جاهای دیدنی دزفول
[ پنهان کردن ]
■ جاذبه های تاریخی دزفول
■ پل قدیم دزفول
■ مسجد جامع دزفول
■ خانه تیزنو
■ روستای لیوس
■ بازار کهنه دزفول
■ جاذبه های طبیعی دزفول
■ دریاچه شهیون و روستای پامنار
■ آبشار و روستای نورآباد
■ دره توبیرون
■ کوه خرسون و دره چال کندی
جاهای دیدنی دزفول هم از نظر طبیعی غنی و پربار هستند و هم از دید تاریخی چیزهای زیادی برای عرضه به گردشگران این شهر شمال خوزستان دارد. دزفول هر چند به عنوان یک مقصد گردشگری مشهور جا نیفتاده است، اما همین موجب شده جاهای دیدنی بکری را بتوانید در دزفول پیدا کنید.■ پل قدیم دزفول
■ مسجد جامع دزفول
■ خانه تیزنو
■ روستای لیوس
■ بازار کهنه دزفول
■ جاذبه های طبیعی دزفول
■ دریاچه شهیون و روستای پامنار
■ آبشار و روستای نورآباد
■ دره توبیرون
■ کوه خرسون و دره چال کندی
در این نوشته نگاهی گذرا داریم به جاهای دیدنی دزفول:
جاذبه های تاریخی دزفول
پل قدیم دزفول
پل قدیم دزفول که نماد شهر دزفول به شمار میرود، در دوره ساسانی و در زمان فرمانروایی شاپور یکم ساخته شده است. زمان که او در نبردی با رومیان به پیروزی میرسد با استفاده از اسیران رومی، پل تاریخی دزفول را میسازد. پل دزفول منطقه گندی شاپور را به میان رودان (بین النهرین) مرتبط میکرده است. پل دزفول یکی از قدیمیترین پل های پابرجای جهان است.
مسجد جامع دزفول
مسجد جامع دزفول قدیمیترین و مهمترین مسجد شهر دزفول است. با توجه به معماری ساسانی آن میتوان حدس زد که ساختمان آن بر روی یکی از آتشکدههای ساسانی در سده سوم و چهارم هجری بنا شده باشد. در دورههای بعدی مخصوصا صفویه در آن تغییراتی ایجاد شده و توسعه داده شده است.
خانه تیزنو
خانه تیزنو که اکنون محل اداره میراث فرهنگی دزفول است، در دوره صفویه ساخته شده و در دوره قاجار تغییراتی کرده است. خانه تاریخی تیزنو، دارای ۸ ورودی و بخشهای مختلف خانه های تاریخی دزفول است.
روستای لیوس
روستای لیوس دزفول از روستاهای گردشگری استان خوزستان و شهر دزفول است. روستای لیوس از سنگ ساخته شده و بافت سنتی و تاریخی ویژهای دارد. پیشینه این روستا به دوره ساسانی و دوره جنگهای ایران و روم بازمیگردد.
بازار کهنه دزفول
بازار تاریخی دزفول که به بازار کهنه دزفول هم شناخته میشود، قدیمیترین بازار این شهر به شمار میرود و بخشی از بافت سنتی شهر مشهور به محله قلعه است. بازار کهنه دارای راستههایی از مشاغل گوناگون سنتی این منطقه است و میتوانید صنایع دستی مخصوص این منطقه از خوزستان را در بازار کهنه دزفول بیابید.
جاذبه های طبیعی دزفول
دریاچه شهیون و روستای پامنار
دریاچه شهیون در شمال غربی دزفول قرار گرفته و به نام دریاچه دز نیز شهرت دارد. آب دریاچه شهیون با رودهایی که از زاگرس سرچشمه میگیرد تامین میشود. در میان دریاچه جزیرههای کوچکی هم وجود دارد که گونههای گیاهی و جانوری در آن زندگی میکنند. روستای پامنار که در ۴۰ کیلومتری دزفول قرار گرفته است، نزدیکترین روستا به دریاچه شهیون است. این روستای زیبا علاوه بر این، دارای یک قلعه و گورستان تاریخی نیز هست که به پیش از اسلام بازمیگردد.
آبشار و روستای نورآباد
روستای نورآباد دزفول با دشت نرگس در بهمنماه، باغهای انار و طبیعت زیباش شهرت دارد. آبشار نورآباد که در نزدیکی روستا قرار دارد هم به زیبایی آن افزوده است.
دره توبیرون
دره توبیرون در ۲۰ کیلومتری شرق دزفول قرار دارد و معنای آن «جایی که گرما بیرون میرود» است. دلیل آن هم این است که به دلیل شکل خاص این دره، محیط آن از گرمای پیرامونی سخت این منطقه در امان میماند و فضای مطبوعی را به وجود میآورد. این دره هم در اثر فرسایش طبیعی زمین پدید آمده است.
کوه خرسون و دره چال کندی
کوه خرسون یا کوه خرسان که دره ارواح هم مشهور است، درهای در ۲۵ کیلومتری شمال دزفول است که در اثر فرسایش سنگهای رسوبی با گذر آب پدید آمده است. کوه خرسون در خود تصاویر شگفت آوری را جای داده است. در کنار کوه خرسون، دره چال کندی قرار دارد که ادامه آب گذشته از کوه خرسون به آن میریزد و باید با قایق و تجهیزات ایمنی به آن سفر کرد.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات