وسایل ممنوعه در کابین هواپیما و قسمت بار (اشیای ممنوعه در پرواز داخلی و خارجی)
■ اقلام ممنوعه در کیف دستی در پروازهای داخلی
■ وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما در پروازهای داخلی
■ لیست وسایل ممنوعه در پروازهای خارجی در کابین هواپیما
■ لیست وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما در پروازهای خارجی
■ وسایل الکترونیکی و مقررات امنیتی مربوط به آنها
■ قوانین حمل مایعات و ژلها در هواپیما
■ قوانین حمل مواد غذایی و نوشیدنی در پروازها
■ قوانین بردن سیگار در سفرهای هوایی
■ قوانین حمل حیوانات خانگی با هواپیما
■ شرایط حمل ساز و آلات موسیقی با هواپیما
■ حمل چه داروهایی در هواپیما ممنوع است؟
● قرصهای ممنوع در پرواز
● شربتهای ممنوع در پرواز
● آمپولهای ممنوع در پرواز
● داروهای ممنوعه در فرودگاههای آمریکا
● داروهای ممنوعه در فرودگاه امارات متحده عربی
● داروهای ممنوعه در فرودگاههای اروپایی
■ آیا بردن الکل در هواپیما مجاز است؟
■ حمل چه وسایل و موادی به مجوز نیاز دارد؟
■ چرا برخی از وسایل در پروازها ممنوع هستند؟
■ نکاتی برای چمدان بستن و عبور سریع از گیتهای بازرسی
■ سؤالات متداول
سفر با هواپیما ملاحظاتی دارد که اگر آنها را رعایت نکنید ممکن است با مشکل مواجه شوید یا حتی مجازات شوید. یکی از مواردی که برای سفر با هواپیما باید آن را رعایت کنید عدم حمل وسایل ممنوعه در پرواز است. برای اغلب مسافران سؤال است که «به چه وسایلی در فرودگاه گیر میدهند؟» در این مقاله سعی کردهایم اغلب سؤالات مسافران را در خصوص وسایل ممنوعه در هواپیما پاسخ بدهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.
چرا بررسی وسایل در فرودگاه انجام میشود؟
شاید بازرسی بار و عبور از گیتهای امنیتی فرودگاه برای بسیاری از ما خستهکننده باشد؛ اما این کار برای حفظ امنیت مسافران و حفظ قانون، امنیت و داراییهای هر کشوری انجام میشود. ممکن است برخی اشرار قصد اقدام به آدمربایی و هواپیماربایی داشته باشند و در بار خود سلاح جاسازی کرده باشند. این خطرناکترین احتمالیست که بازرسی بار مسافران را ضروری میکند. ازآنجاییکه احتمال قاچاق دارو، سلاح، مواد مخدر، اشیا باستانی، هنری، قیمتی و... نیز وجود دارد، وسایل مسافران باید بازرسی شود.
سفر با هواپیما با دیگر وسایل حملونقل متفاوت است. بههمراهداشتن کوچکترین وسیله نوکتیزی در کابین هواپیما میتواند تهدیدآمیز باشد. سادهترین وسایل برقی ممکن است منجر به انفجار در هواپیما شوند. به همین دلیل، این وسایل جزو وسایل ممنوعه در کابین هواپیما و قسمت بار هواپیما به شمار میروند؛ پس هنگام بازرسی وسایلتان صبور باشید و اجازه بدهید کارکنان فرودگاه وظیفه خود را بهدرستی انجام بدهند تا مشکلی برای شما و همسفرانتان پیش نیاید.
اقلام ممنوعه در کیف دستی در پروازهای داخلی
شما میتوانید بر اساس قوانین ایرلاینهای مختلف، بین ۵ تا ۷ کیلوگرم بار را با خود به داخل کابین هواپیما ببرید که این میزان بار برای اغلب مسافران شامل کیفدستی و کولهپشتی میشود. اقلام زیر جز وسایل ممنوعه در کابین هواپیما هستند و نمیتوانید آنها را در کیفدستی یا کولهپشتی خود جا دهید.
