search
menu

غار هوتو و کمربند کجاست؟ | تصاویر و مسیر دسترسی

[ نمایش دادن فهرست مطالب ]

غار هوتو و غار کمربند از مهم‌ترین غارهای مازندران هستند که در نزدیکی شهرستان بهشهر قرار دارند. این غارها به دلیل دربرداشتن آثار تاریخی ارزشمند و بقایای اجساد انسان‌های غارنشین و شکارچی، به معدن انسان‌شناسی معروف‌اند. اگر می‌خواهید بدانید غارهای هوتو و کمربند کجا هستند، چه چیزهایی در آن‌ها کشف شده است و چگونه می‌توان از آن‌ها بازدید کرد، با ادامه این مطلب همراه باشید.


غار هوتو کجاست؟


غار هوتو و کمربند کجاست؟ | تصاویر و مسیر دسترسی

غار هوتو یکی از قدیمی‌ترین غارهای ایران در رشته کوه‌های البرز است که در فاصله ۱/۵ کیلومتری روستای تروجن (شهید آباد) شهرستان بهشهر قرار دارد. غار هوتو حدود ۶ کیلومتر از مرکز شهرستان بهشهر فاصله دارد و در فاصله ۴۶ کیلومتری از ساری مرکز استان مازندران واقع است. این غار در سال ۱۳۲۸ هجری شمسی توسط گروهی از باستان‌شناسان دانشگاه فیلادلفیا کشف شد و مورد بررسی و کاوش قرار گرفت.

باورهای مختلفی در مورد علت نامگذاری غار هوتو بهشهر مطرح است. عده‌ای می‌گویند کلمه هوتو به معنی آهن تخت است و از آن جایی که در غار هوتو مازندران سنگ‌های تختی شبیه به آهن وجود دارد این غار را غار هوتو می‌نامند. برخی دیگر معتقدند که نامگذاری غار هوتو ریشه در انعکاس متفاوت صدا در این غار دارد. براساس گفته افراد معتقد به این گزاره اگر در غار هوتو بگویید «هو» صدایی شبیه به کلمه «تو» منعکس خواهد شد به همین دلیل به این غار، هوتو می‌گویند.

غار هوتو از لحاظ باستان‌شناسی اهمیت زیادی دارد و نام آن در سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


غار کمربند کجاست؟


غار کمربند در نزدیکی روستای تروجن و در همسایگی غار هوتو واقع است. این غار تنها ۵۰ متر با غار هوتو فاصله دارد. غار کمربند به دلیل در بر داشتن آثار باستانی مشابه، از لحاظ تاریخی مکمل غار هوتو به حساب می‌آید. این غار ۱۰ متر عمق، ۸ متر عرض و ۵ متر ارتفاع دارد و در دوران نوسنگی پناهگاه انسان‌ها بوده است.


یافته های تاریخی در غار هوتو و کمربند


غار هوتو و کمربند کجاست؟ | تصاویر و مسیر دسترسی

براساس آثار باستانی یافت شده در غارهای هوتو و کمربند، قدمت این دو غار حدود ۷۰ هزار سال تخمین زده شده است. در غار هوتو مازندران استخوان‌هایی متعلق به آخرین انسان‌های غارنشین و شکارگر کشف شده است که متعلق به دو زن و یک مرد انسان هستند. علاوه بر استخوان انسان، در این غار استخوان‌های حیواناتی مانند موش صحرایی، سگ آبی و نوعی آهو به نام «لاگازلاسرب گوتروزا» نیز یافت شده است.

در غار کمربند هم استخوان بازوی انسان، ‌اسکلت متعلق به یک دختر ۱۲ ساله و اسکلت یک مادر جوان ۱۶ ساله با نوزادی در آغوش کشف شده است.

در غارهای هوتو و کمربند، علاوه بر استخوان و فسیل انسان‌های غارنشین، اشیا و آثاری از عصر آهن، عصر برنز، عصر سفال و عصر مس یافت شده است. برای مثال در نزدیکی غار کمربند مقداری سنگ چخماق به جا مانده است که در گذشته از آن برای روشن کردن آتش و ساخت ادوات سنگی استفاده می‌کردند.


مسیر دسترسی به غارهای هوتو و کمربند


برای بازدید از غارهای هوتو و کمربند با خودرو شخصی باید ابتدا خود را به ساری و سپس بهشهر برسانید. بعد از رسیدن به بهشهر وارد جاده گلوگاه شوید و به سمت روستای تروجن حرکت کنید. نرسیده به تروجن تابلو راهنمای جاده فرعی غارهای هوتو و کمربند را مشاهده خواهید کرد. پس از طی مسافتی ۲ کیلومتری در این جاده به پارکینگ مجتمع رفاهی و گردشگری غار هوتو و کمربند خواهید رسید. مسیر پارکینگ تا دهانه غار هوتو کوتاه است و برای پیمودن آن به صورت پیاده به ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارید. غار کمربند نیز کمی بالاتر از غار هوتو قرار گرفته است. غارهای هوتو و کمربند حدود ۳۳۰ کیلومتر با تهران فاصله دارند.

اگر سفر هوایی را به سفر با خودرو شخصی ترجیح می‌دهید باید ابتدا با تهیه بلیط هواپیما ساری خود را به این شهر برسانید و سپس با تاکسی یا اتوبوس به غار هوتو مازندران بروید.


