زیباترین دریاچه های ایران
[ پنهان کردن ]
■ دریاچه های ایران
■ دریاچه ارومیه
■ دریاچه مهارلو
■ دریاچه گهر
■ دریاچه رویایی چورت
■ دریاچه مارمیشو ارومیه
■ دریاچه اوان در قزوین
■ دریاچه شورمست مازندران
■ دریاچه مازندران
■ دریاچه کوه گل سی سخت یاسوج
■ دریاچه ولشت مازندران
■ دریاچه زریوار استان کردستان
■ دریاچه حوض سلطان در قم
■ دریاچه پریشان استان فارس
ایران پر از دریاچههایی خوش رنگ و نقش است که مانند بهشت طبیعتگردها میماند. جاهایی که شاید تا به حال نامشان را هم نشنیده باشید، ولی از دیدنشان مدهوش شوید. اگر دوست دارید تا با دریاچه های زیبای ایران آشنا شوید، ما در این مقاله به معرفی محبوبترین آنها خواهیم پرداخت. لذا پیشنهاد میکنیم که با سفرمارکت همراه شوید و پس از انتخاب مقصد مورد نظر رزرو بلیط هواپیما خود را نیز به ما بسپارید.■ دریاچه ارومیه
■ دریاچه مهارلو
■ دریاچه گهر
■ دریاچه رویایی چورت
■ دریاچه مارمیشو ارومیه
■ دریاچه اوان در قزوین
■ دریاچه شورمست مازندران
■ دریاچه مازندران
■ دریاچه کوه گل سی سخت یاسوج
■ دریاچه ولشت مازندران
■ دریاچه زریوار استان کردستان
■ دریاچه حوض سلطان در قم
■ دریاچه پریشان استان فارس
دریاچه های ایران
شما با کدام یک از دریاچههای ایران بیشتر آشنا هستید؟ کدامها تا به حال دیدهاید؟ حتما میدانید که کشور ما دریاچههای زیادی دارد که هرکدام با زیباییشان حال و هوای گردشگران را عوض میکنند. در این میان بعضی از دریاچهها مثل گهر، ارومیه، آوان، مارمیشو و زریوار از شهرت بیشتری برخوردارند. ولی این دلیل نمیشود که به دیگر دریاچههای زیبای ایران نپرداخت. اگر کمی حس ماجراجویی داشته باشید، حتما تمایل دارید تا دیگر دریاچهها را هم بشناسید؛ پس در ادامه همراه ما باشید.
دریاچه ارومیه
دریاچه ارومیه در ۲۰ کیلومتری شرق شهر ارومیه دریاچه قرار گرفته و یکی از مهمترین دیدنی های آذربایجان غربی محسوب میشود. این دریاچه زیبا از ۶۰ رود مانند زرینه رود، شهرچای، نازلو، سیمینه رود، تلخه رود و زولا تغذیه میشود و آبی شور دارد. همچنین بارشهای زمستانی و چشمههای کف دریاچه تاثیر بسزایی در تامین آب آن دارند. شاید جالب باشد که بدانید در بعضی اوقات دریاچه ارومیه به رنگ قرمز و نارنجی در میآید که دلیل آن هم فعالیت موجودات میکروسکوپی است. همین موضوع به یکی از جاذبههای دریاچه تبدیل شده و هرساله توریستهای زیادی را جذب خود میکند. آنچه که این دریاچه را با اهمیت کرده وجود تنوع زیستی گیاهی و جانوری است. همچنین اکولوژی این منطقه بسیار منحصر به فرد است. به همین دلیل دریاچه ارومیه در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد و سپس در سال ۱۳۵۵ از طرف یونسکو به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره و پارک ملی شناخته شد. بد نیست بدانید که این دریاچه بیش از ۱۰۰ جزیره دارد که در بعضی از آنها پرندههای مهاجر، انواع اردک و غاز زندگی میکنند. همچنین بعضی دیگر از جزیرهها چندان قابل دسترس نیستند، اما اکو سیستمی بسیار غنی و بکر دارند.
با اینکه دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین دریاچههای آب شور دنیا است، ولی از اواسط دهه ۸۰ دچار خشکسالی شده و از وسعت آن کم شد. به طوری که در سال ۱۳۹۴ حدود ۸۸ درصد از مساحت دریاچه کاهش یافت. ساخت وسازهای غیراصولی، افزایش تقاضای آب کشاورزان و تبخیر از دیگر عواملی بود که به مرور زمان باعث کاهش مساحت دریاچه ارومیه شد. امروزه عمق این دریاچه حدود ۱۶ متر برآورد شده که نسبت به قبل کاهش یافته است. ناگفته نماند که گل و لای این دریاچه خواصی عالی برای بیماریهای پوستی، تنفسی و رماتیسم دارند. به همین دلیل در فصل بهار گردشگران زیادی برای استفاده از آن راهی ارومیه میشوند.

دریاچه مهارلو
یکی دیگر از زیباترین دریاچه های ایران مهارلو نام دارد. دریاچه مهارلو استان فارس از آن دسته دیدنی های جذاب شیراز است که نباید از دستش داد. دلیل آن هم روشن است! رنگ قرمز دریاچه باعث شهرت آن شده و حالا یکی از محبوبترین جاهای دیدنی این استان است. دریاچه مهارلو در ۵۷ کیلومتری جاده شیراز به فسا قرار دارد و در کنار آن روستایی به همین اسم واقع شده است. قدمت این روستا به دوران صفویه برمیگردد و در نوع خود یکی از دیدنیترینهای منطقه است. دریاچه مهارلو شیراز معمولا از بارشهای باران و رودخانههای اطراف تامین میشود. ولی امروزه به دلیل خشکسالیهای پی در پی از طراوات آن کم شده است. عمق این دریاچه آب شور از نیم متر الی سه متر برآورد شده و امکان شنا کردن را برای گردشگران فراهم کرده است. درباره قرمزی دریاچه مهارلو میتوان گفت که دلیل آن رشد و تکثیر نوعی جلبک قرمز رنگ است. به همین دلیل هیچ موجود دیگری امکان زنده ماندن در آن را ندارد. خوب است بدانید که دریاچه مهارلو شیراز محل زندگی پرندگانی زیادی مانند اردک، لک لک، فلامینگو، پلیکان و غیره است. همچنین میتوان انواع لاک پشت، سوسمار و مار را در آنجا مشاهده کرد.
امروزه گردشگران فصل زمستان و بهار را برای سفر به دریاچه مهارلو انتخاب میکنند، چرا که در آن موقع بارشها افزایش یافته و به آب آن افزوده شده است. اکنون اگر این سوال برایتان پیش آمده که چگونه به دریاچه مهارلو برویم؟ در پاسخ باید بگوییم که سخت نیست. پس از وارد شدن به جاده شیراز و فسا ۲۰ کیلومتر راه طی کرده و به دریاچه میرسید. در نهایت اگر به مسیر ادامه دهید، پس از گذراندن ۵۷ کیلومتر به روستای مهارلو میرسید.
دریاچه گهر
دریاچه گهر درود یکی دیگر از زیباترین دریاچه های ایران است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. این دریاچه زیبا به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران شناخته میشود و بسیار بکر و زلال است. دریاچه گهر که در نزدیکی اشترانکوه و زاگرس واقع شده است، طبیعت بسیار زیبایی دارد. وجود درختان بلند، جنگل انبوه، انواع گل و بوته و چشماندازهای رویایی آنجا را به یکی از جذابترین مناطق ایران تبدیل کرده است. دریاچه گهر شامل دو بخش گهر کوچک و بزرگ است که به جذابیت آن افزوده است. همچنین در فصل زمستان شاهد یخزدگی آن هستیم که منظرهای بسیار تماشایی خلق کرده است. عمق این دریاچه بیش از ۲۸ متر تخمین زده شده و به همین دلیل شنا کردن در آن ممنوع است. دریاچه گهر زیستگاه ماهیهای قزل آلا است، به همین دلیل میتوان ماهیگیری را یکی از اصلیترین تفریحات این منطقه دانست. قایقسواری، کوهنوردی و عکاسی از دیگر کارهایی است که گردشگران در آنجا انجام میدهند. ولی یکی از رویاییترین فعالیتهای این ناحیه کمپ زدن است. هرساله مخصوصا در فصل بهار کوهنوردان زیادی راهی دریاچه گهر میشوند و در آنجا کمپ میزنند. تصور کنید که شب در کنار دریاچه چادر بزنید و در کنار آتش بنشینید و ستارهها را تماشا کنید. همچنین بیدار شدن با صدای پرندهها و طراوت صبحگاهی چیزی است که نمیتوان از آن گذشت. لازم به یادآوری است که در حوالی دریاچه گهر درختان زیادی مانند انجیر، چنار، سیب، کنار و غیره وجود دارد.
همچنین میتوانید به دیدن لالههای واژگون، گلهای شقایق و لالههای وحشی بروید و در کنارشان عکس یادگاری بگیرید. به خاطر بسپارید که بهترین زمان سفر به دریاچه گهر اردیبهشت است، چرا که با آب و هوای عالی خود هوش از سرتان میبرد. اگر قصد سفر به دریاچه گهر دارید، توصیه میکنیم که لوازم ضرروی مثل کمکهای اولیه، نقشه، دافع حشرات، چراغ قوه و مواد غذایی کافی به همراه داشته باشید. مسیر دسترسی این دریاچه هم چندان سخت نیست. تنها کافیست خود را به شهر دورود برسانید و پس از ۳۵ کیلومتر رانندگی به مسیر پیادهروی دریاچه میرسید.

دریاچه رویایی چورت
از دیگر زیباترین دریاچه های ایران میتوان دریاچه چورت را نام برد که مناظری خارقالعاده دارد. این دریاچه در ۷۱ کیلومتری ساری قرار گرفته است و حدود ۳۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد. این دریاچه که به دریاچه چورت کیاسر هم مشهور است، فاصله کمی هم با این شهرستان دارد. دریاچه چورت را میتوان یکی از زیباترینها دانست، چرا که در اغلب اوقات میتوان درختان کف دریاچه را هم دید. تنها این درختان در بیشتر سال تا حدودی ازآب بیرون میآیند و منظرهای باشکوه خلق کردهاند. از جمله فعالیتهایی که در این دریاچه انجام میشود، میتوان به قایقسواری اشاره کرد. همچنین در تمام فصل سال طبیعتگردهای زیادی برای تفریح و کمپ زدن به چورت سفر میکنند. جنگل حاشیه این دریاچه نیز در نوع خود تماشایی و رویایی است. این جنگل انواع درختان را در خود جای داده که همیشه سایهای خنک دارند. کمی که از چورت فاصله بگیرید، به روستایی به همین نام میرسید. این روستا که در میان جنگل قرار دارد، جایی مناسب اقامت است.
در آنجا میتوانید خانه مسافر کرایه کرده و از میان مردم محلی اسکان کنید. البته که کمپ زدن در کنار دریاچه چیز دیگری است. طبیعتگردهای زیادی با استراحت در انجا به ماهیگیری میپردازند و خود را به یک ماهی کباب لذیذ مهمان میکنند. از جمله دیدنی های حوالی دریاچه چورت میتوان چشمه پلهای باداب سورت اشاره کرد که رنگهای بینظیر و نمای جالبی دارد. همچنین در نزدیکی دریاچه چورت میتوانید به دیدن سد سلیمان تنگه و الندان بروید. این دو جاذبه در بخش سالار دره قرار دارند و جایی فوقالعاده برای عکاسی کردن محسوب میشوند. فراموش نکنید که بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به دریاچه چورت است و میتوان زیباییهایی وصفناشدنی را در آنجا دید.
دریاچه مارمیشو ارومیه
اگر بخواهیم لیستی از زیباترین دریاچه های ایران تهیه کنیم، جای دریاچه مارمیشو خالی است. این دریاچه باشکوه یکی از اصلیترین دیدنی هایی ارومیه است که غافلگیرتان میکند. دریاچه مارمیشو در۴۵ کیلومتری شهر ارومیه قرار گرفته و مسافت کمی با مرز ترکیه دارد. این دریاچه نیلی رنگ با روستاهای هلانی، پسان و بانی همسایه است و آب شرب آنجا را تامین میکند. همچنین آب رودخانه مارمیشو از رودخانه نازلو چای و کوههای اطراف سرچشمه میگیرد که به تمیزی آن افزوده است. البته فراموش نکنید که دریاچه مارمیشو حدود ۵۰ الی ۶۰ متر عمق دارد و شنا کردن در آن را اصلا توصیه نمیکنیم. اما آنچه که به محبوبیت آن افزوده کوههای سر به فلک کشیده، آسمان پاک، هوای تازه و چشماندازهای بکر است. در آنجا میتوانید با خیال راحت به پیک نیک بروید و در زیر سایه درختان استراحت کنید. پوشش گیاهی آنجا شامل بلوط، گون، صنوبر، لاله کوهی و درخت بید است که از تنوع خوبی برخوردار است. همچنین سایه خنک آنجا حسابی حال و هوایتان را عوض میکند. بد نیست بدانید که پرندگان مهاجر زیادی در آنجا زندگی میکنند که شکارشان ممنوع است، ولی عکاسی از آنها خطری ندارد. لازم است بدانید که که اکثر گردشگران که به مارمیشو سفر میکنند ابزاری مثل تجهیزات ماهیگیری و قایق بادی به همراه میبرند.
لذا خوب است تا شما هم تجربه ماهیگیری را در آنجا رقم بزنید. اگر بخت با شما یار شد و روزی به این منطقه سفر کردید، حتما طعم عسل محلی آنجا را بچشید. همچنین در بعضی مواقع میتوان عشایر را در آنجا دید که به فروش خوراکیهای محلی مثل پنیر، کلوچه و دوغ میپردازند. اگر دوست دارید تا درباره بهترین زمان سفر به مارمیشو بدانید، بهار و تابستان را به شما پیشنهاد میکنیم. همواره به آسانی میتوانید با رزرو بلیط هواپیما راهی ارومیه شوید و به وسیله تورهای گردشگری و یا اتوبوسهای شهری خود را به دریاچه مارمیشو برسانید.

دریاچه اوان در قزوین
مگر میشود در مورد زیباترین دریاچه های ایران حرف زد و اسمی از اوان به میان نیاید؟ این دریاچه خوش منظره در استان قزوین قرار گرفته و همچون نگینی جادویی میدرخشد. اوان به معنای وان پر از آب است که بیربط به پرآبی آن نیست. دریاچه اوان به عنوان یکی از تالابهای تحت حفاظت سازمان محیط زیست است و در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیده است. این دریاچه که در حوالی قلعه الموت قرار گرفته، یکی از مهمترین دیدنی های قزوین شناخته میشود. اوان در همسایگی روستاهای اوان، ورین، زواردشت و زرآباد قرار دارد و آب شرب آنجا را تامین میکند. این دریاچه آب خود را از باران و چشمههای کف دریاچه دریافت میکند که بسیار شفاف و زلال است. در اطراف اوان میتوان انواع گیاهان و درختان را دید که تنوع بسیاری دارند. بید، چنار، آلبالو، سنجد، فندق، گون و کنگر از جمله پوشش گیاهی نزدیک اوان است که منظره رویایی به آنجا بخشیده است. همچنین میتوان در آن حوالی حیوانات متعددی مثل روباه، گرگ، شغال، عقاب، جغد، دارکوب، قورباغه و خرچنگ دید.
البته وجود ماهیان متنوع نیز باعث شده تا این دریاچه جایی عالی برای ماهیگیری و تجدید قوا باشد. از جمله تفریحاتی که می توان در دریاچه اوان الموت قزوین انجام داد میتوان به قایقرانی، کوهنوردی، ماهیگیری، پرندهنگری، عکاسی و غیره اشاره کرد. همچنین همواره طبیعتگردهای زیادی به این ناحیه سفر میکنند و چند روزی را در آن حوالی میگذرانند. بهترین زمان سفر به اوان را میتوان فصل بهار دانست؛ چرا که زیبایی آن دوچندان میشود. همچنین میتوانید پس از گشت و گذارتان به دیدن قلعه الموت بروید و از شکوه آن لذت ببرید. ناگفته نماند که اقامتگاههای بومگردی الموت جای خوبی برای اقامت مسافران به شمار میآیند و اسکان در آنجا را به شما پیشنهاد میکنیم. البته فراموش نکنید که این منطقه برای چادر زدن و شب ماندن هم انتخاب خوب و امنی است.
دریاچه شورمست مازندران
از دیگر زیباترین دریاچه های ایران میتوان به دریاچه شورمست اشاره کرد. دریاچهای که همچون نگین مازندران میدرخشد و با جذابیتش هوش از سر هر گردشگری میبرد. این دریاچه به دلیل قرار گرفتن در دل کوه و کوهستان آب و هوایی سرد دارد. به همین دلیل فصل بهار و تابستان را میتوان بهترین زمان سفر به دریاچه شورمست دانست. در تمام این حوالی تا چشم کار میکند جنگل میبینید و سرسبزی فراوان. جنگل توسکا وِیژگی اصلی این ناحیه است که با درختان کهنسال خود منظرهای دلپذیر خلق کرده است. همچنین آسمانی آبی با تکههای ابر زیبایی خاصی به این منظره بخشیده است. از جمله فعالیتهایی که گردشگران در دریاچه شورمست انجام میدهند میتوان به ماهیگیری و قایقسواری اشاره کرد. لذا همواره توصیه میکنیم که در سفر به این منطقه حداقل یک بار خود را به یک ماهی کباب لذیذ مهمان کنید. همچنین این امکان وجود دارد تا در نزدیکی دریاچه کمپ بزنید و از بودن در این ناحیه خوش آب و هوا لذت ببرید. تاب سواری، اسبسواری، دوچرخهسواری و اسکی روی آب از دیگر تفریحاتی است که در دریاچه شورمست انجام میشود. به همین دلیل پبشنهاد میکنیم که با تجهیزات مجهز به آنجا سفر کنید. خوب است بدانید که دریاچه شورمست حدود ۷متر عمق دارد، پس برای شنا کردن در آن احتیاط کنید.
لازم به یادآوری است که امکانات قابل قبولی برای گردشگران در نزدیکی دریاچه شورمست قرار گرفته است. رستوران، سوپر مارکت، سرویس بهداشتی و پارکینگ از جمله اصلیترین خدماتی است که در انجا وجود دارد و مورد استفاده افراد قرار میگیرد. در ادامه گشت و گذارتان اگر وارد جاده فیروزکوه شوید به پل ورسک میرسید که یکی از زیباترین پلهای ایران است. همچنین میتوانید در کنار آن به تماشای کوههای بلند بنشینید و از طبیعت زیبا لذت ببرید.

دریاچه مازندران
رسیدیم به بزرگترین دریاچه جهان یعنی دریای خزر یا دریاچه مازندران. این دریاچه وسیع یکی از زیباترین دریاچه های ایران است که با ایران، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان همسایه است. دریای خزر هیچ گونه ارتباطی با آبهای آزاد ندارد و تنها به وسیله کانال بخشی از آن به دریای سیاه راه پیدا میکند. عمیقترین بخش این دریاچه وسیع حدود ۹۸۰ متر عمق دارد، همچنین ۷۴۰ کیلومتر ساحل در ایران دارد. سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار تن ماهی از آبهای خزر صید میشود که نقش مهمی در اقتصاد این منطقه دارد. ناگفته نماند که این دریاچه بر اقلیم خشک ایران هم اثر گذاشته و أب و هوای شمال کشور را دستخوش تغییر میکند. بد نیست بدانید که در طول تاریخ از دریای خزر به عناوین مختلف یاد شده است. اسامی مثل کاسپین، دریای گیلان، طبرستان از جمله نامهای قدیمی آن است. دریاچه مازندران بیش از ۴۰۰۰ گونه آبزی در خود جای داد که آن را به جایی مناسب ماهیگیری تبدیل کرده است. به همین دلیل در بیشتر ایام سال شاهد حضور ماهیگیران در دریاچه خزر هستیم. البته لازم به یادآوری است که این دریاچه ذخایر نفت و گاز زیادی را هم در خود جای داده که باعث شده تا به اهمیت دریای خزر افزوده شود. در این میان جمهوری آذربایجان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. لذا استخراجهای متعدد باعث آلودگی خزر شده که در حال تغییر اکوسیستم این منطقه است.
