معبد هندوها بندرعباس
[ پنهان کردن ]
■ درباره معبد هندوها بندرعباس
■ تاریخچه معبد هندوها
■ معماری معبد هندوها
■ بخش های مهم معبد هندوها
■ امکانات موجود در معبد هندوها عبارتند از:
■ راه دسترسی به معبد هندوها
■ ساعت و هزینه بازدید از معبد هندوها
■ دیدنی های نزدیک معبد هندوها
■ هتل های نزدیک معبد هندوها
■ تاریخچه معبد هندوها
■ معماری معبد هندوها
■ بخش های مهم معبد هندوها
■ امکانات موجود در معبد هندوها عبارتند از:
■ راه دسترسی به معبد هندوها
■ ساعت و هزینه بازدید از معبد هندوها
■ دیدنی های نزدیک معبد هندوها
■ هتل های نزدیک معبد هندوها
درباره معبد هندوها بندرعباس
معبد هندوها یا پرستشگاه بت گوران یکی از آثار تاریخی و مورد توجه شهر بندرعباس در جنوب کشور است. ساختمان اين معبد شامل يک اتاق چهار گوش ميانی با یک گنبد است. جنس این معبد به دلیل موقعیت جغرافیایی بندرعباس از لاشه سنگ، ملات گل و ساروج، سنگهای مرجانی است. طرح این بنا کاملاً تحت تاثیر معماری معابد هندی است که گنبد مقرنس شکل آن از گنبد های دیگر متمایز می کند. پس در سفر به بندرعباس با خرید بلیط هواپیما بازدید از این بنای تاریخی را از دست ندهید.
تاریخچه معبد هندوها
معبد هندوها در سال ۱۳۱۰ هجری قمری، در زمان حکومت محمد حسنخان سعدالملک حاکم وقت بندرعباس احداث شدهاست. این بنا از دوران قاجار محل عبادت هندوها در ایران بوده است. آئین هندو، دین هندی با بیش از شش هزار سال قدمت است و میلیون ها پیرو دارد که بعد از مسیحیت و اسلام ، به عنوان سومین دین بزرگ جهان محسوب می شود. زمانی از تاریخ، ایران و هند روابط تنگاتنگ سیاسی و فرهنگی داشتند که همین امر موجب شده بود تا چندین هندی در کشورمان ساکن شوند و در همین حین نیز با ازبک ها و عثمانی ها درگیر جنگ بودند که پرتغالی های به ایران وارد شدند و هرمز را تسخیر کردند، همین کار باعث گردید تا هندی های زیادی به ایران بیایند، حتی تا بعد از آزاد سازی هرمز نیز ادامه داشت. هندی ها که برای برگزاری مراسم مذهبی شان به کاروانسراها می رفتند، در نهایت ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ﻧﺎﻡﻫﺎی ﺷﻮﻝ ﺭﺍﻡ ﻭ ﺩﺩﻩ ﺭﺍﻡ شروع به ساخت ﻣﻌﺒﺪی در بندرعباس کردند که نامشان نیز بر روی کتیبه آورده شده است. هزینه ساخت معبد نیز از طریق جمعآوری هدایای هندوها تامین شد و محلی ها این بنا را بت گوران نامیدند؛ زیرا آن موقع اهالی، هندی ها را گور یا گبر می خواندند. ﻣﺠﺴﻤﻪهای زیادی مانند اﺑﺮﻫﻤﺎ، ﺷﻴﻮﺍ ﻭ ﻭﺷﻴﻨﻮ در این معبد قرار داده شد و هندی ها مشغول عبادت بودند تا اینکه در سال ۱۳۴۴ هندی ها ایران را ترک کردند و این مجسمه ها را نیز با خودشان بردند و امروزه این معبد دیگر مانند قبل نیست و فقط به عنوان جاذبه گردشگری بندعباس شهرت دارد.
