search
menu

خانه شاپوری شیراز

[ پنهان کردن ]
چرا بازدید از خانه شاپوری شیراز پیشنهاد می‌شود؟
تاریخچه خانه شاپوری شیراز
معماری خانه شاپوری شیراز
بخش های مختلف خانه شاپوری
فصل مناسب برای بازدید از خانه شاپوری شیراز چه زمانی است؟
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از خانه شاپوری شیراز چه قدر است؟
چگونه به خانه شاپوری شیراز برویم؟
در نزدیکی خانه شاپوری شیراز از چه جاهای دیدنی دیگری می‌توان بازدید کرد؟
چه هتل هایی در نزدیکی خانه شاپوری شیراز برای اقامت وجود دارد؟
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک خانه شاپوری شیراز هستند؟
یکی از زیباترین خانه باغ‌های شیراز است که از نظر معماری در نوع خود بی‌نظیر است. این خانه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری برای علاقه مندان به هنر و معماری است. تمام زیبایی‌های این خانه در کلام نمی‌گنجد پس بهتر است هرچه زودتر با خرید آنلاین بلیط هواپیما چارتر یا معمولی به شهر شیراز سفر کنید تا از نزدیک شاهد این همه زیبایی و شکوه باشید.

چرا بازدید از خانه شاپوری شیراز پیشنهاد می‌شود؟


دارای معماری و تزينات چشم نواز گچی متفاوت به نسبت خانه‌های تاریخی شیراز است.
خانه شاپوری در شب با نورپردازی خیره کننده همانند نگینی در شهر شیراز است.
خانه شاپوری علاوه بر اینکه یکی از جاهای دیدنی شیراز است، کافه و رستورانی برای صرف یک وعده فراموش نشدنی و همچنین نمایشگاهی از آثار هنری را درخود جای داده است.
خانه شاپوری شیراز

تاریخچه خانه شاپوری شیراز


این خانه زیبا متعلق به یکی از تاجران شیرازی به نام عبدالصاحب شاپوری بوده است. ساخت این خانه به دوران پهلوی اول بباز می‌گردد که طی مدت ۵ سال به دست فرد ماهری به نام استاد ابوالقاسم مهندسی به طول انجامید.
جالب است بدانید خانه شاپوری تا اوایل دهه ۷۰ پذیرای خانواده شاپوری بود اما پس از آن ها خانه به صورت متروکه رها شد تا اینکه در سال ۱۳۷۸ خانه شاپوری توسط سازمان میراث فرهنگی استان فارس خریداری شد و پس از بازسازی در فهرست میراث فرهنگی ایران به ثبت رسید.
خانه شاپوری شیراز

