عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳؛ جدیدترین قوانین و هزینه عوارض خروج از کشور
[ پنهان کردن ]
■ مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
■ مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور
■ نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور
■ پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین
■ استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور
■ آیا عوارض خروج از کشور کودکان متفاوت است؟
■ عوارض خروج از کشور عتبات عالیات
■ تخفیف و معافیت عوارض خروج از کشور
■ اعتبار زمانی عوارض خروج از کشور چقدر است؟
■ آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟
■ ارز مسافرتی و عوارض خروج از کشور
■ چه مسافرانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
■ سؤالات متداول
عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ برای هر مسافر عادی جهت عبور از همهی مرزهای کشور برای بار اول ۵۲۰ هزار تومان (۵ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال)، بار دوم ۷۸۰ هزار تومان (معادل ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال) و بار سوم به بعد یک میلیون و چهل هزار تومان (معادل ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال) است. این مبلغ، مبلغی است که هر شهروند ایران که گذرنامه ایران را در اختیار دارد، بایستی پیش از خروج از کشور از یکی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی بهحساب دولت، یعنی بانک ملی ایران واریز کند. ■ مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور
■ نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور
■ پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین
■ استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور
■ آیا عوارض خروج از کشور کودکان متفاوت است؟
■ عوارض خروج از کشور عتبات عالیات
■ تخفیف و معافیت عوارض خروج از کشور
■ اعتبار زمانی عوارض خروج از کشور چقدر است؟
■ آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟
■ ارز مسافرتی و عوارض خروج از کشور
■ چه مسافرانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
■ سؤالات متداول
مبلغ سالانه این عوارض را هر سال، دولت تعیین میکند و به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد. این مبلغ هر سال تغییر میکند. عوارض خروج از کشور به تحصیلات یا محل زندگی و اقامت مسافران، ربطی ندارد؛ ولی نوع سفر (سیاحتی و زائران و...) و تعداد دفعات خروج از کشور در مبلغ عوارض خروج تأثیرگذارند. معافیتهایی هم در پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد که فهرست مشمولین در این مقاله ذکر شده است.
در این مقاله، اطلاعات کاملی درباره عوارض خروج از ایران و مبلغ آن در سال ۱۴۰۳ آوردهایم؛ با ما همراه باشید.
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
عوارض خروج از کشور بعد از هر بار سفر خارجی کمی بیشتر میشود؛ اما از دفعه سوم به بعد، مبلغ عوارض ثابت میماند. برای پرداخت عوارض خروج از کشور میتوانید از وبسایت سداد یا اپلیکیشنهای ایوا یا بله استفاده کرده یا از دستگاههای خودپرداز در فرودگاهها استفاده کنید. لطفاً توجه داشته باشید که پرداخت عوارض باید حداقل 30 دقیقه قبل از شروع سفر انجام شود.
تعرفه عوارض خروج از کشور برای انواع سفرهای خارجی عبارتاند از:
برای اطمینان بیشتر، فیش عوارض خروج را هنگام مراجعه به پلیس گذرنامه در فرودگاه به همراه داشته باشید؛ هر چند این موضوع بهصورت آنلاین توسط پلیس فرودگاه کنترل میشود.
مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور بدون نیاز به مدارک خاصی نظیر گذرنامه یا خرید بلیط هواپیما خارجی پرداخت میشود؛ فقط باید مبلغ موردنیاز را پرداخت کرده و مشخصات مسافر را ثبت کنید. فیش عوارض برای شخصی که هزینه به نام او پرداخت شده معتبر خواهد بود. داشتن کارت بانکی نیز برای پرداخت مبلغ ضروری است.
پس از پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین، نیازی به فیش یا رسید کاغذی نخواهید داشت و پرداخت شما بهصورت آنلاین ثبت میشود؛ بااینحال توصیه میکنیم تصویر رسید را در تلفن همراه خود ذخیره کنید.
نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور
پرداخت عوارض خروج از کشور فقط به دو صورت الکترونیکی و از طریق دستگاههای ATM فرودگاهها امکانپذیر است. برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور از اپلیکیشنهای مختلفی میتوانید استفاده کنید.
• یکی از سادهترین راههای پرداخت عوارض خروج از کشور، استفاده از سامانه سداد است؛ این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران توسعه یافته است و امکان پرداخت آسان عوارض را فراهم میکند.