معماری معبد هندوها
در اتاق معبد چندین طاقچه و قاب ساخته شده و دور تا دور اتاق نیز ۴ راهرو وجود دارد و داخل راهروها نیز حجرههای کوچکی برای طلبههای مکتب برهمنی وجود داشته است. در داخل برخی از اتاقها هم نقاشیهای مذهبی دیده میشود که می توان به خدای فلوت زن به نام کریشنا اشاره کرد که جزو مهم ترین مجسمه هاست. راه پلههای مارپیچی نیز به سمت بالا و به بام معبد می رسد که ساق معبد نام دارد. ۴ نورگیر در ۴ طرف و گنبد عظیمی به شکل ذوزنقه و تزئینات مربوط به آیین هندویی هستند. همچنین در ۴ طرف گنبد، حدودا ۷۲ برجک مخصوص هندویی وجود دارد. در قسمت شرقی گنبد نیز تالار بزرگی وجود دارد که زمانی تالار اجتماعات بوده است. در این تالار نقاشیهای مختلفی خواهید دید که هر کدام از آنها بیانگر فلسفه خاصی است. با توجه به تغییرات آب و هوایی، ساختمان دچار تخریب شده که مرمتهایی نیز انجام گرفته است.
بخش های مهم معبد هندوها
قسمت اصلی بنا، گنبدخانه است که به شکل چهار گوش و گنبدی بر روی آن است. در زیر این گنبد، بت اعظم را قرار داده بودند و ۴ نورگیر در چهار طرف اتاق اصلی وجود داشته است. همچنین روی دیوارها نقاشیهای آئینی و طاقچه و قابها دیده می شوند. در دور تا دور این اتاق نیز راهروهایی برای گشتن به دور معبد و زیارت وجود داشته است. اتاقک هایی که همگی دارای ﻃﺎﻗﭽﻪ بودند و ﻣﺠﺴﻤﻪ ﻫﺎیی بر روی این طاقچه ها گذاشته می شد.
72 برجک مخصوص هندو ها نیز بر روی گنبد معبد دیده می شوند که در میان گنبد، میله بزرگی به عنوان نشانگر حقیقت محور زمین و آسمان است.
امکانات موجود در معبد هندوها عبارتند از:
در این معبد دسترسی آسانی به وسایل نقلیه وجود دارد، همچنین وجود اقامتگاه در نزدیکی معبد، وجود رستوران و کافی شاپ در اطراف معبد حتئز اهمیت است. پوشش شبکه و آنتن دهی نیز در این مسیر فوق العاده است.
راه دسترسی به معبد هندوها
برای رفتن به این معبد، اتوبوس بهترین وسلیه است. باید سوار اتوبوسی شوید که از بلوار شهید بهشتی و ایستگاه دوهزار عبور می کند.
ساعت و هزینه بازدید از معبد هندوها
اگر با خرید بلیط هواپیما بندر عباس به این شهر سفر کردید، برای بازدید از معبد هندوها می توانید همه روزه بجز جمعه و چندین تعطیل رسمی کشور مانند روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، ۲۱ رمضان شهادت امام علی، ۲۸ صفر رحلت پیامبر، ۱۴ خرداد رحلت امام خمینی، ۲۵ شوال شهادت امام جعفر صادق از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر مراجعه کنید. هنگامی که به معبد هندوها رسیدید، گردشگران داخلی برای بازدید باید مبلغی را در قسمت ورودی پرداخت کنند گردشگران خارجی نیز هزینهی بیشتری باید پرداخت کنند.
دیدنی های نزدیک معبد هندوها
بازار بندرعباس : ۶۰۰ متر پیاده روی
حمام گله داری : ۱.۵ کیلومتر
برکه گرد : ۱.۵ کیلومتر
ساحل سورو : ۶.۲ کیلومتر
هتل های نزدیک معبد هندوها
هتل آتیلار: ۱۰۰ متر
هتل آپادانا: ۱ کیلومتر
هتل کوثر: ۱ کیلومتر
هتل هرمز: ۲ کیلومتر
مهمانپذیر ساحل: ۱.۵ کیلومتر
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات