جزیره مارو یا جزیره شیدور کجاست؟ | سرزمین مارهای جعفری | معرفی مالدیو ایران
■ جزیره شیدور کجاست؟
■ ویژگیهای جزیره مارو یا شیدور
● جمعیت و وسعت جزیره مارو
● آبوهوای جزیره شیدور
● پوشش گیاهی جزیره شیدور
● پوشش جانوری جزیره مارو یا شیدور
■ آدرس جزیره مارو روی نقشه
■ چگونه به جزیره مارو برویم؟
■ بهترین فصل سفر به جزیره مارو چه زمان است؟
■ ارزان ترین زمان سفر به جزیره مارو
■ جاذبههای گردشگری و تفریحات جزیره مارو
■ خطرات جزیره مارو
■ چند نکته قبلاز سفر به جزیره مارو
اگر میخواهید از زیباییهای جنوب کشور دیدن کنید، حتماً بازدید از جزیره مارو را در برنامه سفر خود قرار دهید. این جزیره زیبا یکی از مناطق طبیعی بکر جنوب کشور به حساب میآید. از سواحل زیبا با شنهای سفید رنگ گرفته تا پوشش گیاهی مرجانی و مناظر بکر، مارو را به مقصدی جذاب برای علاقهمندان به طبیعت و طبیعتگردی تبدیل کردهاست.
اگر میخواهید درباره این جزیره بیشتر بدانید و راههای دسترسی به آن را پیدا کنید، این مقاله را از دست ندهید.
چرا اسم این جزیره را مارو گذاشتهاند؟
یکی از نکات جذاب یا شاید خطرناکی این جزیره این است که مارهای جعفری زیادی در لابهلای شنهای آن زندگی میکنند. وجود مارهای جعفری در شیدور باعث شده تا مردم محلی به آن «مارو» بگویند. مارو به معنی جزیرهای است که در آن تعداد زیادی مار زندگی میکند. البته بهغیر از نام «مارو» به این جزیره نامهای دیگری نظیر «شیدوَر»، «شِتوار»، «شِتوَر» و «مارون» گفته میشود.
جزیره شیدور کجاست؟
برای سفر به جزیره مارو باید بلیط هواپیما بندرعباس را از هر مبدا که هستید، خریداری کنید. چراکه جزیره مارو یکی از جزایر جنوبی ایران در استان هرمزگان است. این جزیره در نزدیکی جزیره لاوان قرار گرفته است.
روی آدرس جزیره مارو روی نقشه کلیک کنید تا موقعیت این جزیره را ببینید.
ویژگیهای جزیره مارو یا شیدور
شیدور یکی از بکرترین جزیرههای خلیج فارس است که هیچ سکنهای در آن وجود ندارد. بهدلیل پوشش گیاهی خاصی که در این جزیره وجود دارد، این منطقه تحت حفاظت سازمان محیطزیست ایران و سازمان ملی حفاظت از منابع طبیعی است. همچنین تالاب شیدور چهارمین تالاب بینالمللی هرمزگان است که در سال ۱۹۹۹ میلادی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. در ادامه با ویژگیهای دیگر جزیره شیدور آشنا میشویم.
جمعیت و وسعت جزیره مارو
جزیره ی مارو وسعتی به ابعاد ۱٫۲ کیلومتر دارد. این جزیره حدوداً ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. همانطورکه گفتیم این جزیره هیچ سکنهای ندارد. بههمین دلیل سفر به جزیره مارو برای علاقهمندان به ماجراجویی و طبیعتگردی بسیار جذاب است.
آبوهوای جزیره شیدور
از آنجا که جزیره مارو در خلیج فارس قرار گرفته است، همانند دیگر شهرهای جنوبی کشور آبوهوای گرم و مرطوبی دارد. در فصل گرم سال دمای هوای مارو بسیار بالا میرود و تا ۴۰ درجه میرسد. از طرفی بارندگی در این جزیره نیز بسیار کم است، به همین علت چشمه یا آب سطحی روی جزیره شیدور دیده نمیشود.
پوشش گیاهی جزیره شیدور
یکی از جذابیت های جزیره مارو پوشش گیاهی و جانوری خاص آن است. اگر کمی گیاهشناسی بدانید و علاقه به دیدن انواعی از گیاهای مختلف باشید، احتمالا سفرتان در این جزیره بسیار لذتبخش خواهد بود. در این جزیره میتوانید گیاهان شورپسند را مشاهده کنید که دربرابر کم آبی مقاوم هستند. همچنین میتوانید انواعی از گیاهان زیر را ببینید:
- درخت مسواک
- چمن شور
- گل جالیزی
- پا گربهای
- چوچ
- آفتاب پرست ساحلی
- نوک لکلکی
- گل ماهور شرقی
- اویار سلام
- سریم
- اسفرزه
- اترپلیکس
پوشش جانوری جزیره مارو یا شیدور
جذابترین گونههای جانوری که در جزیره شیدور زندگی میکند لاکپشتهای دریایی نظیر لاکپشت پوزه عقابی و لاکپشت سبز است. اگر بخواهید در اسفند تا اواخر اردیبهشت برای سفر به جزیره مارو برنامهریزی کنید، سرتان به سنگ میخورد. چراکه در این زمان لاکپشتهای جزیره شروع به تخمگذاری میکنند و ورود به جزیره ممنوع میشود. اما اگر سفرتان را در اوایل خرداد تا اواسط تیر قرار دهید، میتوانید شاهد از تخم درآمدن لاکپشتها باشید.
اگر هم به پرندهها علاقه داشته باشید، هزینه خرید بلیط هواپیما به قصد سفر به جزیره مارو هرچقدر هم شود، به لذت آن میچربد. چراکه میتوانید در این جزیره انواعی از پرندگان مختلف را رصد کنید. در ادامه نام پرندگان این منطقه را مشاهده میکنید:
- کاکایی دودی
- عقاب ماهیگیر
- اگرت ساحلی
- سسک دم دراز
- باکلان گلو سیاه
- حواصیل سبز
همچنین اگر زمان درستی را برای سفر به جزیره مارو انتخاب کنید، میتوانید انواعی از پرستوهای دریایی مهاجر را در کنار پرستوهای بومی این جزیره مشاهده کنید. پرستوهای جزیره شیدور شامل پرستوی دریایی تیره، معمولی، پشت تیره، سفید، کاکلی بزرگ و کاکلی کوچک میشود.
آدرس جزیره مارو روی نقشه
همانطور که گفتیم جزیره مارو یکی از جزایر جنوبی کشور در خلیج فارس است. مارو ۵ کیلومتر با جزیره لاوان فاصله دارد. برای دیدن آدرس دقیق جزیره مارو میتوانید از نقشه زیر استفاده کنید.
چگونه به جزیره مارو برویم؟
- ابتدا باید به شهر بندرعباس بروید. میتوانید از بلیط قطار، اتوبوس یا هواپیما استفاده کنید یا حتی با خودروی شخصی فاصله شهر محل اقامتتان تا بندرعباس را طی کنید.
- بعد از آنکه به بندرعباس رسیدید، باید خودتان را به بندر مقام برسانید. فاصله بین بندرعباس تا بندر مقام حدود ۳۴۳ کیلومتر است. برای طی کردن این مسیر با خودروی شخصی به ۴ ساعت و 20 دقیقه زمان احتیاج دارید.
- زمانیکه به بندر مقام رسیدید، میتوانید از مردم محلی این منطقه نحوه دسترسی به جزیره شیدور را پرسوجو کنید یا به دفتر بندر مقام مراجعه کنید.
- با قایقهای موتوری میتوانید مسافت بین بندر مقام تا مارو را در ۴۵ دقیقه طی کنید.
برای سفر به جزیره مارو حتماً باید از اداره محیطزیست و دریابانی استان هرمزگان مجوز دریافت کنید. این اداره تنها به گروههای بازدیدکننده مجوز میدهد. بنابراین باید سفر خود را به صورت گروهی برنامهریزی کنید.
