قلعه رودخان کجاست؟ | راهنمای صعود به قلعه رودخان رشت
■ تاریخچه قلعه رودخان
■ علت نام گذاری قلعه رودخان
■ بخش های مختلف قلعه رودخان
● بخش شرقی؛ قورخانه قلعه رودخان رشت
● بخش غربی؛ ارگ و برج های دیده بانی قلعه رودخان
● آب انبار قلعه رودخان
■ مسیر دسترسی به قلعه رودخان از شهرهای مختلف
● دسترسی به قلعه رودخان از تهران
● دسترسی به قلعه رودخان از رشت
● دسترسی به قلعه رودخان از بندر انزلی
■ شهرهای نزدیک به قلعه رودخان
■ امکانات رفاهی قلعه رودخان
● رستوران قلعه رودخان
● اقامتگاه بوم گردی قلعه رودخان
● بازار قلعه رودخان
■ نکات مهم برای بازدید از قلعه رودخان
■ سخن پایانی
■ سوالات متداول

قلعه رودخان رشت یکی از پربازدیدترین جاهای دیدنی گیلان است که مسافران از آن به عنوان قصر یشم فومن یاد میکنند. این قلعه هزار پله، با داشتن دیوارهای طولانی و ساختمانی اسرارآمیز و باعظمت، یک بنای دفاعی قدیمی به شمار میرود که به خاطر موقعیت استراتژیک خود در هیچ نبردی فتح نشد. قلعه رودخان به قدری محکم و غیرقابل نفوذ است که حتی با زلزله رودبار و باد و بارانهای همیشگی فومن هم از پا درنیامد. برای آشنایی با این جاذبه تاریخی محکم و استوار گیلان، ادامه این مطلب را دنبال کنید.
قلعه رودخان کجاست؟

بنای تاریخ قلعه رودخان یا قلعه حسامی در روستای قلعه رودخان شهرستان فومن گیلان و در همسایگی شهرستانهای رشت و صومعهسرا، واقع است. این جاذبه گردشگری که در گذشته کاربری نظامی داشته است در یک منطقه کوهستانی و جنگلی واقع شده است و دسترسی به آن دشوار است.
قلعه رودخان رشت در فاصله ۲ کیلومتری از روستای حیدرآلات و در مناطق جنگلی حیدرآلات فومن که در حال حاضر به عنوان منطقه حفاظت شده سیاه مزگی و گشت رودخان شناخته میشود، قرار دارد. این منطقه گردشگری که به بوستان جنگی قلعه رودخان شهر دارد، در فاصله ۲۰ کیلومتری از شهرستان فومن واقع شده است. قلعه رودخان تنها ۴۸ کیلومتر از رشت فاصله دارد و در سفر به رشت به راحتی میتوانید از آن بازدید کنید.
- آدرس: گیلان، فومن، جاده قلعه رودخان، منطقه حفاظتشده سیاه مزگی و گشت رودخان
- ساعت مراجعه: روزانه از ساعت ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر
- هزینه بلیط ورودی قلعه رودخان: ۴ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۳۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی
- هزینه پارکینگ قلعه رودخان: ۱۰ هزار تومان
تاریخچه قلعه رودخان

قلعه رودخان رشت تا قرن هجدهم میلادی ناشناخته بود و برای اولین بار در سال ۱۸۳۰ میلادی توسط یک ایرانشناس لهستانی به نام «الکساندر شودزکو خچکو» معرفی شد. قدمت قلعه رودخان مشخص نیست؛ اما باستانشناسان عمر سنگهای آن را ۳ یا ۴ هزار سال برآورد میکنند و حدس میزنند که این قلعه در زمان اشکانیان یا ساسانیان بنا شده باشد.
قلعه رودخان گیلان در ادوار مختلف تاریخی توسط حاکمان محلی به کار گرفته شده است و عمدتاً کاربری نظامی داشته است. در دو طرف این قلعه، رودخانهای به نام رودگان جریان دارد که در گذشته یک مانع طبیعی در برابر سربازان دشمن به حساب میآمد. علاوه بر رودخانه رودگان، جنگل و کوهستان نیز موانع چالشبرانگیزی برای دشمنان قلعه رودخان بودهاند.
این قلعه در دوران سلجوقیان توسط امیره حسام الدین دباج فومنی (مظفرالسلطان) بازسازی شد. کتیبه سردر ورودی قلعه رودخان رشت که متعلق به زمان بازسازی آن توسط مظفرالسلطان است، هماکنون در موزه رشت نگهداری میشود. مظفر السلطان که یک حاکم محلی بود و به قیام علیه پادشاهان صفوی برخاسته بود، با استقرار در قلعه رودخان، به علت موقعیت خاص و استحکام زیاد این قلعه، در نبرد با سپاه صفویان و همچنین سپاه انگلیسیها پیروز شد.
هدایت الله خان فومنی که دیگر حاکمان محلی گیلان در دوران زندیه بود، نیز پس از ادعای استقلال از حکومت زندیه، در قلعه رودخان رشت استقرار گزید وعلیه زندیان به شورش برخاست. او با انتخاب این قلعه، مدتها بر مناطقی از گیلان حکومت کرد و سرانجام در زمان قاجار به قتل رسید. قلعه رودخان گیلان یکی از مستحکمترین دژهای دفاعی ایران در گذشته بوده است و تنها دژ نظامیست که هرگز فتح نشد. جالب است بدانید که این قلعه در زمان جنبش جنگل نیز برای مدتی محل استقرار میرزا کوچک خان جنگلی بوده است.
برخی افراد، قلعه رودخان رشت را یکی از پایگاههای نظامی فرقه حشاشین در زمان حکومت اسماعیلیان میدانند؛ اما هیچ سند تاریخی تاکنون استقرار پیروان حسن صباح را در این قلعه تایید نکرده است.
علت نام گذاری قلعه رودخان

علت نامگذاری قلعه رودخان نیز همچون تاریخ پرفراز و نشیبش، روایتهای زیادی دارد. این قلعه در دورههای مختلف نامهای مختلفی داشته است که از مهمترین آنها میتوان به قلعه هزار پله، قلعه حسامی، دژ رودگان یا روگان، قلعه سکسار، سگسار و یا سگسال اشاره کرد. علت اطلاق عنوان قلعه رودخان به این قلعه، قرارگیری این بنای تاریخی در کنار رودخانه فومن روایت میشود. جالب است بدانید گیلانیها این قلعه را در زبان گیلکی، «رودخان قلعه» و در زبان تالشی «قله روخون» میخوانند.
نام قلعه رودخان گیلان در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و این بنا هماکنون به عنوان میراث فرهنگی، کاربری گردشگری دارد. اگر تاکنون به فومن سفر نکردهاید پیشنهاد میشود حتماً در اولین فرصت با تهیه بلیط هواپیما یا بلیط قطار تهران رشت، خود را به رشت و سپس فومن برسانید و از محکمترین شاهد تاریخ پرماجرای گیلان؛ بازدید کنید.
بخش های مختلف قلعه رودخان

بنای تاریخی قلعه رودخان گیلان ۲۶۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و طول دیوارهای حصار آن در مجموع به ۱۵۰۰ متر میرسد. این قلعه دارای ۹۳۵ پله قدیمی و حدود ۷۰۰ پله نوساز است که به منظور سهولت دسترسی بازدیدکنندگان، پیش از رسیدن به اولین پله تاریخی این قلعه ساخته شدهاند. قلعه رودخان رشت یکی از استراتژیکترین برجهای دفاعی ایران و بزرگترین قلعه آجری ایران در گذشته بوده و دارای ۶۵ برج دیدهبانی است. ساختمان قلعه رودخان گیلان دارای سه بخش مجزا است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
بخش شرقی؛ قورخانه قلعه رودخان رشت
در قسمت شرقی ساختمان قلعه رودخان رشت، بخشی به نام قورخانه قرار دارد که در گذشته محل استقرار تشکیلات نظامی و محل اقامت سربازان بوده است. این قسمت دارای زندان، قراولخانه و اقامتگاه افسران ارشد، کوره آجرهپزی، کوره ساروجپزی، اسلحهخانه، تعدادی برج دیدهبانی و درب خروج اضطراریست. زندان قورخانه قلعه رودخان روی تپهای به ارتفاع ۶۷۰ متر در ضلع شرقی این ساختمان بنا شده است. اگر میخواهید زندان قلعه رودخان رشت که یکی از زندانهای نفوذناپذیر قدیمی ایران است را ببینید، پیشنهاد میشود با خرید بلیط هواپیما رشت، خود را به این بنای تاریخی برسانید.
بخش غربی؛ ارگ و برج های دیده بانی قلعه رودخان
بخش غربی که مهمترین بخش قلعه بوده است، به ارگ و شاهنشین یا محل اقامت شاخ اختصاص داشته است. شاهنشین قلعه رودخان گیلان در ارتفاع ۲۰۰ متری و در چهار طبقه بنا شده بود که دوطبقه آن در زلزله رودبار فروریخت و اکنون تنها دو طبقه از آن باقی مانده است. فضای داخلی اتاقهای ارگ قلعه رودخان هشت ضلعیست و تعداد زیادی برج دیدهبانی نیز در ضلع غربی این بنا قرار دارند. این برجها بناهای استوانهای مرتفع، مستحکم و دارای پنجرههای طاقدار متعدد هستند که از طریق آنها تیراندازی صورت میگرفت و محیط اطراف قلعه زیر نظر گرفته میشد. فضای داخلی برجهای دیدهبانی نیز مانند اتاقهای ارگ، هشت ضلعی است.
آب انبار قلعه رودخان

