاه


در حال حاضر برخی از وب‌سایت‌ها، مانند سایت فرودگاه‌ها، برای این که بدانیم کی بریم فرودگاه به ما کمک می‌کنند. با استفاده از این سایت‌ها می‌توانید وضعیت پرواز را مرحله‌به‌مرحله ببینید. برای این کار کافی‌ست شماره پروازی که خود یا نزدیکانتان مسافر آن هستید را در وب‌سایت فرودگاه چک کنید. برای مثال سایت فرودگاه مهرآباد وضعیت لحظه‌ای هر پرواز را به‌صورت زنده نشان می‌دهد و به شما کمک می‌کند متوجه تأخیر پرواز یا مواردی نظیر باز یا بسته بودن گیت چک‌این شوید.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت فرودگاه یا سایتی که از طریق آن برای خرید بلیط هواپیما اقدام کرده‌اید، زمان دقیق پرواز خود را بررسی کنید. با مراجعه به سایت شرکت هواپیمایی موردنظرتان نیز می‌توانید از آخرین خبرها درمورد تأخیر یا لغو پروازتان مطلع شوید.


اگر به‌موقع به فرودگاه نرسیدیم چکار کنیم؟


با این که اغلب ما سعی می‌کنیم چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؛ اما به هر دلیلی ممکن است به‌موقع نرسیم و از پرواز جا بمانیم؛ بنابراین باید این احتمال را از قبل پیش‌بینی کنیم و بدانیم که اگر از پرواز جاماندیم چه کنیم.

درست است که هواپیما منتظر مسافر نمی‌ماند؛ اما راه‌حل دیگری وجود دارد. اگر دلیل موجهی برای جاماندن از پرواز داشته باشید ممکن است قانون دو ساعت یا قانون پنچری شامل حال شما شود. بر اساس این قانون، درصورتی‌که مسافر جامانده از پرواز یک ایرلاین، تا دو ساعت پس از پرواز دلایل موجهی برای دیر تأخیر ارائه کند، در پرواز بعدی همان ایرلاین یک صندلی بدون اخذ هزینه برای او در نظر گرفته می‌شود.

اگر از پرواز جا ماندید به متصدی ایرلاین خود دلیل تأخیرتان را گزارش دهید تا به شما کمک کند. توجه داشته باشید که قانون پنچری هر نوع تأخیری را شامل نمی‌شود. در بسیاری از پروازهای خارجی هم احتمال عملی‌شدن این قانون تقریباً صفر است پس تا جایی که می‌توانید دیر نکنید!


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

 نکاتی برای سفر با هواپیما


برای سفر با هواپیما، تنها دانستن این که کی بریم فرودگاه کافی نیست. سفر هوایی قوانین ویژه‌ای دارد که اطلاع از آن‌ها ضروری‌ست. به‌علاوه دانستن برخی نکات به شما کمک می‌کند تا سفر راحت‌تری داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین نکات سفر با هواپیما، آشنایی با مدارک و وسایل ضروری است. شما باید قبل از سفر با مدارک لازم برای پرواز داخلی و خارجی آشنا باشید. در ضمن بهتر است وسایلی از قبیل عینک، دارو، کارت پرواز و مدارک خود را در یک کیف دستی یا کمری یا کوله‌پشتی قرار بدهید و آن‌ها را در کابین هواپیما نزد خود نگه دارید.

اگر زمان پروازتان طولانی‌ست بهتر است کتاب، تلفن همراه، هدفون و لپ‌تاپ در دسترستان باشد تا دچار بی‌حوصلگی یا اضطراب نشوید.

مسافران باید از لحاظ جسمی و روحی آمادگی قرارگرفتن در شرایط پرواز را داشته باشند. افرادی که دارای شرایط زیر هستند باید برای سفر هوایی مجوز پزشکی داشته باشند.

  • افراد مبتلا به بیماری‌های عفونی
  • افراد دارای مشکلات اعصاب و روان
  • افراد کهن‌سال، معلول یا دارای مشکلات حرکتی خاص
  • بانوان باردار و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، تنفسی و سایر بیماری‌هایی که منع پرواز دارند.

سؤالات متداول


چند ساعت قبل پرواز فرودگاه باشیم؟

بهتر است برای پرواز خارجی حداکثر ۴ ساعت و برای پرواز داخلی حداکثر ۲ ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حاضر باشید.


گیشه بلیط چقدر قبل از پرواز داخلی بسته می‌شود؟

در پرواز داخلی گیشه تحویل بلیط و دریافت کارت پرواز ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از پرواز بسته می‌شود.


گیشه بلیط پرواز خارجی چقدر قبل از پرواز بسته می‌شود؟

گیشه بلیط در پرواز خارجی ۴۰ تا ۴۵ دقیقه پیش از پرواز بسته می‌‌شود.


آیا اگر از پرواز جا بمانیم می‌توانیم بلیط خود را استرداد کنیم؟

اگر ۲۴ ساعت قبل از پرواز اقدام لغو سفر و استرداد بلیط کنید هزینه بلیط پس از کسر مبلغی به‌عنوان خسارت به شما بازگردانده می‌شود؛ اما اگر از پرواز جا بمانید امکان استرداد بلیط وجود ندارد.


آیا باید حتماً بلیط هواپیما را چاپ کنیم؟

خیر، برای پرواز با ارائه تصویر بلیط می‌توانید کارت پرواز خود را دریافت کنید و تنها در برخی موارد خاص به نسخه چاپی بلیط نیاز است.

فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است