برای امکانات بیشتر، لطفا وارد حساب کاربری شوید
تامین کنندگان آموزش ها همکاران برتر تعرفه ها تبلیغات

راه اندازی گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce در گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزار نیرومندی است که به شما امکان می‌دهد تا وب‌سایت خود را پایش و ارزیابی کنید و بتوانید به کمک تحلیل اطلاعاتی که در اختیار شما می‌گذارد، فروش اینترنتی خود را بیشتر کنید. گوگل آنالیتیکس به عنوان یک سامانه تحلیلگر، دارای ابزارهای پایش و گزارش‌گیری مختلفی است که برخی از آنها را باید فعالسازی کنید. یکی از بخش‌های گزارش‌دهی گوگل آنالیتیکس، بخش Ecommerce یا فروش اینترنتی آن است. اما گزارش فروش اینترنتی گوگل چیست و چرا باید آن را فعال کنیم؟ در این نوشته ضمن بررسی این موضوع، روش گام به گام فعالسازی آن را هم خواهیم دید.

گزارش فروش اینترنتی چه اطلاعاتی در اختیار شما می گذارد؟

به طور چکیده، گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce برای گردآوری و تحلیل داده‌های مربوط به فروش و مبادلاتی است که در سایت یا اپلیکیشن شما انجام می‌شود. به کمک این گزارش می‌توانید اطلاعات مربوط به خرید و داد و ستدها، میانگین ارزش سفارش‌ها، نرخ تبدیل فرایندهای فروش اینترنتی، دوره زمانی انجام خرید و دیگر داده‌های وب سایت یا اپ خود را گردآوری و تحلیل کنید. برای آنکه داده‌های مربوط به فروش اینترنتی در گوگل آنالیتیکس شما نمایش داده شود، باید این گزارش را فعالسازی و سپس تنظیماتی را در وب سایت یا اپ خود انجام دهید تا گوگل آنالیتیکس بتواند داده های مرتبط را گردآوری کند.

داده‌هایی که گزارش فروش اینترنتی گردآوری می‌کند

گزارش Ecommerce این داده‌ها را برای فرایندهای خرید گردآوری می‌کند: Transaction ID: گزارش فروش اینترنتی برای هر داد و ستد یک ID منحصر به فرد تعریف می‌کند. Affiliation: اگر شما فروشندگان واسطه‌ای دارید، این گزارش می‌تواند این خریدها را به تفکیک واسطه‌ها ثبت کند. Revenue: با این گزارش می‌توانید درآمد ناشی از داد و ستدهای الکترونیکی روی داده در وب سایت خود را پایش کنید. Shipping: هزینه حمل و نقل مرتبط با هر داد و ستد را ثبت می‌کند. Tax: در صورتی که تعرفه مالیاتی مرتبط را تعریف کرده باشید، می‌توانید در این گزارش مالیات پرداختی هر فروش را هم محاسبه و گردآوری کنید. همچنین در این گزارش شما می‌توانید برای هر کالایی که عرضه می‌کنید پارامترهای نام، تعداد، دسته‌بندی، قیمت، کد انبارداری SKU و یک ID منحصر به فرد تعریف کنید.

خروجی های گوناگون گزارش فروش اینترنتی

شما گزارش Ecommerce را به چند شکل متفاوت می‌توانید استخراج کنید: گزارش کلی یا Overview: چکیده‌ای از درآمد، نرخ تبدیل یا conversion rate فرایندهای داد و ستد یا فروش اینترنتی (Ecommerce)، تعداد فروش، میانگین ارزش سفارش‌ها و ... عملکرد محصولات یا Product Performance: درآمد، تعداد، فروش، میانگین قیمت و ... بر اساس دسته‌بندی و کد SKU هر محصول عملکرد فروش یا Sales Performance: درآمد حاصل از فروش بر اساس تاریخ. داد و ستدها یا Transactions: درآمد، مالیات، هزینه حمل و نقل و مقدار بر اساس ID هر داد و ستد بازه زمانی فروش یا Time to Purchase: تعداد روزهای لازم برای رخ دادن یک داد و ستد و فعالیت‌های منجر به فروش.

با گزارش فروش اینترنتی به چه تحلیل‌های کاربردی می‌توانید برسید؟

بر اساس داده‌های گزارش فروش اینترنتی گوگل آنالیتیکس می‌توان به تحلیل‌های زیر دست یافت: • کدام محصول شما بهتر می‌فروشد. بر همین اساس می‌توانید بررسی کنید که کدام محصولات شما برای گروه مشتریان کنونی شما مطلوب‌تر است و فعالیت‌های مارکتینگ شما درباره کدام محصولات شما موثر بوده است. • درآمد ناشی از هر فروش و تعداد کالاهای فروخته شده در هر فروش چه تعداد است. برای نمونه اگر تعداد کالای فروخته شده در هر فروش پایین است شاید لازم باشد روی فروش‌های چندتایی تخفیف در نظر بگیرید یا هزینه حمل و نقل را در خریدهای بالای یک مبلغ خاص حذف کنید. • چه قدر طول می‌کشد (چه از نظر زمانی و چه از نظر تعداد session) تا یک مشتری تصمیم به خرید بگیرد. اگر شما متوجه یک چرخه ثابت و الگووار از خرید شوید، می‌توانید پیش‌بینی خوبی از درآمد و تعداد فروش در بازه‌های زمانی مشخص داشته باشید. اگر متوجه شوید مشتریان قبل از هر خرید، چند بار به سایت شما مراجعه می‌کنند تا به تصمیم قطعی خرید برسند، می‌توانید با تغییر در ساختار وب سایت خود، حرکت کاربر در بین صفحات یا به اصطلاح چرخیدن در سایت را آسان‌سازی کنید.

چگونه گزارش فروش اینترنتی را فعال کنیم؟

۱- ابتدا وارد حساب گوگل آنالیتیکس خود شوید و در view مورد نظرتان، دکمه admin را بزنید تا یک پنجره جدید باز شود. در آن گزینه Ecommerce Settings را بزنید.

راه اندازی گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce در گوگل آنالیتیکس

۲- گزینه فعالسازی را روشن enable کنید و دکمه save را بزنید.

راه اندازی گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce در گوگل آنالیتیکس

در مرحله دوم باید پایشگر فروش اینترنتی یا Ecommerce Tracking را روی سایت یا اپ خود تنظیم کنیم. پس از آنکه فرایند فعالسازی را انجام دادید، حال باید کد ویژه‌ای را به سایت یا اپلیکیشن خود اضافه کنید تا گوگل آنالیتیکس بتواند داده‌های مورد نیاز را بخواند و گردآوری کند. برای این کار نیاز است تا با ویرایش HTML و کدنویسی JavaScript آشنا باشید. احتمالا نیاز است تا از طراح وبسایت یا اپ خود بخواهید که این جاگذاری کد را انجام دهد. اگر از ابزار Google Tag Manager استفاده می‌کنید، طراح وب‌سایت می‌تواند بر اساس این دستورالعمل، تگ ویژه گزارش فروش اینترنتی را فعال کند. برای راه‌اندازی گزارش فروش اینترنتی در وب سایت، طراح وب سایت، باید این کد را در صفحه سایت شما بگذارد. برای راه اندازی این گزارش در اپلیکیشن، باید راهنمای توسعه پروتکل‌های اندازه‌گیری را اجرا کنید.

گزارش‌های فروش اینترنتی را از کجا ببینم؟

پس از تکمیل فرایند فعالسازی و تنظیمات سایت و اپ، می‌توانید در این مسیر، گزارش‌های فروش اینترنتی را ببینید: از ستون سمت چپ، گزینه conversions را باز کرده و گزینه ecommerce را انتخاب کنید. پنج نوع گزارش اصلی که در بخش های قبل توضیح دادیم (گزارش کلی، عملکرد محصول، عملکرد فروش، داد و ستدها و بازه زمان فروش) را می‌توانید ببینید.

راه اندازی گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce در گوگل آنالیتیکس

یک نمونه فرضی از گزارش ecommerce که از اینترنت برداشت شده است را می‌توانید در زیر ببینید.

راه اندازی گزارش فروش اینترنتی یا Ecommerce در گوگل آنالیتیکس