تمرکز بر پایایی و نوآوری در نمایشگاه صنعت هوانوردی دبی
نمایشگاه صنعت هوانوردی دُبی که بزرگترین رویداد این صنعت پس از همهگیری کووید بهشمار میرود، با بیش از ۱۲۰۰ شرکتکننده و ۸۵ هزار بازدیدکننده که برخی از آنها با خرید بلیط هواپیما در این نمایشگاه حضور داشتند برگزار شد.طبق برآورد انجمن جهانی حملونقل هوایی، زیان کلی صنعت هوانوردی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ به ۱۷۵ میلیارد یورو بالغ میشود. پروازها از سر گرفته شده اما شمار آنها در ماه سپتامبر هنوز ۵۳ درصد کمتر از دورهٔ پیش از همهگیری بوده است که به نظر تیم کلارک، رئیس هواپیمایی امارات «شیوع گونهٔ دلتای ویروس کرونا» عامل آن بوده است.
شرکت آمریکایی بوئينگ بناست یازده فروند هواپیمای ۷۳۷ مسافری را به مدل باری تبدیل میکند و شرکت اروپایی ایرباس قراردادی به ارزش ۲۸/۸ میلیارد یورو برای ساخت ۲۵۵ هواپیما امضا کرده که نخستین قرارداد عمده از این دست پس از همهگیری بهشمار میرود.
کارشناسان شرکت ایرباس امیدوارانه پیشبینی کردهاند که صنعت هوانوردی در ۲۰ سال آینده به ۳۹ هزار هواپیما نیاز خواهد داشت، که خود مستلزم ۵۵۰ هزار خلبان تازه، و ۷۱۰ هزار نیروی متخصص دیگر خواهد بود.
تمرکز هواپیماسازان بر نوآوری و پایایی
یکی از محورهای نشست کُپ۲۶ کاهش انتشار آلایندههای کربنی در صنعت هوانوردی بود، صنعتی که مسئول انتشار ۲/۵ درصد از این آلایندهها در جوّ است و بسیاری دو سال گذشته را، که برای صنعت هوانوردی دشوار بوده، فرصتی برای ایجاد آیندهای سبزتر و پایاتر میبینند.
تمرکز ۱۲۰۰ شرکتکنندهٔ نمایشگاه صنعت هوانوردی دُبی نیز بر فناوریهای تازه و پایایی بوده است. این نخستین نمایشگاه صنعت هوانوردی است که بر محور اقتصاد پایا و سازگاری با محیط زیست برگزار میشود.
ماه گذشته انجمن جهانی حملونقل هوایی اعلام کرد دستاندرکاران صنعت هوانوردی امیدوارند انتشار آلایندههای کربنی این صنعت تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسد.
ساب یکی از شرکتهایی است که میخواهند اهداف زیستمحیطی سازمان ملل را در نظر بگیرند. آندرس کارپ، معاون مدیرعامل شرکت ساب میگوید: «ما هم به مسابقهٔ بهصفررساندن آلایندهها پیوستهایم، اهداف مقطعی که به این منظور تعیین شده پشتوانهٔ علمی دارد. اکنون منتظر مرحلهٔ بعدیم که چگونگی دقیق کار را مشخص کنیم، با توجه به نفوذ فناوری در این صنعت، کارهای فراوانی میشود کرد که شاید امروز به آنها واقف نباشیم.»
هواپیماسازان و گردانندگان خطوط هوایی تأکید دارند که تغییرات اخیر برای مسافران محسوس نخواهد بود، اما بیشک گامی است بهسوی سفرهای سازگار با محیط زیست.
گشایش کانال هوشمند گلاسکو همزمان با نشست تغییرات آبوهوایی
وقتی رهبران جهان پیمان نشست آبوهوایی گلاسکو را امضا میکردند کمی آنسوتر در این شهر پروژهای در راستای کاستن از پیامدهای تغییرات آبوهوایی به جریان افتاد و نخستین کانال هوشمند آب اروپا، در یکی از مرطوبترین شهرهای بریتانیا راهاندازی شد.
کانالهای آبی بریتانیا نقش عمدهای در انقلاب صنعتی قرن هجدهم داشتند که به نوبهٔ خود به انتشار آلایندههای کربنی هم انجامیده، و اکنون برای مقابله با آثار این آلایندهها سامانهٔ هوشمندی در گلاسکو راهاندازی شده است.
پیتر رابینسون، سرمهندس پروژه میگوید: «ما تفکّری قرن بیستیکمی را روی سازهای قرن هجدهمی اجرا کردهایم. بخش هوشمند ماجرا استفاده از پیشبینی آبوهوایی و سنجش سطح آب کانال است. و با این کار، پیش از بارشهای سنگین و جاریشدن سیل، آب راهی دریا میشود و سطح آن در کانال پایین میآید.»
کارشناسان میگویند طبق پیشبینیها، بارش در این منطقه طی ۵۰ سال آینده تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت و با اجرای چنین پروژههایی میتوان آبهای جاریشده در مرکز شهر را بهسوی کانالهایی که بهموقع خالی شده هدایت کرد.
از سال ۲۰۰۲ تا کنون ۱/۷ میلیارد یورو در قالب پروژهٔ احیای شهری، صرف بازسازی و امتداد کانال اصلی این شهر شده است.