معماری خانه شاپوری شیراز


خانه شاپوری نمونه بارز تلفیق هنرمندانه‌ی هنر ایرانی و اروپایی است که هر بیننده ای را محسور زیبایی‌های خود می‌کند.
با ورود به این باغ، عمارت زیبایی را در وسط خانه می‌بینیم که با تزئینات خاص گچی و رنگ‌آمیزی‌های متنوع، چنان چشم نوازی برای بازدید کنندگانش می‌کند که تا چند دقیقه نمی‌توان چشم از آن برداشت. بالکن بزرگ خانه شاپوری با ۱۴ستون که به صورت قرینه ساخته شده و دارای ظرافت‌های گچی می‌باشد گویای این است که معماری این خانه نه تنها به سبک معماری قاجاریه ، بلکه به صورت آزادانه با معماری اروپایی زمان خود تلفیق و اجرا شده است. جالب است بدایند از زمان ساخت این خانه کم کم ساخت بالکن به معمای ایرانی راه پیدا می‌کند.
در بدو ورود کاشی‌کاری که بر بالای ساختمان قرار گرفته نگاه شما را جلب می‌کند. این کاشی کاری دارای طرح هخامنشی است که رنگ بندی آن با مهارت خاصی انجام شده تا نگاه مخاطبانش را جذب. در این کاشی ‌کاری می‌توان نقش انسان بالداری را دید که با رنگ‌های اساطیری چون لاجوردی، زرد، قرمز و قهوه ای رنگ آمیزی شده است. اما زیبایی های این باغ تنها به این موارد ختم نمی‌شود، بلکه روبه روی خانه شاپوری استخر زیبایی به شکل پنج پر قرار دارد تا هوای باغ را دلپذیرتر کند.
خانه شاپوری شیراز
برای ورود به این عمارت باید با زاویه ۹۰ درجه از محور اصلی وارد ساختمان مرکزی شوید. در بدو ورود به عمارت متوجه پلکان بزرگی خواهید شد که به گونه ای ساخته و به زیبایی تمام تزئین شده است که در مرکز توجه مخاطب قرار بگیرد. این نوع پلکان دلیل دیگری بر معماری اروپایی در خانه شاپوری است زیرا در معماری ایرانی پلکان در حاشیه قرار می‌گیرد و درهای کوچک چوبی در فضاهای تودرتو راه اتصال بین اتاق‌ها بود در حالی که در معماری اروپایی پلکان‌ها راه ارتباطی بین اتاق‌ها است. در این خانه نیز به همین صورت است و در نهایت بازدیدکنندکان را به دو سمت خانه، شاه نشین ها و گوشواره ها هدایت می کند.
خانه شاپوری شیراز
داخل عمارت شاپوری همانند نمای بیرونی ساختمان از تزيینات زیبای گچی بی‌نصیب نمانده است و در سرتاسر خانه قابل مشاهده است.
اگر از پلکان بالا بروید و وارد بالکن طبقه دوم شوید نمی‌توانید چشم از سقف آن بردارید. دراین قسمت به راحتی می‌توانید تزئينات باشکوه سر ستون و پا ستون ها را که به سبک کرنتی(نوعی از سبک معماری یونانی است که در آن از تزئينات گیاهان، گل، و برگ استفاده می‌شود) انجام شده است را از نزدیک ببینید. همچینین نقش‌های زیبایی از حمله شیر به حیوان، حافظ و سعدی یکی دیگر از زیبایی‌های بی‌مثال عمارت شاپوری است.
در بخش تابستانه این ساختمان بالکنی به بهار خواب اختصاص یافته.
در این باغ زیبا می‌توانید تنوعی از درختان سرو، چنار، انجیر، انار، نارنج و خرما را ببینید که در کنار گل‌های زیبایی چون رز رونده و شمعدانی، صحنه زیبایی را برای عکس‌های شما به تصویر می‌کشد.

بخش های مختلف خانه شاپوری


خانه مجلل شاپوری تنها به عمارت اصلی محدود نمی‌شود بلکه دارای بخش‌های دیگری چون عمارت کالسکه خانه و عمارت اندرونی می‌باشد اما این بخش ها به بازماندگاه خانواده شاپوری به ارث رسیده است، از این رو بازدید این بخش‌ها برای عموم آزاد نیست.
این باغ دارای وسعتی حدود ۴۶۳۵ متر است که ساختمان دو طبقه با متراژ۸۴۰ متر مربع را در خود جای داده است. این ساختمان تعداد زیادی اتاق دارد که دارای کاربردهای متنوعی می‌باشد. در این عمارت مجلل هر اتاق دارای کاربردی جداگانه است و می‌توانیم شاهد جداگانه بودن اتاق‌ خواب‌های والدین، فرزندان، مهمان و .. از یکدیگر باشیم. این نوع ساخت مدرکی دیگر برای معماری اروپایی این خانه است زیرا در معماری سنتی هر اتاق خواب دارای چندین کاربرد بود به نحوی که هر اتاق علاوه بر مکانی برای استراحت، دارای مکانی برای نشستن مهمان و پذیرایی نیز می‌باشد.
خانه شاپوری شیراز
بخشی از این خانه به نمایشگاهی برای به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان سراسر جهان اختصاص یافته است که بازدی از آن خالی از لطف نیست. در قسمت دیگری ازاین خانه می‌توانید با پوشیدن لباس‌های زمان قاجار عکس خاطره انگیزی را به یادگار بگیرید.
بعد از بازدید از این خانه هیجان انگیز می‌توانید به کافه و رستورانی که در باغ دایر است بروید تا لذت نوشیدن قهوه و صرف یک غذای دل‌چسب را در خانه شاپوری تجربه کنید.

فصل مناسب برای بازدید از خانه شاپوری شیراز چه زمانی است؟


شیراز شهری است خوش آب و هوا اما بهترین زمان برای بازدید از این شهر باستانی و تاریخی اردیبهشت ماه است. در اردیبهشت ماه شیراز همانند قطعه‌ای از بهشت است اما باید در نظر داشته باشید در این ماه شیراز دارای شلوغی و جمعیتی بیشتر ار حد معمول است. اما در اوایل آبان ماه قبل از اینکه هوا سرد شود هم می‌شود به شیراز سفر کرد. پس از الان به فکر سفر بهاری خود باشید و مثلا اگر در تهران هستید بلیط رفت و برگشت، پرواز تهران به شیراز و پرواز شیراز به تهران را رزروکنید.

هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از خانه شاپوری شیراز چه قدر است؟


برای بازدید از این خانه باشکوه باید بلیط تهیه کنید. همچنین برای بازدید از این خانه ۱ الی ۲ ساعت را در نظر بگیرید.

چگونه به خانه شاپوری شیراز برویم؟


یکی از مزایای خانه شاپو.ری دسترسی راحت به وسایل نقلیه عمومی چون مترو و اتوبوس می‌باشد.
اگر از مترو استفاده می‌کنید، بهتر است درایستگاه زندیه پیاده شوید تا تنها پس از ۷ دقیقه پیاده روی به خانه شاپوری برسید. اگر قصد دارید از اتوبوس‌های شهری استفاده کنید سوار خط خط پایانه ولیعصر تا پایانه نمازی درایستگاه زند ا اتوبوس پیاده شوید، ۵ دقیقه پیاده روی برای رسیدن به خانه شاپوری کافی است.
اما اگر با ماشین شخصی خود به شیراز سفر می کنید بهتر است از طریق بلوار لطفعی خان زند وارد خیابان انوری شوید تا سردر این خانه باشکوه را ببینید.

در نزدیکی خانه شاپوری شیراز از چه جاهای دیدنی دیگری می‌توان بازدید کرد؟


ارگ کریم خان شیراز:۱۵دقیقه پیاده روی
موزه پارس شیراز: ۱۴ دقیقه پیاده روی
خانه موزه فروغ الملک شیراز: ۱۴ دقیقه پیاده روی
خانه تاریخی منطقی نژاد شیراز: ۱۵ دقیقه پیاده روی
حمام وکیل شیراز: ۱۷ دقیقه پیاده روی
سرای مشیر بازار شیراز: ۱۹ دقیقه پیاده روی
مدرسه خان شیراز: ۲۰ دقیقه پیاده روی

چه هتل هایی در نزدیکی خانه شاپوری شیراز برای اقامت وجود دارد؟


هتل ساسان شیراز: ۲ دقیقه پیاده روی
هتل آریانا شیراز: ۲ دقیقه پیاده روی
هتل کوثر شیراز: ۴ دقیقه پیاده روی
هتل جام جم شیراز: ۷ دقیقه پیاده روی
هتل صدرا شیراز: ۹ دقیقه پیاده روی
هتل پلارسیان شیراز: ۹ دقیقه پیاده روی
هتل پرشین شیراز: ۱۰ دقیقه پیاده روی
هتل زندیه شیراز: ۱۵ دقیقه پیاده روی

چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک خانه شاپوری شیراز هستند؟


رستوران سنتی حاجی بابا
کافه رستوران قوام
رستوران سنتی شرزه
رستوران سنتی گلشن
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است