این دریاچه و مناطق اطراف آن را میتوان یکی توریستیترین جاهای ایران دانست. چرا که با داشتن جنگلهای بکر، کوههای بلند و چشماندازهای زیبا حال و هوای مسافران را عوض میکند. شهرهای شمالی ایران اکثر نزدیک به دریای خزر واقع شدهاند. به همین دلیل شنا و تفریحات آبی حسابی در این ناحیه پرطرفدار است. البته کوهنوردان زیادی هم برای تفریح و طبیعتگردی راهی این منطقه میشوند.
دریاچه کوه گل سی سخت یاسوج
کوه گل یکی از اصلیترین دیدنی های سی سخت است که از آن به عنوان یکی از زیباترین دریاچه های ایران یاد میشود. البته باید این را هم بگوییم که در این منطقه دریاچههای متعددی وجود دارد، ولی دریاچه کوه گل زیباترین آنهاست. این دریاچه حدود ۱۵ متر عمق دارد و با طبیعت زیبای خود جای بکر برای استراحت و تجدید قوا است. آب این دریاچه کوه گل از چشمههای اطراف تامین میشود. به همین دلیل طراوت و تازگی را میتوان در اطراف دریاچه حس کرد. آب و هوای دلپذیر در این منطقه باعث شده تا گردشگران زیادی برای تفریح و کمپ زدن به دریاچه کوه گل سفر کنند. لذا اگر به فکر جایی خوش منظره برای تجدید قوا هستید، این جاذبه مهم سی سخت را به شما توصیه میکنیم. آنجا پوشش گیاهی مختلفی میتوان پوشش گیاهی مختلفی همچون بابونه، ریواس، پونه کوهی، جاشیر، قارچ کوهی و نعنا دید. همچنین گلهای دلربای این ناحیه چشمانداز خاصی به آن بخشیدهاند. در اطرف دریاچه کوه گل جانوران گوناگونی مانند مرغابی، اردک، درنا، لک لک، خرس و حواصیل زندگی میکند. اما اگر دوست دارید درباره جاذبههای آنجا بدانید، دشت لالههای واژگون یکی از آنها است.
این دشت خوش رنگ و بو منظرهای رویایی دارد و نباید آن را قلم انداخت. لالههای آنجا با آن رنگ و لعاب جذابشان جلوهای خاص به دشتهای هموار بخشیدهاند. آبشار تنگه نمک، و چشمه سردو از دیگر دیدنی های سی سخت در حوالی کوه گل است که بازدید از آنها به هر طبیعتدوستی پیشنهاد میشود.
دریاچه ولشت مازندران
ولشت یکی از معروفترین دریاچههای آب شیرین ایران و از جمله زیباترین دریاچه های ایران است. این دریاچه محیط زیست سالمی برای زندگی پرندههای مهاجر و آبزیان است. به همین دلیل همواره میتوان در آنجا به پرندهنگری مشغول شد. همچنین ماهیگیری نیز از جمله فعالیتهایی است که توسط گردشگران در دریاچه ولشت انجام میشود و حسابی آنها را سر ذوق میآورد. اگر به شنا کردن، دوچرخهسواری و پیادهروی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم که این دریاچه را در برنامه سفرهای خود قرار دهید. دریاچه ولشت جایی عالی برای گذراندن روزهای بهاری و تابستانی است. لذا اگر تحمل سرمای طاقتفرسا ندارید، در فصل زمستان راهی آنجا نشوید. در این منطقه امکاناتی نیز برای گردشگران در نظر گرفته شده است. در آنجا میتوان انواع رستوران، سوئیت اقامتی، نمازخانه، زمین والیبال و سوپرمارکت پیدا کرد که به گردشگران سرویسدهی میکنند.
برای اقامت در این ناحیه توصیه میکنیم که برای اسکان به شهرستان کلاردشت بروید و در خانه مسافرهای آنجا اقامت کنید. برای رفتن به دریاچه ولشت در ابتدا باید خود را به جاده چالوس برسانید و قبل از رسیدن به مرز آباد وارد جاده فرعی شوید. در این جاده زیباییهای بیشماری مانند درختان کاج وجود دارد و در نهایت به روستای سنار میرسید. بعد از این روستا لازم است تا از مسیر خاکی عبور کرده و بعد از پنج کیلومتر به دریاچه ولشت میرسید.
دریاچه زریوار استان کردستان
دریاچه زریوار شهر مریوان از آن دسته زیباترین دریاچه های ایران است که نمیتوان نادیدهاش گرفت. این دریاچه آب شیرین یکی از مهمترین تالابهای حیات وحش ایران شمرده میشود که شهرتی جهانی دارد. همچنین دریاچه زریوار در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسیده است و یکی از محبوبترین دیدنی های مریوار به شمار میآید. این دریاچه که با کوههای بزرگ احاطه شده است، چشماندازی زیبایی به جنگلهای بلوط دارد. دورتادور آن تا چشم کار میکند کوههای بلند و درختان انبوهی دیده میشود که به خنکای هوا افزودهاند. همچنین آسمان این منطقه به شدت پاک و آبی است و از تماشایش سیر نمیشوید. عمق دریاچه زریوار حدود ۲ الی ۵ متر براورد شده است و جان میدهد برای تفریحات آبی. در این دریاچه میتوان با خیال راحت قایق کرایه کرده و تفریح کرد. از دیگر مشخصههای دریاچه زریوار در مریوان میتوان به آب شیرین آن اشاره کرد که شرایط ماهیگیری را مهیا کرده است. به همین دلیل در رستورانهای حوالی این دریاچه همواره میتوان لذیذترین ماهی کبابها را نوش جان کرد. یکی دیگر از شگفتیهای دریاچه زریوار جزیرههای نه چندان بزرگ آن است که به محلی برای سکونت پرندههای مهاجر تبدیل شده است. وجود جانوران متعدد در این ناحیه باعث شده تا دریاچه زریوار جایی مناسب عکاسی و پرندهنگری است. لک لک، پرستوی دریایی، حواصیل، اردیک و چنگر از جمله پرندههایی است که در جوار تالاب سکونت میکنند.
همچنین همواره در آنجا طبیعتدوستانی را میبینید که به جمع آوری زباله و غذادادن به پرندهها مشغولاند. ناگفته نماند که حیوانات دیگری هم مانند روباه، خوک وحشی، گراز و خرس قهوهای در این محدوده زندگی میکنند. لذا کمپ زدن در کنار تالاب زریوار را توصیه نمیکنیم. خوب است بدانید که آب این دریاچه از چشمههای کف آن تامین میشود، به همین دلیل زلال و تمیز است. پاکی آب دریاچه باعث شده تا جامعه محلی و روستاییان نیز از آن برای تامین احتیاجات خود استفاده کنند. به همین دلیل زریوار نقش مهمی در سرپا نگه داشته صنعت کشاورزی در استان کردستان دارد. برای رفتن به دریاچه تنها کافیست خود را به شهر مریوان برسانید و بعد از سه کیلومتر رانندگی کردن به مقصد برسید.