- داروهای حاوی متادون، اپیوم، پتیدین، نالوکسال، مرفین، کدئین، دیفنوکسیلات، آلفتانیل
- انواع چاقو و وسایل تیز مانند ناخنگیر، قیچی، سوزن، موچین و سلاحهایی مانند قمه، چاقو، شوکر و...
- لوازم ورزشی مانند دستکش بکس، چوب بیسبال، چوب بیلیارد و قلاب ماهیگیری
- مواد آتشزا مانند فندک، کبریت و شمع
- ابزارآلات مانند پیچگوشتی، مته، آچار، انبردست و...
- لوازم آرایشی و بهداشتی
- مایعات با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر اعم از آب، نوشیدنی، شیر مادر، شیرخشک
وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما در پروازهای داخلی
ایرلاینها و فرودگاههای داخلی و خارجی قوانین متفاوتی دارند برایناساس وسایل ممنوعه در پرواز داخلی خارجی و داخلی نیز ممکن است تفاوتهایی داشته باشد. البته بسیاری از وسایل ممنوعه در پرواز در کشورهای مختلف مشترک هستند. از مهمترین وسایل ممنوعه در پرواز داخلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سلاحهای گرم و سرد: حمل سلاحهای گرم و انواع سلاح سرد از قبیل شوکر، چاقو، تیغ، تیر و کمان، نانچیکو، شلاق و... در پرواز ممنوع است. حتی به همراه داشتن تفنگهای بادی و اسباببازی هم در کابین هواپیما و قسمت بار ممنوع است.
- وسایل ورزشی: بههمراهداشتن وسایل ورزشی از قبیل چوب بیسبال، گلف، چوگان و بیلیارد و همچنین پنجهبوکس، دستکش بوکس، شمشیر و وسایل مربوط به سایر ورزشهای رزمی در قسمت بار هواپیما ممنوع است.
- مواد منفجره: حمل انواع مواد منفجره از قبیل ترقه، گاز اشکآور، دینامیت، مین، نارنجک، باروت، باتری و... در قسمت بار و کابین هواپیما ممنوع است.
لیست وسایل ممنوعه در پروازهای خارجی در کابین هواپیما
برای پروازهای خارجی باید بیشتر از همیشه مراقب باشید؛ زیرا برخی از کشورها قوانین سختگیرانهای دارند. در برخی کشورها سادهترین مواد خوراکیهایی مثل قهوه و داروهای معمولی جزء وسایل ممنوعه در پرواز به شمار میروند. از جمله وسایل ممنوعه در پرواز خارجی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مسافران میتوانند بین ۵ تا ۷ کیلوگرم بار را با خود به داخل کابین هواپیما ببرند. اما به علت ملاحظات امنیتی ورود برخی وسایل به داخل کابین هواپیما ممنوع است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- اشیا نوک تیز و انواع ابزارآلات: به همراه داشتن اشیایی مانند چاقو، سوزن، سرنگ، ناخنگیر، موچین، تیغ، قیچی، پیچگوشتی، انبردست، آچار و هر وسیلهات که قابلیت آسیبزدن به دیگران را داشته باشد داخل کابین هواپیما ممنوع است.
- لوازم آرایشی و بهداشتی: اقلام مختلف آرایشی و بهداشتی از قبیل انواع شوینده، شامپو و نرمکننده، مایع سفیدکننده، لوسیون مایع، کرم پودر، اسپری خوشبوکننده و اسپری مو، مثل خمیردندان، انواع کرم، اسپری، صابون، شامپو، ژل لاکپاککن از وسایل ممنوعه در کابین هواپیما به شمار میروند. با این وجود اما میتوانید خمیردندانهای مسافرتی را با خود به داخل کابین ببرید.
- لوازم ورزشی: لوازم ورزشی از قبیل شمشیر، تیروکمان، چوب بیلیارد، چوب گلف، چوب بیسبال و قلاب ماهیگیری از دیگر وسایل ممنوعه در کابین هواپیما هستند.
