search
menu

قلعه دختر فیروزآباد

[ پنهان کردن ]
قلعه دختر فیروزآباد
چگونه به قلعه دختر فیروزآباد برویم؟
جاذبه‌های نزدیک قلعه دختر فیروزآباد

قلعه دختر فیروزآباد


حدود ۹۹ کیلومتر که در جاده شیراز فیروزآباد رانندگی کنید در دامنه های کوه هایی که به جاده مشرف است بنایی می بینید به نام قلعه دختر. علت نامگذاری این قلعه این بوده است که عده ای معتقد بودند این مکان متعلق به آناهیتا( خدای آب ها) می باشد و عده ای دیگر این قلعه را به دلیل راه سخت و صعب العبورش دست نیافتنی می دانستند. این قلعه برای حفاظت از پایتخت ساسانیان به دستور اردشیر بابکان ساخته شد و تا پایان دوران حکومت اشکانیان دژی محم برای حفاظت و نگهبانی بوده است. اگرچه این قلعه خسارات زیادی دیده است اما هنوز دیوارهای بلند آن نشان از استقرار حکومت قدرتمند بوده است که ارزش خرید بلیط هواپیما تهران شیراز و دیدن را دارد.
قلعه دختر فیروزآباد
به دلیل قرار گیری قلعه دختر بر روی کوه و احاطه شدن آن توسط تنگه از سه طرف باعث شده قلعه دختر موقعیتی استراتژیک داشته باشد. این قلعه دارای ۲۳۰۰ متر مربع مساحت دارد که در ۳ طبقه به صورت پلکانی شکل گرفته است. طبقه ها توسط پله‌هایی به صورت مارپیچ تا بالاترین بخش قلعه ادامه یافته است. اگر از بالا به قلعه دختر نگاه کنیم متوجه شکل مستطیلی آن میشیویم و همچنین یک گنبد بزرگ هلالی شکل که بر روی یک اتاق بزرگ مربع شکل ساخته شده است. این اتاق مربعی شکل در بالاترین قسمت قلعه دختر قرار گرفته است. شواهد به جای مانده نشان می‌دهد این قسمت اعیان نشین و تشریفاتی قلعه دختر بوده است. اتاق‌های کوچکی که در اطراف دیوار برج قرار گرفته و همچنین راهروها و اتاق‌های طبقه دوم بر اثر فشاری که طاق‌ها بر دیوارهای زیرین بر آن‌ها وارده کرده ، موجب تخریب جدی در این قسمت‌ها شده است.
در بخش پایین تر( بخش میانی) تالارهایی قرار گرفته که دارای طاق‌های ضربی شکل است که دارای تالاری برای مطبخ است. این بخش نیز به طبقه زیرین مرتبط است. پایین‌ترین سطح این قلعه قسمت ورودی آن است که دارای تالاری می‌باشد برای افرادی که تازه می‌خواهند به قلعه وارد شوند. در این تالار سکوهایی وجود دارد که روی طاقچه قرار گرفته‌اند. در انتهای تالار نیمکتی با پنج صندلی مزین وجود دارد. در قسمت راست این تالار دری قرار گرفته مه با راه پله‌ای مدور به بخش میانی کاه راه دارد.
قلعه دختر فیروزآباد
جالب است بدانید در این قلعه برای برطرف کردن نیاز به آب، مخزنی از جنس سنگ در دل کوه ایجاد کرده اند. از ویژگی‌های دیگر این قلعه معماری متفاوت در قسمت‌های محتلف است. در بخشی از این قلعه دهانه بزرگی همانند غار وجود دارد که عده‌ای معتقدند این غار همانند راه فرار مخفی قلعه بوده است. در واقع هنگام حمله دشمن افرادی که در قلعه می‌مانند و نمی‌توانستند به بیرون بروند این راه اضطراری به عنوان راه ارتباطی با شهر، تامین آذوقه و همچنین اضافه کردن نیروی جنگی برای دفاع قلعه بود.
بازدید از این قلعه مشمول هزینه است. همچنین زمان پیشنهادی برای بازدید از قلعه دختر فیروز آباد دقیقه است.

چگونه به قلعه دختر فیروزآباد برویم؟


بعد از خارج شدن از شهر شیراز و گذشتن از فرودگاه به روستایی به نام فسا می‌رسید سپس به سمت کوار می‌روید و تقریبا پس از ۱ ساعت رانندگی شاهد طبیعت زیبایی چون دشت‌های سرسبز و سد می‌شوید. جای پارک در پایین قلعه تعبیه شده است همچنین تله کابین برای بالا رفتن از کوه وجود دارد اما اغلب اوقات تعطیل است.

جاذبه‌های نزدیک قلعه دختر فیروزآباد


نقش بر جسته اردشیر: این نقش برجسته که نگاره‌ای از اردشیر ساسانی دوم است که در پایین کوه و سمت راست رودخانه تنگاب و روبه‌روی قلعه دختر قرار گرفته است.

قلعه دختر فیروزآباد
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران

0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر





نوع سفر






نظرات
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است