دریاچه حوض سلطان در قم
اگر دوست دارید تا از یکی از زیباترین دریاچه های ایران در حوالی تهران دیدن کنید، دریاچه حوض سلطان را به شما پیشنهاد میکنیم. این دریاچه زیبا که به دریاچه ساوه و یا شاهی نیز مشهور است، وسعتی متغیر دارد. به طوری که در فصول بارندگی وسعت آن افزایش مییابد و در تابستانها کاهش مییابد. همچنین رودهای شور مختلفی به آن سرریز میشوند که سبب شورتر شدن دریاچه حوض سلطان شدهاند. این دریاچه نمک فراوان دارد، به همین دلیل خیلی از افراد از آن به عنوان دریاچه نمک یاد میکنند. البته ناگفته نماند که دریاچه حوض سلطان با دریاچه نمک در جنوب شرقی قم تفاوات دارد و نباید آنها را با هم اشتباه بگیرید. یکی از مهمترین تفریحاتی که در دریاچه حوض سلطان انجام میشود، دوچرخهسواری و آفرود است. به همین دلیل گروههای زیادی برای خوشگذرانی به انجا میروند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دریاچه حوض سلطان سطح صیقلی خاصی دارد که مانند آینه عمل میکند. به خاطر این امر آنجا به جایی خارقالعاده برای ماجراجویی تبدیل شده است.
بعضی از افراد ساعتها در کنار دریاچه حوض سلطان میمانند و از تماشای سطح جادویی آن لذت میبرند. برای رفتن به دریاچه ساوه (حوض سلطان) باید به جاده قم رفت و پس از مجتمع مهتاب وارد جاده خاکی شد. همچنین فراموش نکنید که فصل بهار و پاییز را برای رفتن به این مکان زیبا انتخاب کنید تا از گرمای طاقتفرسای بیابان در امان باشید.
دریاچه پریشان استان فارس
رسیدیم به بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران یعنی پریشان که در استان فارس قرار دارد. این دریاچه یکی از زیباترین دریاچه های ایران است که به نام فامورهم شناخته میشود. دلیل آن هم قرار گرفتن کوهی به همین اسم در حوالی دریاچه است. آب دریاچه پریشان به وسیله رودهایی که از کوه فامور سرچشمه میگیرند تامین میشود و بخش دیگر آن به وسیله منابع زیرزمینی تهیه میشود. از زیباییهای اطراف دریاچه نیز هرچه بگوییم کم است. کوههای بلند، طبیعت بکر، درختان سرسبز، دشتهای هموار و هوای تازه همگی باعث شده تا مورد توجه طبیعتگردها قرار گیرد.
به دلیل سکونت پرندههای گوناگون دریاچه پریشان را میتوان یک مکان عالی برای پرندهنگری دانست. درنا، پلیکان، فلامینگو، غاز و اردک از جمله جانورانیاند که در این حوالی زندگی میکنند. در سالهای اخیر خشکسالی گریبانگیر دریاچه پریشان فارس هم شده و بخشهایی از آن از بین رفته است. ولی همچنان میتوان از تماشای آن لذت برد و در دل طبیعت منطقه به گشت و گذار پرداخت. ماهیگیری یکی از عمده فعالیتهایی است که توسط گردشگران در دریاچه پریشان انجام میشود. از جمله آبزیان آنجا میتوان به ماهی کپورماهی سرخه، ماهی زردک، ماهی پرک و آمورمی اشاره کرد که مورد توجه ماهیگیران قرار میگیرند. لازم به یادآوری است که فاصله دریاچه پریشان تا کازرون تنها ۱۵ کیلومتر است و طی مدت زمان کمی میتوان خود را به آنجا رساند.
کلام پایانی
در این مقاله از سفرمارکت تلاش کردیم تا زیباترین دریاچه های ایران را به شما معرفی کنیم. تا اگر قصد سفر دارید، با آگاهی بیشتر راهی شوید. فراموش نکنید که حفظ اینگونه زیستگاهها وظیفه تمام ما ایرانیان است. لذا بهتر است تا در سفر به این مناطق از ایجاد آلودگی بپرهیزیم. همانگونه که گذشتگان از جاذبه های طبیعی ایران به خوبی حمایت کردند، ما نیز وظیفه داریم تا آنها را سالم در اختیار آیندگان قرار دهیم. اگر قصد سفر دارید، میتوانید رزرو بلیط هواپیمای خود را به ما بسپارید و بدون دغدغه راهی سفر شوید.
فیلتر نظرات کاربران
امتیاز کاربران
0
عالی
0
خوب
0
متوسط
0
بد
0
خیلی بد
زمان سفر
نوع سفر
نظرات