- میوه و مواد خوراکی: بههمراهداشتن خوراکیهای خشکی؛ مانند بیسکویت، کیک، کلوچه، لواشک، شکلات، آجیل و... مجاز است؛ اما ورود خوراکیهای بودار و مایع مانند ژله، شیر، بستنی، سس و شکلات مایع، نوشیدنیهایی مثل آبمیوه و قهوه و مایعاتی با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر به داخل کابین هواپیما ممنوع است.
- ساز و ابزارآلات موسیقی: بههمراهداشتن سازهایی که اندازه جعبه آنها بیشتر از ۱۲۰ سانتیمتر نباشد و بتوان آنها را داخل قفسههای سقف هواپیما جا داد ممنوعیتی ندارد. اما سازهای بزرگتر جز وسایل ممنوعه در کابین هواپیما هستند و باید آنها را با بستهبندی کنید و به قسمت بار تحویل بدهید.
- لباس: بههمراهداشتن لباس اضافه یا لباس گرم داخل کابین هواپیما ممنوعیتی ندارد.
- وسایل برقی: برخی از وسایل برقی موردنیاز؛ مانند لپتاپ، تلفن همراه، تبلت، هندزفری و هدفون را میتوانید با خود به داخل کابین هواپیما ببرید البته قوانینی جدید مبنی بر عدم ورود وسایل الکترونیکی به هواپیما وضع شده است.
لیست وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما در پروازهای خارجی
مواد منفجره و مایعات آتشزا: مواد قابلاشتعال از مهمترین مواد و وسایل ممنوعه در پروازهای خارجی و خارجی هستند. از جمله این مواد میتوان به الکل، بنزین، نفت سفید، پروپان، بنزین، گازوئیل، نفت خام، ترقه، فشفشه و... اشاره کرد. اگر ضرورتی برای حمل این مواد وجود دارد باید با ارائه مجوز به مسئولین فرودگاه اطلاع بدهید. در صورت امکان این وسایل در مقادیر مجاز به طور ایمن برچسبگذاری و بستهبندی میشوند و در بار هواپیما قرار میگیرند.
مواد رادیواکتیو: مواد رادیواکتیوی از قبیل اورانیوم، رادیوم و پلوتونیوم به علت احتمال ساطع کردن تشعشعات مضر، از وسایل ممنوعه در هواپیما هستند. اگر به منظور فعالیتهای پژوهشی یا به هر دلیل دیگری ناچار به حمل این مواد هستید باید آنها را با همکاری مسئولین فرودگاه به طور ایمن و بر اساس قوانین و مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) آنها را بستهبندی کنید. سازمان IAEA) (سه نوع بستهبندی زیر را برای مواد رادیواکتیو تعیین کرده است.
بستهبندی نوع A: این بستهبندی ایمنترین نوع بستهبندی است و برای خطرناکترین مواد به کار گرفته میشود.
بستهبندی نوع B: این نوع بستهبندی نسبت به نوع A از ایمنی کمتری برخوردار است.
بستهبندی نوع C: این بستهبندی پایینترین سطح ایمنی برای حمل موارد رادیواکتیو را داراست.
- مواد خورنده: حمل مواد خورندهای از قبیل اسید، باز و جیوه در بار هواپیما در مقادیر غیرمنطقی، بدون ارائه مجوز و بدون بستهبندیهای ایمن ممنوع است و جریمه دارد. این مواد از مهمترین وسایل ممنوعه در پرواز خارجی هستند.
- مواد سمی و عفونی: مواد سمی و عفونی از دیگر انواع اقلام و وسایل ممنوعه در پرواز هستند. این مواد میتوانند سلامت و ایمنی افراد و محیطزیست را بهشدت تهدید کنند. برخی از نمونههای مواد سمی و عفونی شامل باکتریها، ویروسها و سموم میشوند.
- گازهای فشرده: حمل گازهای فشردهای از قبیل متان، نیتروژن و اکسیژن در هواپیما خطرات زیادی دارد به همین دلیل این اقلام از جمله مواد و وسایل ممنوعه در پرواز خارجی و داخلی به شمار میروند. گازهای فشرده بسیار قابلاشتعال و انفجار هستند و میتوانند از ظروف به بیرون نشت کنند و در اتمسفر جمع شوند. وجود این گازها در فضا تنفس را دشوار میکند و منجر به مرگ میشود.
- مواد مغناطیسی شده: حمل مواد مغناطیسی از قبیل فلزات و مایعات مغناطیسی و آهنربا در هواپیما ممنوع است. این مواد اگر به طور ایمن و کارشناسی شده بستهبندی نشوند ممکن است در عملکرد هواپیما اختلال ایجاد کنند به همین دلیل جزو وسایل ممنوعه در پرواز هستند.
- اسیدهای قوی: اسیدهای قوی از قبیل کلریدریک اسید، سولفوریک اسید و نیتریک اسید خطرات زیادی برای سلامت انسان و بدنه هواپیما دارند. این مواد باید با ارائه مجوز و توسط مسئولین بازرسی بار در فرودگاه بر اساس اصول و قوانین ایمنی برچسبگذاری و بستهبندی شوند و در بار هواپیما قرار بگیرند.
- سلاح گرم و مهمات: حمل هرگونه سلاح گرم در هواپیما ممنوع است و طبق قوانین بسیاری از کشورها ضبط سلاح در فرودگاه مجازات سنگینی برای مسافران خواهد داشت.
- حیوانات زنده: طبق قوانین بسیاری از کشورها ورود حیوانات زنده به کابین و بار هواپیما ممنوع است. البته بسیاری از ایرلاینها اجازه ورود حیوانات خانگی به قسمت بار هواپیما را با رعایت برخی شروط میدهند.
- الکل و تنباکو: بر اساس قوانین اغلب کشورها الکل و تنباکو از وسایل ممنوعه در کابین هواپیما به شمار میروند؛ اما برخی از کشورها برای جابهجایی تنباکو از طریق هواپیما با رعایت برخی ملاحظات مجاز است.
وسایل الکترونیکی و مقررات امنیتی مربوط به آنها
تا چند ماه پیش امکان ورود بسیاری از وسایل برقی از قبیل تلفن همراه، هدفون، لپتاپ و... به داخل کابین هواپیما وجود داشت. ورود وسایلی از قبیل سشوار، ماشین ریشتراش، مسواک برقی و... به داخل بار هواپیما ممنوعیتی نداشت و تنها ورود باتریهای لیتیومی به هواپیما ممنوع بود. اما بر اساس آخرین گزارش خبرگزاریها قوانین و مقررات وسایل الکترونیکی نسبت به قبل تغییر کرده است.
بر اساس قانون جدید، به علت حوادث رخ داده برای برخی هواپیماها ورود هرگونه وسیله برقی به جز تلفن همراه به داخل کابین و بار هواپیما ممنوع است. اطلاعات چندانی از میزان عملیاتیشدن این قانون جدید در دسترس نیست. برای این که با مشکل مواجه نشوید ضروری است که پیش از پرواز به سایت ایرلاین خود مراجعه و قوانین آن را دررابطهبا حمل بار مطالعه کنید.
قوانین حمل مایعات و ژلها در هواپیما
مایعات با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر از مواد و وسایل ممنوعه در کابین هواپیما هستند. حتی بههمراهداشتن بیش از ۱۰۰ میلیلیتر از مایعاتی مانند آب، نوشیدنی و انواع آبمیوه، انواع شیر، سس و روغن به داخل کابین هواپیما ممنوع است. بردن فلاسک و بطری حاوی نوشیدنی نیز به داخل هواپیما ممنوع است. البته برای کودکان شیرخوار قانونی به نام ۳-۱-۱ وجود دارد که بر اساس آن میتوان برای کودکان، شیرخشک، شیر مادر و دیگر مایعات خوراکی با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر را وارد هواپیما کرد.