با مراجعه به صفحه پرداخت میتوانید بهآسانی فرایند پرداخت را طی کنید؛ دقت داشته باشید شماره موبایل و کد ملی مسافر را بهدقت وارد کنید تا هنگام بررسی اطلاعات پرداخت شما توسط مأموران فرودگاه مشکلی پیش نیاید.
• اگر ترجیح میدهید عوارض را از طریق سایت بانک ملی پرداخت کنید، با مراجعه به سایت بانک و کلیک بر روی خدمات الکترونیک در منوی بالای سایت، میتوانید فرایند پرداخت را شروع کنید. در صفحه بعد گزینه پرداخت عوارض خروج از ایران را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی پرداخت عوارض خروج از کشور مشابه روش قبل کافی است اطلاعات لازم را وارد کرده و مبلغ مشخص شده را پرداخت کنید.
• با اپلیکیشنهای بله، ایوا و قبضینو نیز میتوانید بهراحتی از طریق گوشی هوشمند خود عوارض را پرداخت کنید.
• اگر به روشهای پرداخت آنلاین دسترسی ندارید دستگاههای ATM مخصوص برای این کار در فرودگاهها نصب شدهاند.
پس از پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین، پیامکی حاوی اطلاعات پرداخت به شماره شما ارسال خواهد شد. اگر پرداخت شما با استفاده از تلفن همراه شخص دیگری انجام شده است، حتماً شماره موبایل و پیامک حاوی جزئیات پرداخت را از آن فرد بگیرید. برای هر بلیط هواپیما و هر کد ملی باید پیامک جداگانهای به دست شما برسد؛ بهخصوص اگر چند هزینه بلیط از یک خط تلفن همراه پرداخت میشود.
پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین
با راهاندازی سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور برای پرداخت الکترونیکی عوارض بهصورت آنلاین، بسیاری از مشکلات و معضلات موجود برطرف شده است و مسافران میتوانند در کمترین زمان عوارض خروج را پرداخت کنند.
از سال 95 به بعد امکان پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین به وسیله سامانه پرداخت الکترونیک سداد فراهم شد. برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از ایران، کافیست وارد سایت سداد شوید. پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور همچنین از طریق اپلیکیشنهای بله، ایوا و قبضینو و همچنین سایت بانک ملی امکانپذیر است.
استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور
امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای کلیه افرادی که عوارض خروج از ایران را پرداخت کردهاند، وجود دارد. برای این کار به آدرس سامانه سداد مراجعه کرده و گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کنید. برای ثبت درخواست استعلام پرداخت عوارض در سال 1403 مشخصاتی از جمله کد ملی، شماره کارت و شماره مرجع خرید را وارد نمایید.
آیا عوارض خروج از کشور کودکان متفاوت است؟
تا چند سال پیش کودکان زیر 7 سال مجبور به پرداخت عوارض برای خروج از کشور نبودند؛ بااینحال این قانون تغییر کرده است و در سال ۱۴۰۳ کودکان مشمول عوارض خروج از کشور هستند. در واقع هزینه خروج از کشور برای هر مسافر باید پرداخت شود. مبلغ پرداختی برای همه یکسان است و برای کودکان زیر 2 سال طبق مبلغ تعیینشده برای هر سال باید عوارض خروج از ایران را پرداخت کنیم.
مبلغ عوارض برای خروج از کشور کودکان با مبلغ عوارض خروج از کشور بزرگسالان در سال ۱۴۰۳ یکسان است. اگر همراه کودکتان سفر میکنید حتماً عوارض تمام اعضا خانواده را طبق فهرست مبلغ عوارض خروج از کشور پرداخت کنید.
عوارض خروج از کشور عتبات عالیات
در سفرهای سیاحتی و گردشگری، قیمت عوارض خروج از کشور زمینی، هوایی و دریایی تفاوتی نمیکند؛ فقط در مورد زائران عتبات عالیات (کربلا و عراق) این مقدار متفاوت است. باتوجهبه آنچه در جدول بالا آوردهایم، عوارض خروج از کشور عتبات عالیات در سال 1403 بستگی به نحوه تردد از مرز زمینی یا هوایی دارد.
• خروج از کشور برای سفر هوایی به عراق در سال 1403 معادل 45 هزار تومان برای سفر است. این مبلغ در سفرهای بعدی در همان سال افزایش نمییابد و باید همان مبلغ پرداخت شود. عوارض خروج از کشور برای مسافران اربعین به همین میزان خواهد بود.
• اگر قصد سفر زمینی به عراق را دارید یا میخواهید در پیادهروی اربعین شرکت کنید، عوارض خروج از کشور زمینی در سال 1403 برای شما معادل 15 هزار تومان است. این مبلغ عوارض در سفرهای بعدی شما نیز تغییر نخواهد کرد.
تخفیف و معافیت عوارض خروج از کشور
برخی از افراد با شرایط خاص واجد شرایط تخفیف یا معافیت عوارض خروج از کشور هستند. این تخفیفها شامل حال افراد زیر میشود:
• خدمه پروازهای خارجی: خدمه پرواز به دلیل شغل خود به طور مداوم مجبور به خارجشدن از کشور هستند و در تمام پروازهای خارجی کاری از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
• زائران عتبات عالیات: کاهش مبلغ عوارض خروج از کشور برای کسانی که از طریق زمینی یا هوایی به عراق سفر میکنند. مبلغ عوارض در سفرهای بعدی این افراد نیز تغییر نخواهد کرد.
• زائران حج تمتع و عمره: تمامی زائران مکه مشمول تخفیف عوارض خروج از کشور میشوند. مبلغ عوارض در سفرهای بعدی این افراد نیز تغییر نخواهد کرد.
• ورزشکاران تیم ملی: تخفیف عوارض خروج از کشور به ورزشکاران نیز اعطا میشود و مبلغ پرداختی آنها معادل ۲۶۴ هزار تومان است.
• بیماران: بیماران و جانبازانی که به هدف درمان قصد سفر خارجی دارند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
• همراهان بیمار: همراهان بیماران و جانبازان مشمول ۴۰ تا ۶۰ درصد تخفیف عوارض خروج از کشور میشوند.
• ساکنان شهرهای مرزی: این افراد تنها یکبار در سال ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.
• دانشجویان: دانشجویانی که مجوز تحصیل در کشورهای دیگر را دارند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
• سایر افراد: برخی افراد به علل مختلف، نظیر داشتن اقامت یک کشور دیگر یا مجوز کار و... از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
اعتبار زمانی عوارض خروج از کشور چقدر است؟
مدتزمان اعتبار این عوارض یک سال است. مسافرانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارند، میتوانند هزینه خروج خود را از قبل پرداخت کنند، مشروط بر اینکه سفر آنها به سال بعد موکول نشود. بااینحال، عوارض باید حداقل نیم ساعت قبل از حرکت پرداخت شود. این قانون برای سفر به ترکیه و دبی نیز اعمال میشود.
آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟
اگر پس از پرداخت عوارض خروج از کشور، سفر شما لغو شد، میتوانید درخواست استرداد کنید. این گزینه فقط برای شیوه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج در دسترس است. برای شروع فرایند استرداد، به سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی www.evat.ir مراجعه کنید و دستورالعمل استرداد الکترونیکی را بدون نیاز به مراجعه به بانک دنبال کنید.
اگر قصد دارید سفرتان را به تاریخ دیگری موکول کنید بهخاطر داشته باشید که عوارض خروج از کشور، فقط تا پایان سال اعتبار دارد. اگر تا آن زمان قصد سفر به خارج از کشور را ندارید، توصیه میشود همانطور که توضیح داده شد درخواست استرداد کنید.
نحوه استرداد عوارض خروج از ایران
1. در مرورگر خود به آدرس www.evat.ir بروید.
2. از منوی بالا گزینهی «پرداخت و درخواست استرداد وجه خروج از کشور» را انتخاب کنید.
3. در صفحه جدید «ثبت درخواست استرداد وجه خروج از کشور» را انتخاب کنید.
4. فرم را با اطلاعات هویتی، شماره پیگیری فاکتور پرداخت، تاریخ پرداخت و شماره حساب پر کنید.
اگر نمیتوانید شماره پیگیری فاکتور پرداخت خود را پیدا کنید، میتوانید آن را در رسید پرداختتان پیدا کنید. در نظر داشته باشید که اگر حساب شخصی ندارید، باید برای استرداد وجه، حساب بانکی باز کنید. از حساب شخص دیگری استفاده نکنید، زیرا وجوه را نمیتوان به حسابهای غیرمتعلق به درخواستکننده واریز کرد.
در نهایت یک کد رهگیری دریافت خواهید کرد که به شما امکان میدهد وضعیت درخواست استرداد خود را در قسمت «پیگیری درخواست استرداد عوارض خروج از کشور» بررسی کنید.
ارز مسافرتی و عوارض خروج از کشور
برای دریافت ارز مسافرتی سال ۱۴۰۳ لازم است که حتماً قصد سفر به یک کشور خارجی را داشته باشید و بلیط هواپیما خارجی را به همراه برگه پرداخت عوارض خروج از کشور خود ارائه دهید تا بتوانید سهمیه ارز مسافرتی ۱۴۰۳ خود را دریافت کنید. ارز مسافرتی فقط در فرودگاههای بینالمللی و پیش از خروج از کشور به مسافران عرضه میشود. برای مشاهده شرایط و قیمت ارز مسافرتی مقاله مربوطه را در بلاگ سفرمارکت بخوانید.
چه مسافرانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
طبق قانون، شماری از مسافران در سفرهای خارجی خود از پرداخت عوارض خروج از کشور، معاف هستند. در حال حاضر افراد زیر از پرداخت عوارض خروج فرودگاه امام معاف هستند:
• بیمارانی که سفر درمانی در پیش دارند. (با ارائه مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)؛ در ضمن همراهان بیمار مشمول ۴۰ تا ۶۰ درصد تخفیف عوارض خروج از کشور میشوند.
• جانبازانی که جهت دریافت خدمات درمانی به کشور دیگر سفر میکنند. (با ارائه مجوزهای لازم)
• خدمه پرواز و خدمه کشتی؛ این افراد در سفرهای کاری از پرداخت عوارض خروج از کشور معافاند.
• افراد دارای گذرنامه سیاسی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
• ایرانیان مقیم خارج از کشور که مشغول به کار باشند. (با ارائه کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
• دانشجویان با مجوز تحصیل در کشور مقصد از پرداخت عوارض خروج معاف هستند؛ البته باید بین هر دو سفر آنها، حداقل ۳ ماه فاصله باشد.
بنابراین اگر شما شاغل به تحصیل در یکی از دانشگاههای خارج از کشور هستید و قصد دارید ظرف یک سال شمسی، ۲ بار به ایران سفر کنید و از کشور خارج شوید، درصورتیکه بین دو سفر شما، حداقل ۹۰ روز فاصله باشد، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستید.
سؤالات متداول
عوارض خروج از کشور برای ایرانیان مقیم خارج چقدر است؟
ایرانیان مقیم خارج از کشور ممکن است تحت شرایط خاصی از پرداخت عوارض خروج معاف شوند. افراد شاغل در خارج از کشور با گذرنامه شغلی صادره از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ملزم به پرداخت این عوارض نیستند.
عوارض خروج از کشور عتبات عالیات چقدر است؟
زائرانی که قصد سفر هوایی به عتبات عالیات را دارند در سفر اول و در سفرهای بعدی خود تنها ۴۵ هزار تومان پرداخت میکنند، زائرانی که میخواهند بهصورت زمینی به عتبات عالیات بروند، در سفر اول و سفرهای بعدی خود ۱۵ هزار تومان پرداخت میکنند.
نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور به چه شکل است؟
روشهای مختلفی برای پرداخت عوارض خارج از کشور وجود دارد که به دو نوع حضوری و آنلاین تقسیم میشوند. برای پرداختهای حضوری، مسافران میتوانند از دستگاههای خودپرداز فرودگاه برای وارد کردن اطلاعات خود و همراهانشان استفاده کنند. در روش آنلاین نیز مسافران میتوانند وارد سامانه سداد یا اپلیکیشنهای بله، قبضینو و ایوا شوند و عوارض را پرداخت کنند.
آیا امکان پرداخت قسطی عوارض خروج از کشور وجود دارد؟
خیر. امکان پرداخت قسطی عوارض خروج از کشور وجود ندارد.
آیا برای کودکان هم باید برای خروج از کشور عوارض پرداخت شود؟
بله؛ کودکان در هر سنی همانند بزرگسالان مشمول عوارض خروج از کشور میشوند و مبلغ عوارض کودکان و بزرگسالان یکسان است.
آیا از طریق اپلیکیشنهای گوشی هوشمند هم میتوان عوارض خروج از ایران را پرداخت کرد؟
بله؛ از طریق اپلیکیشنهای ایوا، بله و قبضینو میتوانید عوارض را پرداخت کنید.
عوارض خروج از کشور تا کِی معتبر است؟
مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور تا پایان سال جاری است.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات