search
menu

جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن

[ پنهان کردن ]
تاریخچه هرمز
چرا بازدید از جزیره هرمز را پیشنهاد می کنیم؟
ویژگی های طبیعی و گردشگری برجسته جزیره هرمز
ساحل سرخ
الهه نمک
دره تندیس ها
دره رنگین کمان
جنگل حرا هرمز
خانه تاریخی جری پولاک
قلعه پرتغالی های هرمز
موزه دکتر احمد نادعلیان
چگونه به جزیره هرمز برویم؟
هتل ها و اقامتگاه های نزدیک به جزیره هرمز
جزیره هرمز یکی از بخش‌های شهرستان قشم از استان هرمزگان است و بیشتر گردشگرانی که به جزیره هرمز سفر می‌کنند بازدید از جزیره هرمز را به عنوان بخشی از برنامه سفر خود به قشم قرار می‌دهند.
در این نوشته بیشتر با جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن آشنا می‌شویم:
جزیره هرمز در شرق جزیره قشم و در جنوب بندرعباس قرار دارد. این جزیره از نظر زمین‌شناسی یک گنبد نمکی است و در بخش بزرگی از آن می‌توانید نمک کریستال و همچنین رسوبات آتشفشانی ناشی از فعالیت‌های زمین‌شناسی را ببینید. جزیره هرمز را به نام بهشت زمین‌شناسان هم می‌شناسند. چون انواع خاک‌ها با رنگ‌های گوناگون که محصول رویدادهای زمین‌شناسی متفاوت است را می‌توان در این جزیره پیدا کرد.
علاوه بر این، جزیره هرمز موقعیت ویژه و استثنائی در خلیج فارس دارد. به همین سبب هم از نظر بازرگانی و هم از نظر راهبردی بسیار مورد توجه بوده است. حضور استعمارگرانه پرتغالی‌ها و سپس انگلیسی‌ها در این جزیره هم به دلیل اهمیت راهبردی جزیره هرمز است.
شغل اصلی مردم جزیره هرمز ماهیگیری است. با افزایش شمار گردشگران، به تدریج شمار بیشتری از اهالی جذب صنعت گردشگری می‌شوند و با ارائه خدمات اقامتی بومگردی، حمل و نقل زمینی و دریایی و تهیه غذای محلی، از گردشگران میزبانی می‌کنند.
جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن

تاریخچه هرمز


هرمز در ابتدا بندری در دهانه رود میناب به خلیج فارس بوده است. با یورش مغولان اهالی هرمز به جزیره کنونی کوچ کردند و به تدریج این شهر را ساختند و توسعه دادند. هرمز بعدها توسط پرتغالی‌ها اشغال شد و پرتغالی ها که اولین اروپاییان استعمارگر بودند، نزدیک به یک قرن هرمز را در اختیار داشتند. در زمان صوفیان شاه عباس، به امامقلی خان دستور داد جنوب ایران را از دست پرتغالی ها خارج کند. پس از پیروزی امامقلی خان، بندر گمبرون به نام بندرعباس تغییر نام داد.

چرا بازدید از جزیره هرمز را پیشنهاد می کنیم؟


• تجربه‌ای منحصر به‌فرد در محیطی شاد و در عین حال، آرامش‌بخش
• امکان مشاهده مجموعه‌ای از زیباترین و باشکوه‌ترین جلوه‌های طبیعی ایران
• بازدید از غار مراقبه و کوه الهه نمکی
• قدم زدن در ساحل سرخ و تماشای امواجی به همین رنگ
• تفرج در کنار جویبار طلایی و زمین‌های بلورین اطراف آن
• مشاهده ساحل فرش خاکی و رنگ‌های بی‌نظیر آن
• گشت‌وگذار در دره مجسمه‌ها و بازدید از تندیس‌های طبیعی و باورنکردنی این منطقه
• خرید برخی از زیباترین محصولات صنایع دستی از قبیل، پارچه‌های سوزن‌دوزی شده، نقاب‌های زنانه و زیورآلات ساخته شده با انواع صدف
• حضور در کنار مردمان بومی و صمیمی جزیره هرمز
• خوردن خوشمزه‌ترین غذاهای محلی و دریایی
• آشنایی با فرهنگ غنی ساکنان بخش‌های جنوبی ایران
• شنا، غواصی و قایقرانی در آب‌های نیلگون خلیج فارس
• آشنایی با گونه‌های جانوری کم‌نظیر از قبیل، دلفین‌های پوزه بطری، غزال‌های ایرانی، لاک‌پشت‌های پوزه عقابی و انواع پرندگان مهاجر و دریایی

ویژگی های طبیعی و گردشگری برجسته جزیره هرمز


در بدو ورود به جزیره هرمز، گردشگران شاهد خاک رنگارنگ و منحصر به‌فرد آن خواهند بود. این زمین‌های زرد، سرخ، فیروزه‌ای و نارنجی رنگ تصویری فراموش‌نشدنی را در خاطر مسافران به یادگار می‌گذارند. این همه زیبایی و شکوه در کنار دریایی فیروزه‌ای رنگ و زلال جلوه‌ای دو چندان می‌یابد.
تصویر دلفین‌هایی که در کنار قایق‌ها بالا و پایین می‌پرند از دیگر خاطراتی است که برای همیشه لبخند را بر لب گردشگران این ناحیه می‌نشاند. غواصی کردن به‌همراه لاک‌پشت‌های بزرگ یکی از جالب‌ترین تجربیات این سفر خواهد بود. کافی است به آب‌های زلال خلیج فارس چشم بدوزید تا انواع ماهیان آکواریومی و کم‌یاب را در آن مشاهده کنید.
از این‌ها گذشته، گشت‌وگذار در جزیره‌ای رسوبی با عمر چند میلیون سال به خودی خود احساس بی‌نظیری را در فرد ایجاد می‌کند. چادر زدن در یک ساحل ماسه‌ای نقره‌ای رنگ؛ مشاهده امواج درخشان و سرشار از فیتوپلانکتون‌ها؛ و همچنین، تماشای نور مهتاب و درخشش ستارگان در این فضای شگفت‌انگیز تجربه‌ای ناب و آرامش‌بخش است.
موارد یاد شده را در کنار تندیس‌های عظیم و دالان‌های با شکوه دره مجسمه‌ها تصور کنید! این همه تصویر زیبا را واقعا در کم‌تر مکانی می‌توان یافت. از طرف دیگر، آشنایی و معاشرت با مردمانی شاد و صمیمی و گوش سپردن به نوای دل‌انگیز سازهای بومی آن‌ها روح آدمی را تازه می‌کند.

ساحل سرخ


ساحل سرخ که به ساحل گلی هم مشهور است، به سبب خاک سرخ این ساحل به این نام مشهور شده است. خاک سرخ جزیره هرمز که به دلیل مواد معدنی و اکسید آهن است، کاربرد خوراکی دارد و اهالی جزیره از آن نوعی سس خوراکی به نام «سوراغ» تهیه می‌کنند و در غذاهای محلی خود از آن استفاده می‌کنند. این ساحل محیطی شگفت آور دارد. زیرا نه تنها خاک آن سرخ رنگ است، بلکه جایی که آب دریا به ساحل هم برخورد می‌کند، رنگی سرخ به خود می‌گیرد.
جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن

الهه نمک


بخش مهمی از جزیره هرمز را گنبد نمکی آن تشکیل داده و انواع مختلفی نمک کریستال و نمک خوراکی را در خود جای داده است. منطقه‌ای که به نام الهه نمک شناخته می‌شود جایی است که می‌توانید در آن یک رشته کوه تشکیل شده از کریستال نمک را ببینید. دیوارهایی از جنس کریستال نمک دو سوی گذرگاه را پوشانده است.

دره تندیس ها


در جنوبی ترین نقطه ساحل جزیره هرمز، دره تندیس ها قرار دارد. نام این دره از آنجایی آمده است که به سبب واکنش‌های شیمیایی و فرسایشی، سنگ‌ها و صخره‌های این منطقه، به اشکال شگفت آوری درآمده است و رهگذران در تماشای آنها، تصاویر موجودات مختلف را تصور می‌کنند. در بخش پایانی این دره، شما به نقطه مرتفعی مشرف به خلیج فارس می‌رسید و تصویری فراگیر از دریا را پیش روی خود می‌بینید.