برای حمل مایعات، ژل، شامپو و شویندههای مایع مجاز و همچنین لوازم آرایشی مایع و اسپری، عطر و ادکلن با آنها را در فرودگاه در بستهبندیهای خاصی قرار بدهید و به قسمت بار تحویل بدهید. ظروف حاوی این مواد نباید شیشهای باشند و باید طوری باشند که در حین پرواز نشت نکنند.
قوانین حمل مواد غذایی و نوشیدنی در پروازها
در اغلب ایرلاینها حمل مواد غذایی تر و قابل فساد از قبیل میوه، گوشت، لبنیات، سبزی و... ممنوع است و جریمه نقدی دارد. امکان حمل مواد غذایی و سبزیهای منجمد و فریز شده با هواپیما نیز وجود ندارد؛ اما میتوانید خوراکیهای خشکی؛ مانند نان، بیسکویت، لواشک و میوههای خشک، شکلات جامد و... را با خود به داخل کابین هواپیما ببرید.
در بسیاری از ایرلاینها و کشورهایی مانند ترکیه خوراکیهایی مانند چای، قهوه، کاکائو و... از وسایل ممنوعه در پرواز به شمار میروند. ورود نوشیدنیهای الکلی به هواپیما نیز در همه کشورها ممنوع است.
قوانین بردن سیگار در سفرهای هوایی
در بسیاری از خطوط هوایی، حمل سیگار، سیگار برگ، ویپ، تنباکو و قلیان در قسمت بار هواپیما ممنوعیتی ندارد؛ اما این اقلام به داخل از وسایل ممنوعه کابین هواپیما هستند و مصرف آنها در حین پرواز ممنوع است. البته کشورهایی مانند ترکیه سختگیرانهتری دارند و تنها اجازه حمل مقدار محدودی از این مواد را میدهند.
در پروازهای کشورهایی مانند امارات و سنگاپور حتی بههمراهداشتن رایجترین و معمولیترین دخانیات از قبیل ویپ، سیگار، ماریجوانا، تنباکو و قلیان ممنوع است و جریمه نقدی دارد.
قوانین حمل حیوانات خانگی با هواپیما
در اغلب ایرلاینهای داخلی و خارجی ورود حیوان خانگی به دلیل مسائل بهداشتی و احترام به مسافران به داخل کابین هواپیما ممنوع است. اما بسیاری از هواپیماها در صورت رعایت برخی شروط اجازه ورود حیوان خانگی به قسمت بار هواپیما را میدهند. اگر حیوان خانگی دارید بهتر است پیش از خرید بلیط هواپیما خارجی سری به سایت ایرلاین مد نظرتان بزنید و قوانین آن را دررابطهبا پذیرش حیوان خانگی مطالعه کنید. از مهمترین شرایط پذیرش حیوان خانگی در قسمت بار هواپیما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حیوان خانگی باید در یک قفس چرخدار امن با فضای کافی قرار بگیرد.
- حیوان خانگی نباید مبتلا به بیماری مسری یا ویروسی خطرناکی باشد.
- حیواناتی مثل سگ و گربه نباید قلاده یا وسیله دیگری به همراه داشته باشند.
- وزن حیوان و قفس آن نباید بیش از ۵ کیلوگرم باشد.
- حیوانات که زیر ۲ کیلوگرم وزن و زیر ۶ ماه سن دارند پذیرفته نمیشوند.
- اگر چند حیوان خانگی دارید باید آنها را در قفسهای مجزا قرار بدهید.
برای این که بتوانید حیوانی خانگیتان را وارد هواپیما کنید نیاز به ارائه مدارک شناسایی، سلامت و بهداشت حیوان دارید. برای دریافت اطلاعات دقیقتر در این خصوص میتوانید سری به مقاله حمل حیوان خانگی با هواپیما در سفر مارکت بزنید.