آخرین بخش قلعه رودخان گیلان که در قسمت جنوب غربی این قلعه واقع است به آب انبار اختصاص دارد. این آب انبار حدود ۱۳۰ متر مساحت دارد و با پیمایش حدود ۳۰ پله به آن دسترسی خواهید داشت. در گذشته چشمهای داخل قلعه قرار داشت که با استفاده از لولههای سفالی آب آن را به آب انبار منتقل میکردند. آب انبار قلعه رودخان گیلان پس از زلزله رودبار خشکید؛ اما مجدداً توسط سازمان میراث فرهنگی بازسازی شد و در حال حاضر پرآب است.
مسیر دسترسی به قلعه رودخان از شهرهای مختلف

قلعه رودخان رشت در فاصله ۳۵ کیلومتری از شهرستان فومن و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد. برای رسیدن به قلعه رودخان باید ابتدا خود را به مرکز شهر فومن برسانید و وارد جاده قلعه رودخان شوید. فاصله ورودی پلههای قلعه رودخانه از مرکز شهر فومن ۲۰ کیلومتر است.
در جاده قلعه رودخان پس از عبور از روستاهای گشت، کرد محله، گشت رودخان، سیاه کش، گوراب پس، ملسکام، سعیدآباد به روستاهای حیدرآلات و قلعه رودخان و پارکینگ قلعه رودخان خواهید رسید. فاصله و مسیر دسترسی به قلعه رودخان از پایتخت و سایر شهرهای اطراف فومن به شرح زیر است.
دسترسی به قلعه رودخان از تهران
اگر مبدا حرکتتان تهران است، باید ابتدا وارد بزرگراه قزوین رشت شوید و به شهر رشت بروید. سپس وارده جاده آستارا شوید و به سمت فومن حرکت کنید. پس از رسیدن به مرکز شهر فومن، وارد جاده قلعه رودخان شوید. در این جاده به مسیر خود ادامه دهید تا به پارکینگ قلعه رودخان برسید. فاصله تهران تا قلعه رودخان حدود ۳۶۰ کیلومتر است و پیمودن این مسافت ۵ ساعت به طول میانجامد. البته اگر با تهیه بلیط هواپیما رشت به این شهر بروید، سریعتر به مقصد خواهید رسید.
دسترسی به قلعه رودخان از رشت
رشت یکی از نزدیکترین شهرها به قلعه رودخان است و تنها ۴۸ کیلومتر از این مکان تاریخی فاصله دارد. برای دسترسی به قلعه رودخان از رشت، باید بعد از عبور از پلیس راه رشت به سمت جاده فومن حرکت کنید. پس از آنکه به مرکز شهر فومن رسیدید، در جاده قلعه رودخان به مسیر خود ادامه دهید تا به پارکینگ این مجموعه گردشگری برسید. پیمودن فاصله بین رشت و قلعه رودخان کمتر از ۳۰ دقیقه طول میکشد.
دسترسی به قلعه رودخان از بندر انزلی
نزدیکترین مسیر برای رسیدن از شهر ساحلی بندر انزلی به قلعه رودخان، جاده رشت – انزلی است. پس از ورود به جاده رشت ـ انزلی و عبور از شهرها و دهستانهای حسن رود در انزلی، پیربازار در رشت و نوخاله اکبری در شهرستان صومعهسرا، به فومن خواهید رسید. بعد از رسیدن به فومن، جاده قلعه رودخان را دنبال کنید تا به پارکینگ این مجموعه برسید. فاصله بین قلعه رودخان تا بندر انزلی از طریق جاده رشت – انزلی ۸۵ کیلومتر است و پیمودن این مسیر حدود ۲ ساعت طول میکشد.
علاوه بر جاده رشت – انزلی، از طریق جاده رشت ـ آستارا نیز میتوانید خود را از بندر انزلی به قلعه رودخان برسانید. این مسیر ۹۵ کیلومتر مسافت دارد و ۱۰ کیلومتر از مسیر رشت - انزلی طولانیتر است.
شهرهای نزدیک به قلعه رودخان
بسیاری از شهرهای دیدنی گیلان فاصله کمی تا قلعه رودخان دارند و اگر به قصد بازدید از جاهای دیدنی شمال به گیلان سفر کردید؛ با پیمودن مسافت کوتاهی میتوانید از این دژ اسرارآمیز بازدید کنید. فاصله نزدیکترین شهرهای گیلان به قلعه رودخان به شرح زیر است:
- فومن تا قلعه روخان: ۳۵ کیلومتر
- رشت تا قلعه رودخان: ۴۸ کیلومتر
- لاهیجان تا قلعه رودخان: ۹۲ کیلومتر
- صومعهسرا تا قلعه رودخان: ۳۲ کیلومتر
- شفت تا قلعه رودخان: ۲۲ کیلومتر
- ماسال تا قلعه رودخان: ۵۳ کیلومتر
امکانات رفاهی قلعه رودخان
قلعه رودخان یکی از پربازدیدترین جاهای دیدنی فومن است؛ به طوری که سالانه در ایام نوروز حدود ۵۰۰۰ نفر از این بنای تاریخی بازدید میکنند. به همین دلیل قلعه رودخان امکانات رفاهی و گردشگری مناسبی دارد که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
رستوران قلعه رودخان