دره رنگین کمان


جزیره هرمز به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی، دارای خاک‌هایی به رنگ‌های مختلفی است که در اثر واکنش‌های شیمیایی متفاوت پدید آمده است. در دره رنگین کمان شما می‌توانید طیف متنوعی از خاک‌هایی را که در یک فرایند رسوبی کوه‌ها را تشکیل داده‌اند ببینید. آهک، رنگ سفید، مس، رنگ سبز، آهن، رنگ قرمز و به همین ترتیب عناصر و ترکیب‌های مختلف، رنگ‌های متفاوتی را پدید آورده‌اند.
جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن

جنگل حرا هرمز


تنها جزیره قشم نیست که جنگل حرا دارد. جالب است بدانید در جزیره هرمز هم می‌توانید در ناحیه شمال شرقی آن، جنگل حرا این جزیره را البته در مقیاسی کوچکتر ببینید.

خانه تاریخی جری پولاک


جری پولاک یک هنرمند و نقاش اهل جمهوری چک بوده است. این ساختمان در دوره پهلوی ساخته شده و هم اکنون جایی برای کرایه دوچرخه برای گردشگران است.

قلعه پرتغالی های هرمز


همانطور که در بالا گفتیم، پرتغالی ها نزدیک به یک قرن در جزیره هرمز فرمانروایی می‌کردند. آنها در این جزیره یک قلعه گسترده ساختند. آنها با استفاده از سنگ‌های مرجانی این قلعه را بنا کردند و برای نمای آن از سنگ‌های سبزرنگ استفاده کردند تا قلعه را در دریای اطرافش استتار کنند. قلعه پرتغالی های هرمز، شامل یک کلیسا، سربازخانه و مقر فرماندهی بوده است. پس از خروج پرتغالی ها، مردم بومی، با تغییراتی در ساختار کلیسای قلعه، آن را تبدیل به آب انبار کردند. این آب انبار محل ذخیره آب اهالی در طول سال بوده است. به دلیل ویژگی های طراحی و جنس این آب انبار، موجودات مختلف نمی‌توانند در آن رشد کنند و آب آن به مدت طولانی سالم و زلال باقی می‌ماند. اکنون به تدریج در طول سال‌ها، رسوبات دریا پیشروی کرده است و بخش‌هایی از قلعه مانند سربازخانه، تقریبا در زیر ماسه‌های آمده از دریا مدفون شده است.
جزیره هرمز و جاهای دیدنی آن

موزه دکتر احمد نادعلیان


احمد نادعلیان یک هنرمند محیطی است و این مرکز، یک مجموعه آموزشی و هنری است که هنر بومی جنوب ایران در آن به نمایش درامده و آموزش داده می‌شود.

چگونه به جزیره هرمز برویم؟


مسیر هوایی را می‌توان ساده‌ترین راه برای دستیابی به جزیره هرمز دانست. این روزها، خرید اینترنتی بلیط هواپیما کار گردشگران را بسیار ساده کرده است. کافی است تلفن همراه خود را در دست گرفته و بلیط خود را به مقصد بندرعباس یا قشم رزرو کنید.
از سوی دیگر، با استفاده از قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی و طی مسیر زمینی نیز می‌توانید به بندرعباس بروید. هرمز در فاصله ۸ کیلومتری این شهر قرار دارد. بنابراین پس از ورود به بندرعباس، با مراجعه به اسکله حقانی و با استفاده از قایق می‌توانید به این جزیره زیبا برسید. با توجه به فاصله اندک جزایر هرمز و قشم، پس از رسیدن به قشم، از طریق دریا و با طی مسیری ۵۰ دقیقه‌ای می‌توانید به هرمز برسید.

هتل ها و اقامتگاه های نزدیک به جزیره هرمز


در سفر به هرمز می‌توانید در اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی متنوع این جزیره اطراق کنید. از این جمله، می‌توان موارد زیر را برشمرد:
فاصله ساحل مفتق هرمز تا اقامت‌گاه بوم‌گردی صبورا: ۱٫۲ کیلومتر
فاصله ساحل مفتق هرمز تا اقامت‌گاه بوم‌گردی ماجرا: ۸۰۰ متر
فاصله ساحل مفتق هرمز تا اقامت‌گاه بوم‌گردی کوتوک: ۷ کیلومتر

فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است