بهترین فصل سفر به جزیره مارو چه زمان است؟
اگر میخواهید زمانی به جزیره مارو سفر کنید که آبوهوای معتدل و مناسبی در آن وجود داشته باشد، به شما پیشنهاد میکنیم که فصول سرد سال را برای سفر خود انتخاب کنید. البته این نکته را در ذهن داشته باشید که نمیتوانید آخر اسفند تا اواسط اردیبهشت به این جزیره بروید. بنابراین فرصت طلایی شما برای بازدید از جزیره مارو زمانهای زیر است:
- فصل پاییز
- ماههای دی و بهمن در فصل زمستان
ارزان ترین زمان سفر به جزیره مارو
اگر میخواهید زمانی به جنوب کشور برای بازدید از جزیره مارو سفر کنید که هزینههای وسیله نقلیه و هتلتان کاهش پیدا کند، به شما اواخر فصل بهار تا اواخر فصل تابستان را پیشنهاد میکنیم. در این مدت اگر شانس با شما یاری کند، میتوانید لحظه بسیار جذاب سردرآوردن لاکپشتها از تخمشان را مشاهده کنید.
همچنین در فصل تابستان میتوانید در آبهای اطراف این جزیره شنا یا غواصی را امتحان کنید. این نکته را فراموش نکنید که دمای جزیره شیدور در اواسط تابستان به ۴۰ درجه نیز میرسد. بنابراین عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، کلاه لبه دار و آب را همراه خود ببرید.
جاذبههای گردشگری و تفریحات جزیره مارو
اگر عاشق طبیعت بکر و زیبا هستید و دیدن مناظر طبیعی جنوب کشور شما را سر ذوق میآورد، بهاحتمال زیاد تمام مدت سفرتان از بندر مقام تا زمان بازگشت از جزیره مارو برایتان لذتبخش خواهد بود. چراکه زیباییهای این جزیره خیره کننده است. از پوشش گیاهی تا پرندگان جذابی که میتوانید در جزیره شیدور مشاهده کنید جزء جاذبههای آن به حساب میآید.
شنا و غواصی در مارو: اگر در فصل گرما به دیدن این جزیره بروید، میتوانید غواصی و شنا را در آبهای اطراف آن امتحان کنید.
فانوس دریایی جزیره مارو: همچنین میتوانید به دیدن فانوس دریایی جزیره بروید و از بالای آن مناظر زیبای اطراف را مشاهده کنید.
ماهیگیری در جزیره مارو: اگر علاقه به ماهیگیری دارید و وسایل آن در اختیارتان است، میتوانید چند ساعتی را در اطراف جزیره مشغول ماهیگیری شوید. در ذهن داشته باشید که هیچگونه امکانات رفاهی و تفریحی در جزیره مارو وجود ندارد و باید تمامی وسایل مورد نیازتان را خودتان به داخل جزیره ببرید.
عکاسی در شیدور: اگر اهل عکاسی هستید، میتوانید عکسهای بسیار جذابی از پوشش گیاهی، جانوری و مناظر طبیعی جزیره شیدور بگیرید.
خطرات جزیره مارو
یکی از خطراتی که ممکن است شما را در هنگام بازدید از جزیره مارو تهدید کند، مارهای جعفری سمی این جزیره است. البته این مارها بعد از غروب آفتاب خودشان را نشان میدهند، بههمین دلیل اقامت در این جزیره ممنوع است.
اگر در فصول گرم سال قصد سفر به جزیره مارو را داشته باشید، ممکن است کمی آفتابزدگی را تجربه کنید. در هنگام شنا یا غواصی در جزیره مارو حتماً با دوستان خود هماهنگ کنید و خیلی از ساحل مارو دور نشوید.
چند نکته قبلاز سفر به جزیره مارو
- حتماً بهصورت گروهی برای سفر به جزیره مارو اقدام کنید.
- در صورتی که میخواهید انفرادری به شیدور بروید، باید از اداره محیطزیست و دریابانی هرمزگان مجوز بگیرید.
- تمامی وسایل مورد نیازتان را برای سفر به مارو در کوله خود قرار دهید؛ چراکه هیچگونه امکاناتی در این جزیره وجود ندارد.
- اگر میخواهید در فصل گرما به این جزیره سفر کنید، حتماً کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی و کلاه نقابدار را فراموش نکنید.
- بههیچعنوان در این جزیره آتش روشن نکنید.
- در جزیره از نزدیک شدن به لانه پرندگان خودداری کنید.
- امکان اقامت شبانه در جزیره شیدور وجود ندارد و باید با قایقی که وارد جزیره شدهاید، از جزیره خارج شوید.