شرایط حمل ساز و آلات موسیقی با هواپیما
اگر نوازندگی میکنید و ناچار به حمل ساز در هواپیما هستید باید بدانید که با رعایت برخی قوانین میتوانید ساز خود را وارد هواپیما کنید. اگر ساز شما کمتر از ۱۲۰ سانتیمتر طول دارد میتوانید آن را در جعبه قرار دهید و آن را وارد کابین هواپیما کنید. اما درصورتیکه ابعاد سازتان بزرگتر است باید آن را در کیسههای ایمن با همکاری مسئولین بازرسی بار در فرودگاه بستهبندی کنید و به قسمت بار تحویل بدهید.
دقت کنید که اگر ساز شما وزن بیشتری از میزان وزن تعیین شده ایرلاین داشته باشد باید هزینه اضافه بار پرواز داخلی و خارجی را بپردازید. این هزینه در سفرهای خارجی معمولاً مبالغ بیشتری را شامل میشود.
اگر میخواهید ساز بزرگتان در طول پرواز در کنارتان باشد، میتوانید دو بلیط رزرو کنید و ساز خود را در کنار خود، روی صندلی هواپیما قرار بدهید. البته این کار هزینه زیادی دارد و ممکن است بعضی از ایرلاینها هم چنین اجازهای به شما ندهند؛ بنابراین بهترین راه برای حمل ساز بزرگ، تحویل آن به بار هواپیما است.
حمل چه داروهایی در هواپیما ممنوع است؟
داروها نیز پاسخ سؤال «به چه وسایلی در فرودگاه گیر میدهند» را شامل میشوند. قوانین و مجازات مربوط به حمل دارو در پرواز در کشورها و ایرلاینهای مختلف، متفاوت است. اما بسیاری از داروهای ممنوعه در پرواز مشترک هستند که در ادامه لیستی از آنها ارائه میشود.
قرصهای ممنوع در پرواز
- مرفین
- ترامادول
- متادون
- ریتالین
- دیفنوکسیلات
- دیازپام
- متیل فندیت
- اپیوم
- کدئین
شربتهای ممنوع در پرواز
- دیفن هیدرآمین
- سودافد
- دکسترومتورفان
- هیدروکسی زین
- فنو باربیتال
- دکسترومتورفان پی
آمپولهای ممنوع در پرواز
- مرفین
- پتدین
- نالوکسان
- دیهیدروبلزپریدول
- پنتازوسین
- متادون
- آلفتانیل
- تالامونال
- دیازپام
توجه داشته باشید پمادهای خوابآوری مانند ویکس نیز از وسایل ممنوع در کابین هواپیما و حتی بار هواپیما به شمار میروند. علاوه بر موارد فوق، برخی از کشورها مانند آمریکا، امارات متحده عربی و کشورهای اروپایی قوانین بسیار سختگیرانهای نسبت به حمل دارو در پرواز دارند.
داروهای ممنوعه در فرودگاههای آمریکا
آمریکا یکی از سختگیرترین کشورها در زمینه حمل دارو در فرودگاه است. بر اساس قوانین فرودگاههای آمریکا، اغلب داروها از وسایل ممنوعه در هواپیما به شمار میروند و فقط داروهای زیر را میتوانید وارد فرودگاههای این کشور کنید.
- داروهای معمولی با نسخه پزشک
- محلولهای شستشوی لنز و چشم
- ژلها و پمادهای موضعی
- شیر خشک و مکملهای غذایی مجاز
- داروها حیاتی برای بیماریهای خاص با نسخه پزشک
- محصولات مراقبت از پوست، مو و زیبایی
داروهای ممنوعه در فرودگاه امارات متحده عربی
کشور امارات متحده عربی سختگیرانهترین قوانین را نسبت به ورود دارو به خاک خود دارد و تنها با ارائه مجوز از سوی پزشک میتوانید داروهای مورد نیازتان را در پرواز همراه خود داشته باشید. در سفر به این کشور حتماً هنگام خرید بلیط هواپیما و پیش از پرواز حتماً لیست داروهای ممنوعالورود به این کشور را مطالعه کنید تا دچار مشکل نشوید. برای اطلاع از قوانین حمل دارو در پروازهای امارات به وبسایت سازمان غذا و داروی امارات به آدرس www.mohap.gov مراجعه کنید.
داروهای ممنوعه در فرودگاههای اروپایی
کشورهای اروپایی به مراتب محدودیتهای کمتری نسبت به حمل دارو دارند. در فرودگاههای این کشورها مشکل چندانی برای بههمراهداشتن داروهای معمولی با مقدار کم وجود ندارد. از مهمترین داروهای ممنوعه در فرودگاههای اروپایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دکسترومتورفان و دکسترومتورفان پی
- فنوباربیتال
- دیفنوکسیلات
- نالوکسان
- الفتانیل
- تالامونال
- هیدروکسیزین
- داروهای مسکن از جمله مرفین، کدئین فسفات، متادون، پتیدین، پنتازوسین و ترامادول
- داروهای مربوط به بیماری ADHD و سایر بیماریهای اعصاب و روان از قبیل متیل فندیت و هالوپریدول
- مکملهای ورزشی از قبیل تستسترون، کلن بوترول و تاندرولون
- داروهایی که خاستگاه آنها کشور مقصد است و سایر کشورها تولید آن را نقلید کردهاند.
- داروها و فراوردههای مبتنی بر مشتقات گیاهی و حیوانی گونههای خاص زیستمحیطی.
آیا بردن الکل در هواپیما مجاز است؟
بههمراهداشتن کمترین مقدار الکل صنعتی، طبی یا نوشیدنی چه در بار و چه داخل کابین هواپیما در تمام پروازهای داخلی و خارجی ممنوع است. علت جلوگیری از ورود الکل صنعتی و طبی به داخل هواپیما قابلیت بالای اشتعال آن است. علت منع مصرف نوشیدنی الکی در هواپیما نیز حفظ امنیت مسافران و ملاحظات پزشکی است. بر اساس جدیدترین مطالعات پزشکی، مصرف نوشیدنی الکلی حین پرواز و در ارتفاعات بالا منجر به کاهش شدید سطح اکسیژن خون، لختهشدن خون و بروز سکته قلبی و مغزی و تشدید اختلالات تنفسی میشود.
حمل چه وسایل و موادی به مجوز نیاز دارد؟
برای این که بتوانید داروهای ممنوعه در هواپیما را با خود به داخل کابین ببرید باید نسخه و مجوزی از سوی پزشک خود به فرودگاه ارائه کنید. اگر سفرتان خارجیست مجوزتان باید به زبان انگلیسی باشد. در صورت ارائه مجوز و تأیید ایرلاین میتوانید دارو را با خودتان به داخل کابین ببرید.
اگر لازم است سلاحهای گرم ورزشی مانند تپانچه و اسلحههای کمری یا کپسولهای غواصی را در سفر هواپیماییتان همراه خود ببرید باید مجوزی برای حمل این وسایل به فرودگاه مجوز ارائه کنید. در صورت موافقت ایرلاین این وسایل به طور ایمن و سری بستهبندی میشوند و در قسمت بار هواپیما قرار میگیرند.
چرا برخی از وسایل در پروازها ممنوع هستند؟
همانطور که گفته شد انواع سلاحهای سرد و گرم، خوراکیهای قابل فساد، مایع سفیدکننده و سرکه، اسید و مواد خورنده، مواد عفونی و مواد رادیواکتیو از وسایل ممنوعه در پرواز به شمار میروند. علت منع ورود این مواد و وسایل، جلوگیری از بهخطرافتادن سلامت و امنیت مسافران، حفاظت از بدنه هواپیما، حفاظت از داراییهای هر کشور و احترام به قوانین آن و حفاظت از محیطزیست است.
علت ممانعت از ورود لوازم الکتریکی و مغناطیسی جلوگیری از اختلال در پرواز و بروز انفجار است. از ورود الکل و مواد مخدر به هواپیما نیز به علت حفظ جان مسافران بهطورجدی جلوگیری میشود. همانطور که میبینید تمام این ممنوعیتها برای جلوگیری از آسیب به افراد، خدمه، کشورها و شرکتهای هواپیماییست.
نکاتی برای چمدان بستن و عبور سریع از گیتهای بازرسی
در سفرهای هواپیمایی ارائه مدارک لازم در پرواز داخلی و خارجی و بازرسی بار معمولاً وقت زیادی از مسافران میگیرد؛ اما اگر چمدانتان را به طور بهینه ببندید زمان کمی را برای عبور از گیتهای بازرسی صرف خواهید کرد. کافیست به نکات زیر توجه کنید:
- وبسایت ایرلاین و فرودگاه خود را چک کنید و وسایل ممنوعهای که در این وبسایتها به آن اشاره شده است را در چمدان خود قرار ندهید.
- پیش از بستن چمدان لیستی از وسایلی که میخواهید داخل آن قرار بدهید تهیه کنید تا چیزی را فراموش نکنید و چند مرتبه مجبور به چیدن و بستن چمدان نشوید.
- لپتاپ، تبلت و تلفن همراه را داخل چمدان قرار ندهید؛ زیرا این کار باعث معطلی شما حین اسکنکردن وسایل میشود.
- چمدانتان باید اندازه مناسبی داشته باشد و وسایلتان را باید طوری داخل آن قرار بدهید که بازرسی آنها وقت زیادی از شما و مأمور فرودگاه نگیرد.
- از قرار دادان شوینده و شامپو و وسایلی که در هتلها و اقامتگاهها وجود دارند یا میتوانید در مقصد آنها را تهیه کنید خودداری کنید.
- چند نظمدهنده و تقسیمکننده فضا تهیه کنید و با کمک آنها وسایلتان را به ترتیبی داخل چمدان بچینید که به راحتی بتوان آنها را خارج کرد و باز سر جای خود قرار دارد.
احترام به قانون به معنی احترام به حق خود و دیگران است. اگر موارد گفته شده را رعایت کنید زمان زیادی را در فرودگاه از دست نخواهید دارد و سفر آرامتری را تجربه خواهید کرد.
سؤالات متداول
به چه وسایلی در فرودگاه گیر میدهند؟
انواع سلاح، دارو، مواد مخدر و الکل، مایعات و مواد شیمیایی خطرناک، اشیا نوکتیز، وسایل بسیار گران قیمت و وسایل ورزشی تهدید آمیز از مهمترین وسایلی هستند که در فرودگاه ضبط یا به طور ایمن بستهبندی میشوند.
وسایل ممنوعه در کابین هواپیما چیست؟
از مهمترین وسایل ممنوعه در کابین هواپیما میتوان به سلاح، اشیا نوکتیز، الکل، سازهای بزرگ، مایعات، خوراکیهای فسادپذیر و وسایل ورزشی تهدیدآمیز اشاره کرد.
گیت فرودگاه به چه چیزهایی حساس است؟
گیت فرودگاه به لوازم الکترونیکی، فلزات، مواد منفجره، مواد آتشزا، مواد رادیواکتیو و مواد شیمیایی خطرناک و مواد مخدر حساس است.
اقلام ممنوعه در پرواز خارجی چیست؟
انواع بمب، مواد منفجره و سلاح، بسیاری از داروها، مواد شیمیایی و مواد رادیواکتیو، مواد مغناطیسی و مواد سمی و عفونی وسایل ممنوعه در پرواز خارجی را شامل میشوند.
آیا حمل مواد غذایی در فرودگاه مجاز است؟
تنها حمل مواد غذایی خشک، بدون بو و فسادناپذیری مانند میوههای خشک، بیسکوییت، نان، شکلات و... مجاز است.
آیا بردن شیشه شیر برای نوزاد در هواپیما مجاز است؟
بله طبق قانون ۳-۱-۱ بردن شیرخشک یا شیر مادر با حجم بیش از ۱۰۰ میلیلیتر برای نوزاد در فرودگاه مجاز است.
آیا میتوانیم حیوان خانگی را به داخل کابین هواپیما ببریم؟
خیر، حیوانات خانگی تنها درصورتیکه داخل قفسهای امن قرار داشته باشند مجاز به ورود به قسمت بار هواپیما هستند