بهترین زمان سفر به غار هوتو و کمربند


بازدید از غارهای هوتو و کمربند در تمام طول سال امکان‌پذیر است و بهترین زمان برای بازدید از این غار باستانی به سلیقه شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید حین بازدید از این دو غار از تفرج در طبیعت اطراف آن‌ها لذت ببرید فصل‌های بهار و تابستان بهترین انتخاب هستند. اگر می‌خواهید هنگام بازدید از این غارها با جمعیت زیادی مواجه نشوید پیشنهاد می‌شود فصل‌های بهار و پاییز را انتخاب کنید. اگر دوست دارید قندیل‌های یخی سقف و دیواره‌های این دو غار را ببینید فصل زمستان انتخاب مناسبی است. البته در این فصل ممکن است دسترسی به غار دشوار و طاقت‌فرسا باشد. به‌طور کلی فصل‌های بهار و تابستان مناسب‌ترین زمان برای بازدید از غار هوتو و کمربند هستند.


مکان های دیدنی اطراف غار هوتو و کمربند


غار هوتو و کمربند کجاست؟ | تصاویر و مسیر دسترسی

غار کمربند و غار هوتو مازندران در مقایسه با سایر غارهای تاریخی ایران کوچک‌تر و سهل‌الوصول‌تر است به همین دلیل بازدید از آن‌ها کمتر از ۲ ساعت طول می‌کشد. بنابراین شما می‌توانید هنگام بازدید از غار هوتو و کمربند به سایر جاهای دیدنی شمال که اطراف این غارها قرار دارند نیز سر بزنید. از جمله مکان‌هایی که در نزدیکی غار هوتو بهشهر واقع شده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • غار علی تپه: غار علی تپه یا التپه یکی دیگر از غارهای تاریخی بهشهر است که قدمت آثار یافت شده در آن به حدود ۱۰ هزار سال پیش از میلاد برمی‌گردد. این غار حدود ۱۲ کیلومتر از غارهای هوتو و کمربند فاصله دارد و در ۸ کیلومتری مرکز شهرستان بهشهر قرار گرفته است.
  • مجموعه تاریخی عباس آباد: باغ‌های عباس آباد در زمان شاه عباس صفوی در منطقه‌ای جنگلی به نام خرگوران که امروز با نام بهشهر شناخته می‌شود ساخته شد. این باغ‌ها مشرف به دریاچه عباس آباد و دارای معماری پلکانی هستند و در آن‌ها بناهای مختلفی از جمله آسیاب آبی، حمام و گرم‌خانه، گل باغ و کاخ وجود دارد. مجموعه تاریخی عباس آباد در گذشته تفرجگاه پادشاهان صفوی بوده است و حدود ۱۶ کیلومتر از غارهای هوتو و کمربند فاصله دارد.
  • باغ چهل ستون: باغ چهلستون بهشهر یکی از بناهای متعلق به دوران صفویه است که به دستور شاه عباس ساخته شد و در گذشته از آن به عنوان مهمان‌خانه سلطنتی استفاده می‌شد. عمارت این باغ در حال حاضر در اختیار شهرداری بهشهر است و فضای سبز باغ نیز به پارک عمومی تبدیل شده است. این باغ حدود ۶ کیلومتر از غارهای هوتو و کمربند فاصله دارد.
  • منطقه حفاظت شده هزار جریب: جنگل‌ حفاظت‌شده هزار جریب در مرز میان سه استان گلستان، سمنان و مازندران واقع است و تنوع گیاهی و جانوری غنی و ارزشمندی دارد. این جنگل از زیباترین جاهای دیدنی مازندران به شمار می‌رود و حدود ۶۰ کیلومتر از غار هوتو بهشهر فاصله دارد.

نکات مهم و تجهیزات لازم برای بازدید از غارهای هوتو و کمربند


غار هوتو و کمربند کجاست؟ | تصاویر و مسیر دسترسی

فضای داخلی غارهای هوتو و کمربند در مقایسه با سایر غارهای تاریخی ایران بسیار کوچک است و برای بازدید از آن‌ها به تجهیزات زیادی نیاز ندارید. با این حال اطلاع از موارد زیر به شما برای بازدید از این غارها کمک می‌کند.

  • غار هوتو مازندران در مجتمع رفاهی و گردشگری هوتو و کمربند قرار دارد که دارای پارکینگ، سرویس بهداشتی، فروشگاه و پارک کودک است.
  • فاصله پارکینگ از غار هوتو بهشهر حدود ۱۰ دقیقه است که باید آن را پیاده طی کنید.
  • کفش و کوله پشتی مناسب به همراه داشته باشید.
  • ساعت بازدید از غارهای هوتو کمربند هر روز از ۸ صبح تا ۱۷ است.
  • هزینه بلیط ورودی غار هوتو و کمربند برای هم‌وطنان ۱۵ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰ هزار تومان است.
  • عکسبرداری و فیلم‌برداری با فلاش در غارهای هوتو و کمربند ممنوع است.
  • برای بازدید از غارهای هوتو و کمربند به کمتر از ۲ ساعت زمان احتیاج است.
  • اگر می‌خواهید در طبیعت اطراف این غارها وقت بگذرانید بهتر است مقداری آب آشامیدنی و خوراکی به همراه داشته باشید.

سخن پایانی


غار کمربند و غار هوتو بهشهر در نزدیکی روستای شهید آباد مازندران قرار گرفته‌اند و اهمیت تاریخی زیادی دارند. این غارها تقریباً سهل‌الوصول هستند و در اطراف آن‌ها امکانات رفاهی مناسبی وجود دارد. در سفر به بهشهر و تروجن علاوه‌بر غارهای هوتو و کمربند می‌توانید از سایر جاذبه‌های این منطقه مانند باغ عباس آباد، جنگل هزار جریب، غار علی تپه و باغ چهل ستون نیز بازدید کنید. برای این که طبیعت مازندران خاطره خوبی از حضور شما داده باشد در بازدید از غار هوتو مراقب محیط زیست باشید.

فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است