مجارستان (Hungary) کشوری در اروپای مرکزی است. مجارستان با جمعیتی ۱۰ میلیون نفری و مساحتی ۹۳ هزار کیلومتر مربعی، در همسایگی اوکراین، اتریش، صربستان و رومانی قرار دارد.
زبان، دین و واحد پولی مجارستان
زبان رسمی کشور مجارستان، مجاری است و بیش از نیمی از جمعیت مجارستان را مذاهب گوناگون مسیحی تشکیل میدهند. واحد پولی مجارستان، فورینت نام دارد.
تاریخچه مجارستان
مجارستان از دیرباز محل زندگی اقوام گوناگون روپایی مانند سلتها، ژرمانها و اسلاوها بوده است. اما شکل گیری مجارستان به عنوان یک کشور به سده نهم میلادی بازمیگردد. استفان اول کسی بود که در سال ۱۰۰۰ میلادی، مجارستان را به عنوان یک پادشاهی مسیحی معرفی کرد. از سده ۱۲ تا ۱۵ میلادی، مجارستان تبدیل به یک قدرت اروپایی شد. اما در طول ۱۵۴۱ تا ۱۶۹۹ توسط امپراتوری عثمانی اشغال شد. ولی در سده هجدهم دوباره توانست استقلال خود را به دست آورد و با اتریش متحد شد و امپراتوری اتریش-مجارستان پایهگذاری شد. پس از جنگ جهانی اول، این اتحاد فروپاشید و مجارستان به عنوان یک کشور مستقل در جنگ جهانی دوم به متحدین پیوست. پس از جنگ، مجارستان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود. ولی در سال ۱۹۸۹ مجارستان به صورت یک جمهوری پارلمانی دموکراتیک درآمد.
شهرها و جاهای دیدنی مجارستان
بوداپست پایتخت کشور مجارستان است و شهرهای دبرکن و سگد دیگر شهرهای مهم مجارستان هستند.
مجارستان دارای برخی از زیباترین و مهمترین جاذبه های طبیعی گردشگری اروپا است. بزرگترین غارهای آب گرم جهان، دومین دریاچه بزرگ آب گرم جهان و بزرگترین دشت چمن طبیعی اروپا از جمله این جاذبههای طبیعی است. از دیگر جاهای دیدنی مجارستان به ساختمان های شکوهمند و کلیساهای زیبای این کشور اشاره کرد. مکان هایی مانند قلعه بودا، قلعه ماهیگیر، میدان قهرمانان، کلیسای جامع سنت استفان و کلیسای ماتیاس از این جمله هستند.
زمان مناسب برای سفر به مجارستان
مجارستان به مانند خیلی از کشورهای اروپایی، زمستانهای نسبتا سرد و برفی دارد. از طرفی تابستانهای گرمش با حضور بیشترین گردشگران همراه است. به همین دلیل، سفر به مجارستان در بهار و پاییز، هم مقرون به صرفه است، هم دلچسب و به یادماندنی.
غذاهای مجارستان
مجارستان دارای مجموعه غذاهای ویژهای است که طعم و سبک ویژه این کشور را دارند. برخی از مشهورترین آنها، آبگوشت فوزلیک، کیک شوملوئی گالوشکا، آبگوشت پاپریکاش، شیرینی دوبوش تورتا و سوپ ماهیگیر است.