با توجه به ازدحام بالای گردشگر در قلعه رودخان رشت، تعداد زیادی رستوران برای پذیرایی از مسافران در نزدیکی ورودی این مجموعه فرهنگی احداث شده است که از بهترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- رستوران وارنا قلعه رودخان: رستوران وارنا در پارک جنگلی قلعه رودخان رشت قرار دارد و با منویی از غذاهای ایرانی، هر روز از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۲ شب پذیرای گردشگران است. شما میتوانید وعدههای صبحانه، ناهار و شام را در این رستوران صرف کنید.
- رستوران بام سبز قلعه رودخان: رستوران بام سبز قلعه رودخان از دیگر رستورانهای موجود در پارک جنگلی قلعه رودخان فومن است که با طبخ غذاهای ایرانی و محلی هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب در وعدههای صبحانه، ناهار و شام پذیرای گردشگران است.
- رستوران سنتی آقای مهربون: رستوران آقای مهربون در جاده قلعه رودخان و در فاصله ۳ کیلومتری از این بنای تاریخی قرار دارد. این رستوران با طبخ غذاهای ایرانی و گیلکی، هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب از مسافران پذیرایی میکند.
- رستوران ترنگ طلایی: رستوران ترنگ طلایی در جاده قلعه رودخان قرار دارد و هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۱:۳۰ دقیقه شب در وعدههای صبحانه، ناهار و شام از مسافران پذیرایی میکند.
- رستوران سنتی خاتون: رستوران سنتی خاتون یکی دیگر از رستورانهای واقع در جاده قلعه رودخان است که با طبخ انواع کبابها و غذاهای ایرانی هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب از گردشگران پذیرایی میکند.
- رستوران گیلانک: رستوران گیلانک در خیابان یادآوران جاده فومن و در منطقه حفاظتشده گشت رودخان و سیاه مزگی قرار دارد. این رستوران هر روز از ساعت ۷ صبح تا ۱۰ شب میزبان مسافران قلعه رودخان است.
- رستوران سنتی آقا بزرگ: رستوران آقا بزرگ در پارک جنگلی قلعه رودخان قرار دارد و با طبخ غذاهای محلی و ایرانی هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب پذیرای مسافران است.
اقامتگاه بوم گردی قلعه رودخان

در پارک جنگلی قلعه رودخان هتل یا اقامتگاه وجود ندارد؛ اما اگر بخواهید در مکانی نزدیک به این محل اقامت داشته باشید، هتلها و ویلاهای موجود در رشت و فومن انتخاب مناسبی برای شما خواهند بود. در نزدیکی قلعه رودخان اقامتگاههای بوم گردی مناسبی نیز وجود دارد که میتوانید ایام سفر خود را در آنها بگذرانید. در ادامه تعدادی از این اقامتگاهها را معرفی میکنیم.
- اقامتگاه بومگردی لوتکا: اقامتگاه بومگردی لوتکا یک خانه روستایی کلبهای با معماری سنتیست که ظرفیت پذیرایی از ۸ نفر را به صورت همزمان دارد. اتاق پذیرایی، آشپزخانه با امکانات کامل، تراس، حمام و سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی اختصاصی و پارکینگ از امکانات این اقامتگاه هستند.
- اقامتگاه بومگردی آویشار: اقامتگاه بومگردی آویشار در روستای حیدرآلات فومن قرار دارد و با داشتن ۱۱ اتاق کف خواب، از ۴۶ مسافر به طور همزمان پذیرایی میکند. از جمله امکانات اقامتگاه بومگردی آویشار میتوان به پارکینگ، چایخانه، کافیشاپ، حمام و توالت ایرانی و فرنگی مستقل اشاره کرد. امکان سفارش غذاهای ایرانی و محلی نیز در این اقامتگاه وجود دارد.
- اقامتگاه بومگردی زرین ده: اقامتگاه بومگردی زرین ده در روستای زرین ده فومن قرار دارد و حداکثر چهار نفر ظرفیت دارد. این اقامتگاه با داشتن امکاناتی مثل آشپزخانه مجهز، تراس، حمام و سرویس بهداشتی فرنگی و پارکینگ از مسافران قلعه رودخان گیلان پذیرایی میکند.
- مجموعه اقامتی گیلاوا: اقامتگاه روستایی و بوم گردی گیلاوا در روستای اشکلن پایین لولمان فومن قرار دارد. این اقامتگاه دو طبقه دارای ۵ اتاق مجزا با ظرفیت بین ۲ تا ۸ نفر است و آماده پذیرایی از مسافران است. اقامتگاه گیلاوا با امکاناتی مثل تراس، باغ، آلاچیق، حمام، سرویس بهداشتی فرنگی و پارکینگ از بازدیدکنندگان قلعه رودخان رشت پذیرایی میکند.
- اقامتگاه بومگردی الماس سبز: اقامتگاه بومگردی الماس سبز دارای ۵ سوئیت مجهز به تخت خواب است و ظرفیت پذیرایی از ۳۰ مسافر به طور همزمان را داراست. این اقامتگاه با امکانات و خدماتی مثل حیات، حمام و سرویس بهداشتی و فرنگی، وسایل لازم برای آشپزی و صبحانه رایگان از مسافران پذیرایی میکند.
- اقامتگاه بومگردی تی تی گل: اقامتگاه بومگردی تی تی گل در جاده قلعه رودخان و در روستای مولسکام فومن قرار دارد. این اقامتگاه دو طبقه، چهار اتاق کف خواب دارد و ظرفیت میزبانی از ۱۶ مسافر را به طور همزمان داراست. از جمله امکانات این اقامتگاه میتوان به آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی اشتراکی و پارکینگ اشاره کرد. امکان سفارش غذاهای محلی نیز در این اقامتگاه وجود دارد.
علاوه بر موارد فوق، در روستای تاریخی ماسوله که تنها ۵۰ کیلومتر با قلعه رودخان فاصله دارد نیز اقامتگاههای بومگردی دلنشین و با کیفیتی پیدا میشود.
بازار قلعه رودخان

یکی از زیباترین جاهای دیدنی رشت، بازار قلعه رودخان است که محال است با دیدن آن به یاد خیابانهای سنتی کره جنوبی نیفتید. سقف غرفههای این بازار که در ردیفهای منظم کنار هم قرار گرفتهاند شیروانیست و ظاهری شبیه به بناهای سنتی چینی و کرهای دارد. زمین کف این بازار نیز با سنگفرش و سنگ گرانیت پوشیده شده است و جذابیت فضا را دو چندان کرده است. قدم زدن و گشت و گذار در این بازار در روزهای مهآلود فومن از تفریحات لذتبخش و رایگانیست که میتوانید آن را در بازدید از قلعه رودخان تجربه کنید.
در بازار قلعه رودخان گیلان که در ابتدای ورودی پلههای قلعه رودخان قرار دارد، میتوانید انواع لواشک و ترشیجات، نان و شیرینیهای محلی گیلان از جمله کلوچه فومن، چای، دمنوش و عرقیات و صنایع دستی گیلان از قبیل چادرشب، شالبافی، حصیربافی و ظروف سفالی گمج را به عنوان سوغات خریداری کنید. همچنین در این بازار میتوانید لباس محلی گیلانی بپوشید و عکس یادگاری بگیرید.
علاوه بر موارد فوق، در پارک جنگلی قلعه رودخان رشت امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، نمازخانه و پارکینگ نیز وجود دارد.
- آدرس: گیلان، شهرستان فومن، جاده قلعه رودخان، منطقه حفاظتشده گشت رودخان و سیاه مزگی
نکات مهم برای بازدید از قلعه رودخان

قلعه رودخان رشت در یک منطقه کوهستانی و جنگلی مرتفعی واقع است و صعود به آن خیلی آسان نیست. رعایت نکات زیر به شما کمک میکند تا در بازدید از قلعه رودخان دچار مشکل نشوید.
- آب و هوای قلعه رودخان در تابستان گرم و شرجی بوده و بهتر است در این فصل به قلعه رودخان سفر نکنید. فصلهای بهار و پاییز بهترین زمان برای بازدید از قلعه رودخان هستند.
- به علت تعداد بالای پلهها و غیراستاندارد بودن پلههای اصلی و قدیمی این قلعه، توصیه میشود حتماً کفش مناسب کوهنوردی یا طبیعتگردی به همراه داشته باشید.
- برای صعود راحتتر از پلههای قلعه رودخان توصیه میشود عصای کوهنوردی به همراه داشته باشید.
- صعود از پلهها برای کودکان، سالمندان و افراد دارای محدودیتهای حرکتی دشوار است؛ پس مراقب عزیزان خود باشید و برای گذشتن از پلهها به آنها کمک کنید.
- مسیر پلههای قلعه رودخان طولانی، ناهموار و انرژیبراست؛ بنابراین حتماً آب آشامیدنی، خوراکی و میان وعده به همراه داشته باشید.
- به علت طولانی بودن و پرچالش بودن مسیر، توصیه میشود کوله پشتی سبک و استاندارد به همراه داشته باشید.
- برای فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی از قلعه رودخان با پهپاد و هلی شات به مجوز سازمان میراث فرهنگی نیاز است.
سخن پایانی

اگرچه درب ورودی قلعه رودخان رشت ساعت ۸ صبح باز میشود؛ اما بهتر است پیمایش پلههای نوساز ورودی این قلعه را یک یا دو ساعت زودتر آغاز کنید تا هم از ساعات آغاز روز در جنگل لذت ببرید و هم با ازدحام جمعیت در پلههای این قلعه در ساعت میانی روز مواجه نشوید. توجه داشته باشید که قلعه رودخان گیلان در منطقه حفاظتشده قرار دارد؛ پس تا جایی که میتوانید از آسیب به محیط زیست در این منطقه جلوگیری کنید. امیدواریم به سلامت پلههای قلعه رودخان را طی کنید و از سفر خود لذت ببرید.
سوالات متداول
۱-قلعه رودخان در کدام شهر است؟
قلعه درودخان در شهرستان فومن استان گیلان قرار دارد.
۲-قلعه رودخان چند سال قدمت دارد؟
براساس اسناد تاریخی قدمت قلعه رودخان به حدود ۱۵۰۰پیش برمیگردد. البته باستانشناسان این عمر سنگهای این بنا را حدود ۳ یا ۴ هزار سال برآورده کردهاند و این قلعه را متعلق به دوره ساسانیان یا اشکانیان میدانند.
۳-قلعه رودخان چند پله دارد؟
قلعه رودخان دارای ۹۳۵ پله قدیمی و تاریخیست. در سالهای اخیر تعداد دیگری پله به منظور دسترسی آسان گردشگران به این قلعه ساخته شده است و در مجموع تعداد پلههای قلعه رودخان به ۱۶۰۰ پله میرسد.
۴-چند ساعت طول می کشد که به بالای قلعه رودخان برسیم؟
پیمودن پلههای قلعه رودخان حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد.
۵-قیمت بلیط ورودی قلعه رودخان چقدر است؟
هزینه بلیط قلعه رودخان برای گردشگران ایرانی ۴ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۳۰ هزار تومان است.
۶-بهترین زمان سفر به قلعه رودخان چه فصلی است؟
اوایل بهار و اوایل پاییز بهترین زمان برای بازدید از قلعه رودخان هستند.